donderdag 11 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kok: rol op geen moment verzaakt

Minister-president Wim Kok neemt volle verantwoordelijkheid voor het optreden van de Nederlandse regering rond de val van de enclave Srebrenica in Oost-BosniŽ, in de zomer van 1995.
Lees verder...

Foto AP
De opluchting is Kamerbreed

ANALYSE - De Haagse politiek kan leven met 'pijnpunten' in het NIOD-rapport over Srebrenica. Opluchting overheerst.
Lees verder...
'Er is maar ťťn waarheid: die van 11 juli 1995'

ACHTERGROND - Bitterheid overheerst bij de overlevenden van Srebrenica die met het IKV bij de NIOD-presentatie wegliepen. Het rapport vertelt niet hķn waarheid. Vanmiddag zouden ze er met NIOD-directeur Blom over praten.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
MŠxima mag wel 'koningin' heten

MŠxima moet zich na de troonbestijging door prins Willem-Alexander kunnen tooien met de titel 'koningin'. Ook moet zij nu al het recht krijgen op de aanspreektitel 'prinses van Oranje-Nassau'.
Lees verder...


Bijna alle scholieren hebben computer

Vrijwel alle leerlingen in de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs beschikken thuis over een computer. Slechts 3 procent moet het zonder stellen. Zowel thuis als op school gebruiken leerlingen de computer vooral voor het versturen en ontvangen van e-mails (57 procent), chatten (56) en websurfen.
Lees verder...
IsraŽliŽrs zetten offensief tegen Palestijnen voort

IsraŽlische troepen hebben vannacht 24 Palestijnse dorpen op de Westelijke Jordaanoever ontruimd, maar elders in het gebied twee plaatsen bezet. Tientallen tanks en pantserwagens trokken Bir Zeit, ten noorden van Ramallah, en Daharyeh, nabij Hebron, binnen.
Lees verder...
Lot Landis in handen van geldschieters

Voor telecom-dienstverlener Landis dreigt vanmiddag nog uitstel van betaling. De banken hebben alle kredietovereenkomsten opgezegd nu het sterk verliesgevende Landis over te weinig eigen vermogen beschikt.
Lees verder...
Japanse schooljeugd gaat nadenken

Japanse schoolkinderen hoeven op zaterdag niet meer naar school. Dat past in het nieuwe curriculum dat Japanners 'creatief' wil maken. Maar niet iedereen neemt zo gemakkelijk afstand van de feiten.
Lees verder...
Baas S.E. Fireworks zoekt slachtoffers op

Ex-directeur Rudi Bakker van S.E. Fireworks gaat met slachtoffers van de Enschedese vuurwerkramp om tafel zitten. Als eerste met voorzitter Albert Vasse van de belangenvereniging. ,,Onze werelden liggen ver uit elkaar.''
Lees verder...
Het Fenomeen en zijn vrienden zwijgen liever

Ronaldo is even terug in Nederland. Met zijn club Inter Milaan strijdt het van een blessure herstellende Braziliaanse voetbalfenomeen tegen Feyenoord voor een plaats in de finale van het UEFA-Cuptoernooi.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie - Waterwinning mag niet uit de duinen verdwijnen

De Tweede Kamer moet volgende week bij de behandeling van de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening, het kabinetsvoorstel om waterbedrijven uit de duinen te weren, verwerpen. Dat schrijven de Amsterdamse burgemeester J. Cohen en zijn Haagse collega W. Deetman vandaag op de pagina Opinie.
Beet over problemen met e-mail

Herbert Blankesteijn schrijft morgen in de technologierubriek Beet over kwade krachten in e-mail.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.