maandag 15 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Premier IsraŽl wil vredesconferentie

IsraŽls premier Ariel Sharon heeft gisteren een vredesconferentie met gematigde Arabische landen voorgesteld om uit de huidige crisis met de Palestijnen te komen, maar zonder de Palestijnse leider Yasser Arafat.
Lees verder...
De Grave kende feilen Van Kemenade

Minister De Grave (Defensie) is meteen na het verschijnen van het rapport van de commissie-Van Kemenade in 1998 gewezen op de onvolkomenheden ervan.
Lees verder...
Oefening in staatsrechtelijke zuiverheid

ANALYSE - Na het NIOD-rapport over Srebrenica vragen verschillende ministers zich af of ze kunnen aanblijven.
Lees verder...

Foto AP
ChŠvez 48 uur na staatsgreep terug

De Venezolaanse president Hugo ChŠvez heeft gisteren volledig onverwachts, twee dagen nadat hij onder militaire druk moest opstappen, zijn positie als de hoogste leider van het land weer ingenomen. Gesteund door een grote volksopstand en loyale militairen, keerde ChŠvez terug naar zijn presidentiŽle paleis in Caracas.
Lees verder...


Eenzame strijd tegen de Belgische hormonenmaffia

In Antwerpen staan vanaf vandaag de verdachten van de moord op veearts Karel van Noppen voor de rechter.
Lees verder...
Gewelddadigheid Antillianen in Rotterdam groeit

Als direct gevolg van toegenomen geweldsmisdrijven door Antilliaanse jongeren in Rotterdam kan de politie andere ,,ernstige delicten niet behoorlijk'' behandelen. De gepleegde delicten zijn veelal gerelateerd aan vuurwapens. Steeds meer Antilliaanse jongeren beschikken over wapens die ze ,,zeer gemakkelijk en agressief'' gebruiken, zegt woordvoerder H. Stoop van de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond.
Lees verder...
Camera's moeten camera's bewaken

De politie van Zuidoost-Brabant wil nog dit jaar bewakingscamera's bij flitspalen plaatsen om de vernieling van de apparatuur te voorkomen. Vooral gefrustreerde automobilisten en losgeslagen jongeren zorgen voor de schade.
Lees verder...
Kezman scoort opnieuw in een topduel

PORTRET - In zes topduels scoorde Mateja Kezman vijfmaal. Gisteren maakte de Joegoslaaf van PSV tegen Feyenoord twee treffers. Een extravagante aanvaller die geen middel schuwt om zijn doel te bereiken.
Lees verder...
In de voetsporen van Merckx en Moser

De oudjes blijven het wielerseizoen beheersen. Gisteren was de 36-jarige Johan Museeuw de beste in Parijs-Roubaix. De Belg denkt vaak aan stoppen, maar is voorlopig niet van zijn fiets te slaan.
Lees verder...
Kabel-tv zonder kabel

Televisie belooft beter van kwaliteit, goedkoper en mobieler te worden dank zij digitale uitzendingen door de ether. Proefuitzendingen zijn gaande; op 1 oktober kunnen 3 miljoen Nederlanders zich laten aansluiten.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Bijlage Sport

Elke maandag bij NRC Handelsblad: een uitgebreid sportkatern met al het sportnieuws van het afgelopen weekend. Met uitslagen, standen, achtergronden, analyses en portretten van sporters.
Scholierensite: Dagboeken uit IsraŽl

Op de scholierensite (scholieren.nrc.nl) zijn deze week dagboeken te lezen van een IsraŽlisch meisje en een Palestijns meisje. Hoe is het leven in Tel Aviv en in Bethlehem tijdens de oorlog? De scholierensite wordt elke maandagmiddag om kwart over vijf ververst.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.