vrijdag 19 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
C. Reigersman en F. Gutierrez de Vera
Foto WFA
Toekomst HBG in Spanje onzeker

De toekomst van het Nederlandse bouwbedrijf HBG binnen het Spaanse Dragados is onzeker geworden nadat de Spaanse bouwer ACS gisteren plotseling een controlerend belang heeft gekocht in Dragados.
Lees verder...
Justitie: Mike J. doodde Rowena

Het openbaar ministerie verdenkt Mike J., de stiefvader van ,,het meisje van Nulde'', ervan het vierjarige kind te hebben vermoord. Tegenover de politie bekende Mike J. Rowena Rikkers mishandeld en in stukken gesneden te hebben.
Lees verder...
Vliegtuigje boort zich in flat

Een klein privť-vliegtuig is gisteren aan het eind van de middag in Milaan in het Pirelli-gebouw gevlogen, hŤt herkenningspunt van de stad. Door de gelijkenis met de terreuraanslagen in de Verenigde Staten in september veroorzaakte de crash even grote paniek, ook op de financiŽle markten.
Lees verder...
Anti-IsraŽl of antisemitisch

ANALYSE - In IsraŽl en joodse kringen daarbuiten wordt een anti-IsraŽlsfeer in Europa geconstateerd waarin antisemitisme gedijt.
Lees verder...

'Versterk positie chef defensiestaf'

Om de greep van de minister van Defensie op het militaire apparaat te verstevigen moet de positie van de chef defensiestaf, de hoogste militair op het departement, aanzienlijk worden versterkt.
Lees verder...
Ook Nablus ligt in puin, of eronder

ACHTERGROND - In de publiciteit ligt de nadruk op Jenin, maar ook in de Palestijnse stad Nablus is de schade van het IsraŽlische anti-terreuroffensief reusachtig. Geen huis lijkt onbeschadigd uit de strijd te zijn gekomen.
Lees verder...
Vernieuwingen hielpen kansarm kind niet

ACHTERGROND - In de jaren negentig werd de ene na de andere onderwijsvernieuwing ingevoerd. Maar de kansarme leerling werd er niet beter van.
Lees verder...
De laatste ontdekkingsreiziger

NECROLOGIE - Charles Darwin was de held van zijn moeder, zelf groeide hij op met de poolreizigers Roald Amundsen en Fridtjof Nansen. De gisteren in ItaliŽ overleden Thor Heyerdahl zal op zijn beurt waarschijnlijk de geschiedenis in gaan als een van de laatste vertegenwoordigers van de klassieke avonturiers en ontdekkingsreizigers.
Lees verder...
'Hij is dood, Astrid'

TELEVISIE - Alle zenders willen een eigen ziekenhuisserie. Die moeten beter worden dan 'Medisch Centrum West', goedkoper zijn dan 'ER', en drijven op diepgang Ťn spanning.
Lees verder...
Woordhoek: Pseudo-Russisch (slot)

Ewoud Sanders beantwoordt reacties op zijn taalrubriek. Is Ruski wel een pseudo-Russisch woord? Ook het Duits en Frans bevatten pseudo-Russische woorden. Vooral in liedjes die mikken op humor is nep-Russisch populair.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Kok moet ťchte verantwoording afleggen

Bijna zeven jaar na het drama van Srebrenica probeert premier Kok nog steeds recht te praten wat krom is. Dit schrijft Robert van de Roer, redacteur van NRC Handelsblad, vandaag op de opiniepagina.
Hoogleraren over de balans van Paars

De balans van Paars: 23 hoogleraren over het beleid van twee kabinetten-Kok. Morgen op de www.nrc.nl.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.