donderdag 18 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kamer stemt volgende week toch over JSF

De Tweede Kamer heeft deelname van Nederland aan de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig JSF vanmiddag 'niet-controversieel' verklaard. Dit betekent dat de Kamer er volgende week over stemt. De PvdA probeerde het project 'controversieel' te laten verklaren.
Lees verder...
Zon breekt door in wereldeconomie

De wereldeconomie herstelt zich voorspoedig van de conjuncturele dip van afgelopen jaar. Maar op krachtige groei moet dit jaar nog niet worden gerekend.
Lees verder...
In Kumasi ontmoet prinses MŠxima de koning der Ashanti's, Otumfuo Osei Tutu II.
Foto Lex van Lieshout
Kroonprins: 'Ik ben gek op Afrika'

Willem-Alexander en MŠxima hebben op hun eerste gezamenlijke officiŽle bezoek, aan het West-Afrikaanse Ghana, de goede relatie tussen beide landen verstevigd.
Lees verder...
'Lerarentekort tast kwaliteit onderwijs aan'

De kwaliteit van het onderwijs op basis- en middelbare scholen en op scholen voor middelbaar beroepsonderwijs staat in toenemende mate onder druk door het aanhoudende lerarentekort. Een op de twintig basis- en middelbare scholen is, mede door het lerarentekort, zeer zwak.
Lees verder...

Parlementaire enquÍte naar val van Srebrenica

De Tweede Kamer is begonnen met de voorbereiding van een parlementaire enquÍte naar de val van de enclave Srebrenica.
Lees verder...
Wij leven als beesten hier, meneer Jospin

REPORTAGE - Presidentskandidaat en premier Lionel Jospin was deze week tijdens de campagne op een school in een moeilijke wijk. ,,Waarom leven wij als beesten in deze wijk?'', vraagt een jongen. IJzig antwoordt Jospin: ,,Ik heb niet de indruk dat dat het geval is.''
Lees verder...
Geen grote fouten gemaakt, toch ontslagen

ANALYSE - Het NIOD had nauwelijks kritiek op landmachtchef Van Baal en diens handelwijze tijdens de val van Srebrenica. Toch moest hij gisteren aftreden.
Lees verder...
Kamer laat zich debat niet ontgaan

ACHTERGROND - PvdA, VVD en premier Kok probeerden gisteren te voorkomen dat de Kamer volgende week over het NIOD-rapport debatteert. Zonder succes.
Lees verder...
IsraŽl verlaat voor zondag meeste steden

JERUZALEM, 18 APRIL. IsraŽl heeft vanochtend beloofd voor zondag zijn troepen terug te trekken uit de meeste Palestijnse steden op de Westelijke Jordaanoever die zij eind vorige maand en begin deze maand hebben bezet.
Lees verder...
Belgrado stelt verdachten ultimatum

BELGRADO, 18 APRIL. De Joegoslavische regering heeft 23 ServiŽrs, die allen worden gezocht door het JoegoslaviŽ-tribunaal, opgeroepen zich binnen drie dagen over te geven; doen ze dat niet, dan begint Belgrado een procedure die leidt tot hun arrestatie en uitlevering.
Lees verder...
ABP moet premies weer verhogen

HEERLEN, 18 APRIL. ABP, Nederlands grootste pensioenfonds, moet de komende jaren wegens de verzwakte financiŽle positie opnieuw de pensioenpremies verhogen. Eerder kondigde PGGM (zorg en welzijn) al hogere premies aan.
Lees verder...
Geen duidelijkheid fusie HP en Compaq

WASHINGTON, 18 APRIL. De fusie tussen de Amerikaanse computerproducenten Hewlett- Packard en Compaq staat nog steeds niet onomstotelijk vast, ondanks de gisteren herhaalde melding dat een krappe meerderheid van de aandeelhouders zich voor het fusievoorstel van beide directies heeft uitgesproken.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Europa moet een rol spelen in de verkiezingen

De voorstellen die het paarse kabinet vorig jaar naar buiten bracht over hervorming van de Europese besluitvorming zijn slecht voor Nederland. De kiezer moet ze daarom afwijzen, schrijft historicus Arend Jan Boekestijn vandaag op de pagina Opinie.
Beet: visuele wachtwoorden zijn makkelijker

Wachtwoorden leveren systeembeheerders voortdurend hoofdbrekens op, en computergebruikers trouwens ook. Aan veel treurnis zou een einde komen als een techniek wordt ingevoerd die Microsoft onlangs heeft gedemonstreerd: visuele wachtwoorden. Morgen in de technologierubriek Beet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.