woensdag 3 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
IsraŽl bezet meer Palestijnse steden

Het IsraŽlische leger heeft in zijn offensief op de Westelijke Jordaanoever vannacht ook de steden Jenin en Salfit met honderden tanks en pantservoertuigen bezet.
Lees verder...
Geboortekerk ligt in de frontlinie

BETHLEHEM, 3 APRIL. De Geboortekerk in Bethlehem, een van de heiligste plaatsen van het christendom, is een front geworden in de de oorlog tussen IsraŽl en de Palestijnen. Binnen zitten 120 Palestijnen, politiemannen in uniform en leden van milities, buiten staan IsraŽlische tanks.
Lees verder...
Kamer wil eind aan immuniteit van overheden

De strafrechtelijke immuniteit voor de overheid moet zo snel mogelijk worden opgeheven. Die immuniteit, waardoor de gemeente Enschede en medewerkers van het ministerie van Defensie gevrijwaard werden van strafvervolging, moet door een wetswijziging ongedaan worden gemaakt.
Lees verder...
Wegdek A15 fors verzakt

DEN HAAG, 3 APRIL. Werkzaamheden aan de Betuwelijn bij Gorinchem hebben de afgelopen nacht een forse verzakking veroorzaakt in de A15. Het werk aan de goederenspoorlijn is direct gestopt om de gevolgen voor de verdere aanleg te onderzoeken. Terwijl de schade werd gerepareerd, vormde zich in de ochtendspits een lange file richting Rotterdam.
Lees verder...

Serie protesten tegen IsraŽl op komst

ROTTERDAM, 3 APRIL. Vanaf vrijdag zullen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam protestacties worden georganiseerd tegen de bezetting van Palestijnse gebieden door het IsraŽlische leger.
Lees verder...
Met paspoort naar stadion

De voetbalclub Haarlem gaat in elk geval voor de rest van het seizoen alle toeschouwers hun paspoort vragen, voordat zij het stadion mogen betreden. Op die manier hoopt de eerstedivisieclub 58 relschoppers uit te sluiten die zich eerder hebben misdragen. Haarlem wordt daarmee de eerste club die op die manier zijn gewenste en ongewenste supporters gaat scheiden bij thuiswedstrijden.
Lees verder...
CDA in college in hoofdstad

AMSTERDAM, 3 APRIL. Amsterdam krijgt een driepartijencollege met PvdA, VVD en CDA. De fractie van de PvdA, met 15 zetels de grootste fractie in de hoofdstedelijke gemeenteraad, heeft gisteravond besloten niet op de oude voet door te gaan en heeft D66 laten vallen ten gunste van het CDA. Als de onderhandelingen over het programma slagen, kan het nieuwe college rekenen op 28 van de 45 raadszetels.
Lees verder...
Powell is tegen idee ballingschap Arafat

WASHINGTON/BRUSSEL, 3 APRIL. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Powell, heeft gisteren de suggestie van de IsraŽlische premier Sharon afgewezen dat de Palestijnse leider Arafat moet worden verbannen. Vanavond houden de EU-ministers van Buitenlandse Zaken spoedoverleg over de crisis.
Lees verder...
Hervormers boeken winst in OekraÔne

KIEV, 3 APRIL. De parlementsverkiezingen van zondag in OekraÔne hebben de positie van president Leonid Koetsjma verzwakt; in het nieuwe parlement maken initiatieven voor hervormingen weer een kans, zo menen waarnemers in Kiev.
Lees verder...
Liberalisering kost Nuon 20 pct klanten

AMSTERDAM, 3 APRIL. Energie- en waterbedrijf Nuon is sinds begin dit jaar ongeveer eenvijfde van zijn klanten in het midden- en kleinbedrijf kwijtgeraakt. Dat komt doordat zij nu zelf een leverancier mogen kiezen.
Lees verder...
KPMG kijkt naar cijfers bij Andersen

Accountants- en advieskantoor KPMG Nederland is gisteren, vooruitlopend op een mogelijke overname, begonnen met een boekenonderzoek bij concurrent Andersen Nederland.
Lees verder...
Utrecht stelt zich kandidaat voor start van Tour

UTRECHT, 3 APRIL. De stad Utrecht stelt zich kandidaat voor de start van de Tour de France in 2007 of 2008. Het initiatief van wielerjournalist Jeroen Wielaert krijgt steun van de gemeente en het bedrijfsleven in de Domstad. De finish van de proloog is gepland aan de Croeselaan, waar het hoofdkantoor van wielersponsor Rabobank is gevestigd.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Europa moet kiezen voor eigen opbouw

In plaats van de VS kritiekloos te volgen als verdediger van het westen, moet Europa kiezen voor een eigen geopolitiek en de as Parijs-Berlijn versterken. Dat schrijft socioloog Alain Touraine vandaag op de pagina Opinie.
Vraag en antwoord over internet

Morgen op de pijler Internet & Media: Marie-Josť Klaver beantwoordt weer vragen over computers en internet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.