dinsdag 9 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Peres: strijd bij Jenin is slachting

De IsraŽlische minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, heeft het zware IsraŽlische militaire offensief tegen Palestijnse strijders in het vluchtelingenkamp bij Jenin ,,een slachting'' genoemd.
Lees verder...
Mediaconcern Kirch vraagt om uitstel betaling

De Duitse mediaonderneming KirchMedia, de kern van het imperium van de Duitse tycoon Leo Kirch, heeft gisteren surseance aangevraagd bij een rechtbank in MŁnchen. Daarmee is het omvangrijkste financiŽle debacle uit de Duitse naoorlogse geschiedenis een feit.
Lees verder...
Pensioenpremies bij PGGM in 2003 20 procent hoger

PGGM, het op een na grootste Nederlandse pensioenfonds, zal volgend jaar zijn pensioenpremies met 20 procent verhogen. PGGM regelt de pensioenen voor 947.000 werknemers in de zorg- en welzijnssector
Lees verder...
Verharding op 13de dag stakingen in de bouw

De stakingen in de bouw zijn vandaag verhard. Kraanmachinisten en bouwvakkers hebben het werk neergelegd in het bouwdok van de hogesnelheidslijn (HSL) bij Barendrecht. Dit is de dertiende dag van de stakingen, waaraan tot nu toe 10.000 mensen meedoen.
Lees verder...

Kok en de schaamte over Srebrenica

ANALYSE - Morgen verschijnt het langverwachte rapport van het Nederlands instituut voor oorlogsdocumentatie over de val van de 'veilige' enclave Srebrenica in 1995. In Haagse kringen wordt het schuldgevoel steeds sterker.
Lees verder...
Wie zit er op gehandicapt kind te wachten?

ACHTERGROND - In het onderwijs en de zorg krijgen ouders een steeds grotere invloed. Dat scholen en andere instellingen daar niet altijd goed op zijn voorbereid, bewees gisteren een enquÍte onder schoolleiders. Kan een schoolklas een ADHD'er Ťn een autist aan?
Lees verder...
Flamboyant filmpaleis heropend

Minister-president Kok heropende gisteravond het gerestaureerde Tuschinski Theater. De opknapbeurt van de bioscoop kostte tien miljoen euro en duurde vijftien maanden.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie - Niet vechten en praten tegelijk

Onderhandelen terwijl er gevochten werd werkte niet in Vietnam. In het geval van IsraŽl zal dat evenmin lukken, is het oordeel van Bret Stephens, vandaag op de pagina Opinie.
Knopjes - tussen fetisjisme en fobie

Moderne apparatuur is veel te ingewikkeld te bedienen, vinden veel consumenten. Piet Westendorp en Paul Mijksenaar wijten dit euvel aan de snelle ontwikkelingen in de technologie en aan de uiteenlopende wensen van de consumenten.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.