vrijdag 12 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Grote reorganisatie bij NS Reizigers

De Nederlandse Spoorwegen willen een reorganisatie uitvoeren waarbij circa 7.000 medewerkers van NS Reizigers een andere baan, vaker op het station dan in de trein, moeten accepteren. Op veel treinen wil NS conducteurs schrappen.
Lees verder...
Een lid van de Nationale Garde loopt af op betogers voor het presidentiŽle paleis in de Venezolaanse hoofdstad Caracas.
Foto AP
Venezolaanse president ChŠvez treedt af

De Venezolaanse president Hugo ChŠvez is vandaag onder druk van het leger afgetreden. Dat heeft de opperbevelhebber van de Venezolaanse strijdkrachten, generaal Lucas Rincůn, bevestigd.
Lees verder...
Powell krijgt geen inzicht in duur van offensief IsraŽl

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell heeft vanochtend in Jeruzalem van de IsraŽlische premier Ariel Sharon ,,geen precies antwoord'' gekregen over de duur van het IsraŽlische legeroffensief in de Palestijnse gebieden. Powell zei dit vanochtend op een persconferentie met Sharon na vier uur van besprekingen. Sharon op zijn beurt zei dat hij hoopt ,,binnenkort'' het legeroffensief te beŽindigen. Hij noemde geen datum.
Lees verder...
Over vijftig jaar twee miljard 60-plussers

De wereldbevolking vergrijst snel. Over een halve eeuw telt de wereld naar schatting twee miljard zestigplussers: ruim drie keer zo veel als nu. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid overstijgt het aantal ouderen tegen die tijd het aantal kinderen onder de vijftien. Ook het aantal mensen ouder dan tachtig jaar groeit flink: van 70 miljoen nu, tot 350 miljoen over vijftig jaar.
Lees verder...


Ook joden in Marokko voelen de strijd

De strijd tussen IsraŽl en de Palestijnen laat joden elders in de wereld niet onberoerd. In het doorgaans tolerante Marokko verliest stoffenhandelaar Habitzbol Meyer veel van zijn klanten.
Lees verder...
MŠxima mag zich koningin gaan noemen

DEN HAAG, 12 APRIL. Premier Kok gaat ervan uit dat een volgend kabinet prinses MŠxima toestemming zal geven om de titel van koningin te dragen na de troonsbestijging van Willem-Alexander.
Lees verder...
Aanpak van bouwfraude onduidelijk

DEN HAAG, 12 APRIL. De parlementaire enquÍtecommissie Bouwfraude uit de Tweede Kamer heeft nog geen overeenstemming bereikt met het openbaar ministerie over de aanpak van haar onderzoek.
Lees verder...
'Dokter Dood' gaat vrijuit in Zuid-Afrika

PRETORIA, 12 APRIL. De Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC heeft gisteren met verontwaardiging gereageerd op de vrijspraak van Wouter Basson, alias 'Dokter Dood' die zich tijdens het apartheidsbewind zou hebben schuldig gemaakt aan moord, samenzwering, fraude en drugsbezit.
Lees verder...
Witte Huis en Congres staan achter Sharon

WASHINGTON, 12 APRIL. Het Witte Huis en leiders in het Amerikaanse Congres hebben zich gisteren achter IsraŽl en premier Sharon opgesteld na een krantenbericht dat de steun voor Sharon in Washington vermindert.
Lees verder...
De vreugde kent geen grenzen bij al wat Feyenoord is

Volwassen mannen vielen elkaar huilend van geluk in de armen. Kleine kinderen zongen het oude lied van 'Hand in hand kameraden'. De opgefokte sfeer op de tribunes veranderde na afloop in een feestroes die zijn weerga niet kende.
Lees verder...
IBM en GE onderuit op beurs in VS

NEW YORK, 12 APRIL. De koersen van Amerikaanse aandelen zijn gisteren gedaald na aanhoudende twijfels over de 'kwaliteit' van de winst van grote bedrijven als IBM en General Electric.
Lees verder...
Microsoft vecht voor 'legaal monopolie'

De grootste softwaremaker ter wereld zegt dat het Windows besturingssysteem voor bureaucomputers niet kan worden losgemaakt van de ingebouwde muziek- en internetsoftware. Dat is precies wat negen Amerikaanse staten eisen voor de rechtbank in Washington. Een gevecht over wie de baas is op ieders computerscherm.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Van loonmatiging worden te veel wonderen verwacht

Het Centraal Planbureau verkondigt sinds tijden de boodschap dat er een verband bestaat tussen lonen en economische groei of economische neergang. Deze rederning is echter gebouwd op drijfzand, schrijft wetenschapper Uwe Becker vandaag op de pagina Opinie.
Zaterdag 11.00 uur

De webeditie van NRC Handelsblad wordt zaterdag om 11.00 uur geactualiseerd. Met onder meer een nieuwe column van Youp van 't Hek.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.