vrijdag 5 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
VS verhogen druk op Arafat en Sharon

President Bush heeft de druk op IsraŽl en de Palestijnen gisteren aanzienlijk verhoogd. Minister van Buitenlandse Zaken Powell gaat naar het Midden-Oosten als teken dat Amerika alles op alles zet om vrede te bewerkstelligen.
Lees verder...
NS'ers negeren de regels op grote schaal

Conducteurs en machinisten van NS overtreden op grote schaal regels van het bedrijf. Machinisten laten onder het rijden hun mobiele telefoon aan, conducteurs zitten tijdens de rit bij de machinist en zetten reizigers zonder kaartje soms tussen stations uit de trein.
Lees verder...
Kok presenteert successen

Premier Kok heeft de uitdaging van Pim Fortuyn beantwoord. Na lezing van Fortuyns boek De puinhopen van acht jaar Paars heeft de minister-president de Rijksvoorlichtingsdienst bij de verschillende departementen laten inventariseren wat er zoal bereikt is de afgelopen jaren.
Lees verder...

Foto AP
Grootste ceremonie sinds Churchill

Vanmorgen is de kist met het lichaam van de zaterdag overleden Britse koningin-moeder overgebracht van de Queen's Chapel van St James's Palace naar Westminster Hall in het parlementsgebouw. Het was de grootste ceremonie sinds de begrafenis van Winston Churchill in 1965. In Westminster Hall kan het publiek de komende dagen de laatste eer bewijzen aan de Queen Mum, zoals ze meestal werd genoemd.
Lees verder...

Risico relatie neef-nicht klein

Neven en nichten die met elkaar kinderen krijgen, hebben anderhalf tot hooguit tweemaal meer kans op nageslacht met een ernstige genetische ziekte of zwakzinnigheid dan niet-familieleden. Dit extra risico voor neven en nichten is vergeleken met andere gezondheidsrisico's vrij klein.
Lees verder...
Feyenoord na zege op Inter dichtbij finale

MILAAN, 5 APRIL. Door een 1-0 zege op Inter in Milaan heeft Feyenoord uitzicht op de UEFA-Cupfinale, die volgende maand in Rotterdam wordt gespeeld. De return van de halve finale wordt volgende week in de Kuip gespeeld.
Lees verder...
Giftige torentjes en brutaal goud

Hijman de Jong ontwierp de gevel van het Amsterdamse bioscooptheater Tuschinski. Nu de legendarische bioscoop na restauratie weer opengaat, is het tijd voor postume rehabilitatie.
Lees verder...
Hongarije plukt nu de vruchten

De conservatieve regering OrbŠn claimt, met het oog op de verkiezingen dit weekeinde, het succes van de Hongaarse economie: een combinatie van regulering en vrijheid.
Lees verder...
Levenslang voor moorden in Monfort

De nabestaanden van twee Nederlandse echtparen die op brute wijze werden vermoord in het Zuid-Franse Monfort, kunnen beginnen aan een 'normale rouwverwerking' nu de verdachte is veroordeeld tot levenslang.
Lees verder...
Met de luchtbus door Europa

Nederland is sinds gisteren een goedkope vliegverbinding rijker. Het Ierse Ryanair biedt voor een habbekrats vluchten aan tussen Eindhoven en Londen. Zelfs de crisis van 2001 ging aan Ryanair voorbij. Een lage stoelprijs en toch rendement: hoe doen ze het?
Lees verder...
Vanille in Cola's drankfontein

De prik dreigt uit de klassieke cola te verdwijnen. Daarom introduceert Coca Cola een nieuw drankje: cola met vanille, vooral voor latino's. Cola-puristen zien het als de zoveelste aantasting van de sterke merknaam.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Een groter Europa is echt niet te duur

Uitbreiding van de Europese Unie en invoering van de euro in de nieuwe lidstaten wordt door velen als een bedreiging gezien voor het verenigd Europa. Dat is ten onrechte, meent ING-econoom Charles Robertson. Die angst is ingegeven door de negatieve ervaringen met de Duitse eenwording. Toetreding van de nieuwe lidstaten werkt juist welvaartverhogend.
Themabijlage: Symfonieorkesten

Met veertien symfonieorkesten speelt Nederland ook op internationaal gebied een belangrijke rol. Op 12 april begint het festival 'Symphony in Spring' waarmee de orkesten een groter publiek willen bereiken. Wat drijft de musicus, wie zijn de dirigenten en wat is de mooiste symfonische muziek? Plus: muziekfragmenten op www.nrc.nl
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.