donderdag 4 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Lage winsten kosten staat 0,8 mld euro

De lagere resultaten van het Nederlands bedrijfsleven bezorgen de schatkist een fikse tegenvaller. Alleen al KPN, Philips en ING betalen dit jaar 1,2 miljard euro minder winstbelasting in Nederland dan het afgelopen jaar.
Lees verder...
Kok neemt afstand van Srebrenica-uitspraak Pronk

Premier Kok heeft gisteren in de Tweede Kamer afstand genomen van PvdA-minister Pronk (VROM). De premier bestempelde Pronks uitlating vorige week dat ,,de politiek heeft gefaald'' rond de val van Srebrenica in 1995 als ,,onjuist'' en ,,onverstandig''.
Lees verder...
IsraŽlische soldaten patrouilleren woensdag in het centrum van Bethlehem.
Foto AP
IsraŽl stuit op fel verzet in Nablus

IsraŽlische tanks zijn gisteravond de grootste Palestijnse stad op de Westelijke Jordaanoever, Nablus, binnengevallen. Ze omsingelden ook vier naburige vluchtelingenkampen. Palestijnse strijders leverden hevige tegenstand.
Lees verder...
Geen skireizen voor boeven meer

Toen de burgemeester van het Franse Sevran een einde maakte aan gratis skivakanties voor criminele jongeren werd hij gemolesteerd.
Lees verder...

Melkert en Dijkstal hebben het samen gezellig

REPORTAGE - Na de lawaaiige verkiezingsdebatten met Pim Fortuyn was het debat tussen Melkert (PvdA) en Dijkstal (VVD) gisteren in Groningen ouderwets voorspelbaar.
Lees verder...
Asielzoekers voor de kleuterklas

In Rotterdam wordt het lerarentekort bestreden met asielzoekers. Zij krijgen een stoomcursus en werken intussen als klassenassistent. Over het verschil tussen mokkataart en slagroomtaart.
Lees verder...
Verboden toegang zonder paspoort of rijbewijs

ACHTERGROND - Voetbalclub Haarlem heeft een identificatieplicht voor alle toeschouwers ingevoerd. Zo'n plicht geldt op steeds meer terreinen in de maatschappij.
Lees verder...
Van je 23ste tot je 50ste aan het front

Regering en rebellen in Angola sloten vanmorgen een bestand. Een rebellenfamilie vertelt waarom ze het vechten heeft gestaakt.
Lees verder...
Nederland sceptisch over succes i-mode

ACHTERGROND - KPN introduceert vandaag in Nederland i-mode. De scepsis over 'internet op het mobieltje' is groot. Heeft KPN goud in handen? Het is erop of eronder.
Lees verder...
Geen angst voor moralisme Sabic

Wat verandert er straks als het Saoedische oliebedrijf Sabic het voor het zeggen krijgt na de overname van de petrochemische tak van DSM? Werknemers hoeven volgens de vakbonden niet bang te zijn. Vrouwelijk personeel mag er gewoon blijven werken.
Lees verder...
Fiscus beschuldigt Sparta van fraude


Lees verder...
Mooie beelden zonder coherent verhaal

EXPOSITIE - Met De tijd van Degas probeert het Gemeentemuseum Den Haag een beeld te schetsen van Parijs in de tweede helft van de negentiende eeuw. Spil van de expositie vormt een aantal topwerken uit de historieschilderkunst en het impressionisme, die het Musťe d'Orsay in bruikleen gaf.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Thorbecke of Fortuyn?

Paars heeft verzuimd de politieke vernieuwing gepaard te laten gaan met bestuurlijke vernieuwing. De onvrede daarover is zichtbaar in het succes van Fortuyn, zegt historicus Jan Drentje.
Beet

Morgen op www.nrc.nl/internet: De technologierubriek Beet over 'Veilig bellen in beperkte kring'.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.