zaterdag 13 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Dijkstal wil niet met PvdA regeren

De VVD wil na de verkiezingen geen regering met de PvdA vormen, vooral niet wanneer PvdA-leider Melkert daarvan premier zou zijn. Dat heeft VVD-leider Dijkstal gisteren verklaard op het verkiezingscongres van zijn partij in Veldhoven.
Lees verder...

Foto WFA
Een slavenfort als toeristentrekker

REPORTAGE - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima reizen morgen naar Ghana voor hun eerste gezamenlijke staatsbezoek. Ze worden onder meer rondgeleid in een voormalig slavenfort.
Lees verder...

Foto Vincent Mentzel
Apostel bij gebrek aan beter

REPORTAGE - Met tweehonderd volgelingen reisde gelegenheidsapostel en voormalig topambtenaar Frans Rutten deze week naar Noord-Spanje. Daar zou een Groot Wonder de terugkeer van Jezus aankondigen, zo had hij verzekerd.
Lees verder...

Foto Vincent Mentzel
Hans Wiegel: Ik heb een grote toekomst achter mij

VRAAGGESPREK - Hij was even uit beeld, maar sinds kort mengt Hans Wiegel zich weer in de campagne. Gisteravond sprak hij de ledenvergadering van zijn partij bemoedigend toe. 'Ik houd feitelijk van het bereiken van consensus. En als ik strijd voer, dan voer ik de strijd ontspannen.'
Lees verder...


Powell pas later naar Arafat

Na een nieuwe Palestijnse zelfmoordaanslag gistermiddag in Jeruzalem, waarbij zes mensen gedood werden en negentig gewond raakten, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, zijn voor vandaag geplande ontmoeting met de Palestijnse leider Yasser Arafat afgezegd. Dit maakte een woordvoerder van Powell gisteren bekend, met een verwijzing naar de aanslag.
Lees verder...
Kabinet eens over voorstel andere WAO

Het kabinet heeft de hoofdlijnen van het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) voor een nieuw WAO-stelsel overgenomen. Op belangrijke details wijkt het kabinetsplan hier echter van af.
Lees verder...
Ontbinding van parlement in Venezuela

De gisteren aangetreden overgangsleider van Venezuela, Pedro Carmona, heeft gezegd dat binnen een jaar presidentsverkiezingen in het land zullen worden gehouden. Een precieze datum noemde hij niet.
Lees verder...
Kaarten locaties G8-top op Canadese site

Gedetailleerde kaarten van de locaties waar de leiders van de G8 deze zomer zullen samenkomen in Canada, hebben ruim zeven weken op internet gestaan. Dat ontdekte de Canadese krant The Globe and Mail.
Lees verder...
Pers over Srebrenica: tussen actie en afstand

ACHTERGROND - Het NIOD beoordeelt in zijn rapport over Srebrenica de rol van de journalistiek. Vrij snel, blijkt uit het onderzoek, klonk in de pers de roep om militair ingrijpen. Ook deden zich saillante vormen van geëngageerde verslaggeving voor. Afstandelijkheid werd gewantrouwd.
Lees verder...
'Laat onze concurrenten zich maar doodknokken'

VRAAGGESPREK - Hij schaamt zich niet voor concurrentievoordelen, houdt zijn pistool voorlopig op zak en vindt dat de overheden de sector om zeep hebben geholpen. Gesprek met topman Ad Scheepbouwer van KPN.
Lees verder...
Tussen tolerantie en discipline

VRAAGGESPREK - Hij behoort tot de betere scheidsrechters van Nederland. Hij floot tien jaar lang op internationaal niveau. En toch is Roelof Luinge (46) bijna elke week het slachtoffer van hatelijke spreekkoren. Wie is deze zwaargebouwde man met de grijze stekelkop en de schijnbaar zelfverzekerde houding?
Lees verder...
Wie wurgt wie bij de Spoorwegen?

ACHTERGROND - Bij NS houden bonden, personeel en directie elkaar in een wurggreep. Hoeveel kans van slagen heeft de gisteren afgekondigde ambitieuze reorganisatie?
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Thema: NIOD-rapport Srebrenica

Vier pagina's over schuldigen, bevelslijnen en lessen voor de toekomst. De bijlage Thema is vandaag gewijd aan het NIOD-rapport over Srebrenica. Verder vandaag de bijlagen Zaterdags Bijvoegsel, Wetenschap & Onderwijs en Leven &ceterea.
100 jaar cinema

In 1995 bestond de film honderd jaar. Filmredacteur Hans Beerekamp greep dat jubileum aan om vijftig klassieke filmbeelden uit de geschiedenis te beschrijven. Deze stukken zijn nu na te lezen op de website van NRC Handelsblad: Overzicht 100 jaar cinema.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.