dinsdag 2 april 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Israël breidt acties tegen Palestijnen uit

Israëlische tanks hebben hun offensief op de Westelijke Jordaanoever vanmorgen voortgezet met een inval in de Palestijnse stad Bethlehem, die net als eerder Ramallah tot gesloten militaire zone is verklaard.
Lees verder...
Half jaar cel voor directie Fireworks

De rechtbank in Almelo heeft de directeuren van het Enschedese vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat is gelijk aan de periode die ze in voorarrest hebben gezeten.
Lees verder...
Shell doet opnieuw een grote overname

De Koninklijke/Shell Groep heeft voor de tweede keer in één week een grote slag geslagen. Vandaag heeft het Nederlands-Britse energieconcern een bod uitgebracht van 4,3 miljard pond (6,9 miljard euro) op het Britse Enterprise Oil. Dat heeft Shell vandaag bekendgemaakt.
Lees verder...
Dagblad van het Noorden, nieuw in de kiosk.
Foto Sake Elzinga
Dagblad van het Noorden polst lezers

Na 114 jaar is de krantentitel Nieuwsblad van het Noorden vandaag verdwenen. Vandaag verscheen in de drie noordelijke provincies in plaats daarvan een nieuwe fusiekrant onder de titel Dagblad van het Noorden, en nu als ochtendkrant. Met een oplage van 170.000 is de krant van uitgeefster Hazewinkel Pers in Groningen in één keer een van de grootste regionale kranten van Nederland.
Lees verder...

Olie duurder door conflict in M-Oosten

ROTTERDAM, 2 APRIL. De prijs van ruwe olie blijft stijgen, nu zowel Irak als Iran dreigt met het inzetten van het oliewapen tegen het Westen om zo Israël te dwingen zich terug te trekken uit de Palestijnse gebieden.
Lees verder...
Dode bij explosie

SCHIEDAM, 2 APRIL. Bij een explosie in een hotel in Schiedam is zondagavond een man om het leven gekomen, vermoedelijk van Bulgaarse afkomst. Hij huurde de kamer waar het explosief tot ontploffing kwam. De politie onderzoekt nog of de stoffelijke resten die in de kamer zijn gevonden, daadwerkelijk van deze man zijn. ,,Voorlopig houden we een slag om de arm'', aldus een woordvoerder van de politie Rotterdam Rijnmond.
Lees verder...
CPB waarschuwt politieke partijen

De verkiezingsprogramma's van alle politieke partijen moeten worden aangepast aan nieuwe economische gegevens. Door een forse tegenvaller in de belastingen blijft er minder geld over voor aflossing van de staatsschuld, nieuwe uitgaven of voor lastenverlichting.
Lees verder...
Hervormer Joesjtsjenko wint verkiezingen Oekraïne

Bij de parlementsverkiezingen van zondag in Oekraïne lijkt de partij van de hervormer Viktor Joesjtsjenko een overwinning te hebben behaald - vooral ten koste van de communisten. Maar de zege is mogelijk niet groot genoeg om in een coalitie te kunnen regeren.
Lees verder...
Andersen Spanje naar Deloitte

MADRID, 2 APRIL. De 161 partners van de Spaanse tak van het accountants- en advieskantoor Andersen hebben gisteren besloten over te stappen naar branchegenoot Deloitte en Touche. Dit meldt het dagblad El País vandaag.
Lees verder...
Lamlendig Ajax laat zich door Vitesse overweldigen

Vitesse3Ajax1Ruststand 0-1. 32. Bergdølmo 0-1 (strafschop), 71. Van Beukering 1-1, 73. Knol 2-1, 85. Bergdølmo (e.d.) 3-1. Schds: Bossen. Tsch: 28.000. Rode kaart: 90. Wamberto (Ajax). Gele kaart: Sikora (Vitesse), Hossam, Pienaar, Chivu (Ajax).
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Fortuyn danst op het fundament van Paars

De opkomst van Fortuyn is, veel meer dan door een democratisch tekort of door grijze politici, te verklaren uit de angst van kiezers om de rijkdom te verliezen die onder Paars is geschapen, vindt Godfried Engbersen. Fortuyn zal waarschijnlijk in Rotterdam zijn Waterloo vinden.
Economie voor jou?

Vierhonderd jaar geleden, op 20 maart 1602, werd in Nederland de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) opgericht. Al eerder was op 31 december 1600 door een groep Londense kooplieden de Engelse Oost-Indische Compagnie in het leven geroepen. Die kreeg van koningin Elisabeth I het handelsmonopolie voor het gehele gebied tussen Kaap de Goede Hoop en Straat Magelhaen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.