dinsdag 16 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto WFA
Kok biedt ontslag kabinet aan

Premier Kok heeft vanmiddag om tien voor drie aangekondigd dat hij het ontslag van zijn kabinet gaat aanbieden aan de koningin. Dit is de uitkomst van een spoedberaad dat vanmiddag is gehouden.
Lees verder...
'We houden het niet meer overeind'

REPORTAGE - Leden van het kabinet haastten zich vanochtend naar de TrÍves-zaal, waar premier Kok hen verwachtte. Spanning heerste bij pers en Kamerleden. Iedereen voelde: het kabinet besluit ermee op te houden.
Lees verder...
Minister De Grave (Defensie) op weg naar het crisisberaad van het kabinet.
Foto Roel Rozenburg
Kabinet kan demissionair aanblijven na val

ACHTERGROND - Na de val van een kabinet moeten er toch beslissingen genomen kunnen worden. Een alsdan demissionair kabinet beschikt over die bevoegdheid.
Lees verder...
IsraŽl arresteert leider van Palestijnse intifada

IsraŽlische troepen hebben gisteren in Ramallah Marwan Barghouti gearresteerd, een van de belangrijkste leiders van de huidige Palestijnse volksopstand (intifada). Palestijnse functionarissen hebben gewaarschuwd voor ,,ernstige consequenties'' als Barghouti iets zou overkomen.
Lees verder...


Wim Kok: consensusbouwer

Zijn emotionele moment over zijn verantwoordelijkheid voor Srebrenica had hij twee weken geleden al gehad. Gisteravond was het voor premier Wim Kok alleen nog maar een ,,onderkoelde taxatie'', in de woorden van een prominent lid van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer vanmorgen.
Lees verder...
Jan Pronk: Tegendraads

Het patroon was door de jaren heen vertrouwd geraakt: Jan Pronk die zich haastte om, nog voor het kabinet zich gezamenlijk over een zaak had kunnen buigen, alvast publiekelijk zijn kritische oordeel te vellen.
Lees verder...
Frank de Grave: tacticus

Frank de Grave is een verwoed schaker, en geldt ook als een sterk politiek tacticus die recentelijk aan het campagneteam van de VVD toegevoegd. Toch kreeg juist De Grave de afgelopen dagen kritische geluiden te horen over zijn opereren.
Lees verder...
Wroeging in oud Ghanees fort

Het bezoek van MŠxima en Willem-Alexander aan het Ghanese fort Elmina was doortrokken van oude en nieuwe handelsgeest.
Lees verder...
Philips verrast met kleine kwartaalwinst

Philips heeft voor het eerst sinds drie kwartalen weer winst gemaakt, maar het elektronicaconcern kampt wel met een forse terugloop van de omzet. Voor het lopende jaar is Philips weer wat optimistischer over de in 2001 sterk verliesgevende divisies Semiconductors (chips) en Componenten (beeldschermen).
Lees verder...
Cabaretprijs naar twee Vlamingen

THEATER - Voor het eerst in het vijftienjarig bestaan van het Amsterdams Kleinkunst Festival kwam de Publieksprijs in handen van twee Belgische cabaretiers.
Lees verder...
Bonusleed onder bovenbazen financiŽle wereld

Het geld ligt op straat tegenwoordig. Steeds meer financiŽle concerns rapporteren de beloning van hun top. Bonussen dalen, maar bij Aegon is het goed toeven
Lees verder...
Spetterende dunks en belegen grappen

De Harlem Globetrotters bestaan dit jaar 75 jaar. De legendarische basketbalclub gaf gisteren een show in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Lachen is belangrijker dan winnen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Klassenverschil op het spoor moet blijven

Het voornemen van de NS om de controle in de treinen afte schaffen is vanuit financieel oogpunt onverstandigomdat veel reizigers met een tweedeklas kaartje in deeersteklas zullen gaan zitten, meent H.B. Roos.
Nieuws en achtergrond over de val van het kabinet

Op www.nrc.nl doorlopend berichtgeving over de val van het kabinet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.