maandag 8 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Rede Sharon: IsraŽl zet aanval door

Het tien dagen oude IsraŽlische militaire offensief op de Westelijke Jordaanoever zal voortduren tot het leger de ,,terreur infrastructuur'' van de Palestijnse leider Yasser Arafat heeft vermorzeld.
Lees verder...

Foto Bas Czerwinski
'Haider di Rotterdam' poetst imago op

ACHTERGROND - Buitenlandse media brengen het fenomeen-Fortuyn in verband met een Europa-wijde 'ruk naar rechts'. Daarbij valt steeds de naam van JŲrg Haider. Fortuyn onderhield de internationale pers vandaag over het verschil.
Lees verder...
'Schrap bijzonder onderwijs'

Minister Van Boxtel (Integratie) wil het bijzonder onderwijs afschaffen. Islamitische scholen remmen volgens hem de integratie. Het zou dan ,,een vorm van hypocrisie'' zijn de andere bijzondere scholen, protestants-christelijk en katholiek, te handhaven, zei de D66'er zaterdag in de regionale pers. ,,Schaf religieus gebonden onderwijs af. Verander artikel 23 van de Grondwet over vrijheid van onderwijs en zorg dat er voor iedereen goed openbaar onderwijs is.''
Lees verder...
Limburgse clubs praten over een fusie

De drie Zuid-Limburgse clubs in het betaalde voetbal, Roda JC, MVV en Fortuna Sittard, praten over een gezamenlijke toekomst. Daarbij wordt een fusie tot FC Limburg niet uitgesloten.
Lees verder...

Blair steunt visie VS op acties tegen Irak

Irak moet onvoorwaardelijk opnieuw wapeninspecties onder VN-auspiciŽn toelaten. Zo niet, dan is militaire actie om zijn regime te beŽindigen mogelijk. Dat heeft de Britse premier Tony Blair gisteren gezegd tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse president George Bush in Texas.
Lees verder...
Mediaconcern Kirch vraagt om uitstel betaling

De Duitse mediaonderneming KirchMedia, de kern van het imperium van de Duitse tycoon Leo Kirch, heeft vanochtend surseance aangevraagd bij een rechtbank in MŁnchen. Daarmee is het omvangrijkste financiŽle debacle uit de Duitse naoorlogse geschiedenis een feit.
Lees verder...
Geen opvang leerlingen met een handicap

Meer dan de helft van de protestants-christelijke en rooms-katholieke basisscholen (52 procent) kan lichamelijk gehandicapte kinderen niet opvangen overeenkomstig de nieuwe voorschriften.
Lees verder...
Een polderprofessor, geen openbare aanklager

PROFIEL - Met zijn Srebrenica-rapport, woensdag, kan NIOD-directeur Hans Blom in de voetsporen van Loe de Jong treden. Maar het is de vraag of hij net zo hard durft te oordelen als zijn voorganger. ,,Hij heeft die typisch Nederlandse manier van consensus zoeken.''
Lees verder...
Hongaarse oppositie wint eerste ronde

De Hongaarse kiezers hebben gisteren voor een daverende verrassing gezorgd. Tegen alle voorspellingen in won de socialistische oppositie de eerste ronde van de parlementsverkiezingen.
Lees verder...
Giphart schrijft boekgeschenk 2003

Ronald Giphart schrijft het geschenk voor de volgende boekenweek. Dit heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek vanochtend bekendgemaakt. Gipharts novelle, die op 12 maart 2003 in de winkel zal liggen, hoeft niet voort te borduren op het motto van de boekenweek, 'STYX - leven en dood in de letteren'; dat doet het boekenweekessay, waarvan de schrijver nog niet bekend is.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie - Naoorlogse Doorbraak nadert haar voltooiing

Het succes van Pim Fortuyn is niet zozeer te duiden als de massale opkomst van extreem rechts, maar meer als het ultieme succes van de naoorlogse Doorbraakbeweging, oordeelt prof. dr. S.W. Couwenberg vandaag op de pagina Opinie.
Adriaan Hiele beantwoordt vragen

Morgen verschijnt een nieuwe aflevering van de financiŽle vragenrubriek van Adriaan Hiele. Hiele geeft advies over persoonlijke financiŽn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.