zaterdag 6 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Reorganisaties oorzaak chaos NS

Moeizaam verlopende reorganisaties bij NS ťn andere spoorwegorganisaties waren de grootste oorzaak van de chaos op het spoor vorig jaar. Dit bevestigen direct betrokkenen bij deze reorganisaties. Behalve bij NS ligt de verantwoordelijkheid voor de problemen daardoor ook bij minister Netelenbos (V en W). In een reactie spreekt de minister dit tegen.
Lees verder...

Foto Maurice Boyer
'Met Fred moet je de vloer op'

REPORTAGE - Na het verlies van stemmentrekker Fortuyn moet Leefbaar Nederland lijsttrekker Teeven zien te verkopen. ,,We moeten van voren af aan beginnen.''
Lees verder...
'Irak' moet wachten, Bush gokt op vrede

ACHTERGROND - Het IsraŽlisch-Palestijns bloedvergieten heeft eindelijk ook president Bush wakker geschud. Om de verslapping van de aandacht voor zijn strijd tegen het terrorisme tegen te gaan, neemt hij het risico zich in te zetten voor de vrede in hetMidden-Oosten.
Lees verder...
Pierre van Hooijdonk: 'Ik heb nooit een thema willen maken van mijn achtergrond, omdat je zo snel een stempel krijgt opgedrukt.'
Foto Bas Czerwinski
Het onbegrip heerst nog steeds

VRAAGGESPREK - De droom om met Feyenoord kampioen te worden en de UEFA-Cupfinale in de Kuip te spelen, is tastbaarder dan ooit, beseft de 32-jarige spits Pierre van Hooijdonk. ,,Niemand in Nederland wist hoe ik het beste functioneer.''
Lees verder...

Luchthaven Schiphol krijgt eigen rechtbank

Schiphol krijgt over drie jaar een volledig geoutilleerd rechtbankcomplex waar alle aan de luchthaven gerelateerde criminaliteit zal worden behandeld. Na oplevering van dat gebouw moet de rechtbank in Haarlem geen beroep meer hoeven te doen op rechtbanken elders in het land voor de verwerking van de drugskoeriers op Schiphol.
Lees verder...
Kabinet gaat akkoord met WAO-advies

DEN HAAG, 6 APRIL Het kabinet neemt het advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) voor een nieuw WAO-stelsel grotendeels over. Over twee belangrijke onderdelen is het kabinet het echter niet eens geworden
Lees verder...
Lijst Pim Fortuyn daalt opnieuw

DEN HAAG, 6 APRIL. De Lijst Pim Fortuyn (LPF) blijft dalen in de kiezersgunst, terwijl PvdA en VVD opkrabbelen uit het dal. Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde resultaten van de wekelijkse peiling van het bureau Interview-NSS.
Lees verder...
Spanning bij Geboortekerk in Bethlehem

TEL AVIV/ROME, 6 APRIL. De situatie van tweehonderd Palestijnen, veertig monniken en vier nonnen die in de Geboortekerk in Bethlehem worden belegerd door IsraŽlische militairen, wordt steeds dramatischer als gevolg van een gebrek aan voedsel.
Lees verder...
Confrontatie Madagascar: geweld dreigt

ANTANANARIVO, 6 APRIL. Na maanden van geweldloos verzet dreigt er een gewelddadige confrontatie op Madagascar. 'Volkspresident' Ravalomanana riep gisteren leger, politie en buurtbrigades op om barricades rond de hoofdstad, opgeworpen door zijn tegenstander Ratsiraka, af te breken.
Lees verder...
Philips en bonden eens over opslag

ROTTERDAM, 6 APRIL. De vakbonden en Philips hebben gisteren een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. De 30.000 Nederlandse werknemers krijgen 3,25 procent meer loon, over een periode van zestien maanden.
Lees verder...
Banken keren zich af van KirchGruppe

ROTTERDAM, 6 APRIL. Het concern van de Duitse media-tycoon Leo Kirch lijkt af te stevenen op een faillissement. De banken bleken gisteren na crisisberaad niet langer bereid te investeren in het noodlijdende concern.
Lees verder...
UEFA geeft Feyenoord boete

GENEVE, 6 APRIL. De Europese voetbalbond UEFA heeft Feyenoord, PSV en Roda JC beboet wegens wangedrag van supporters en spelers tijdens wedstrijden in het UEFA-Cuptoernooi. Feyenoord kreeg de hoogste geldstraf: ruim 18.000 euro.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Magazine M

Vandaag bij NRC Handelsblad onder meer het maandelijkse magazine M. Met 'Bang voor bloemkool', de chaos in het hoofd van autistische kinderen. En 'De minister op het spoor'; de NS-top is weg, de treinen rijden weer op tijd. Maar wie was er eigenlijk verantwoordelijk voor het rampjaar op de rails?
Volgende editie maandag 10.00 uur

Maandagochtend om 10.00 uur verschijnt de volgende geactualiseerde editie van de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.