vrijdag 29 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Leger IsraŽl bezet opnieuw Ramallah

Het IsraŽlische leger heeft vanmorgen opnieuw de Palestijnse stad Ramallah op de Westelijke Jordaanoever met honderd tanks bezet. IsraŽlische militairen drongen ditmaal ook het kantorencomplex van Yasser Arafat binnen.
Lees verder...
Tv-geweld leidt tot agressief gedrag bij jongeren

Meer dan een uur televisiekijken per dag in de vroege puberteit leidt tot een significant grotere kans op agressief gedrag twee tot acht jaar later. En dat effect blijkt niet beperkt tot deze leeftijdsgroep. Ook meer dan een uur televisiekijken per dag op 22-jarige leeftijd leidt tot een hogere kans op agressief gedrag (mishandelingen en vechtpartijen) rond het dertigste levensjaar.
Lees verder...
F-16's eind juni naar KirgiziŽ

Nederlandse F-16's vertrekken waarschijnlijk eind juni of begin juli naar KirgiziŽ, vanwaar ze missies zullen uitvoeren boven Afghanistan. Dat schrijven de ministers De Grave (Defensie) en Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees verder...
DES kan derde generatie schaden

De negatieve effecten van het DES-hormoon kunnen doorwerken tot in de derde generatie. Tot 1975 kregen veel zwangere vrouwen dit hormoon als medicijn voorgeschreven. Hun dochters kregen vruchtbaarheidsproblemen. Maar nu blijkt ook dat zoontjes van DES-dochters een twintig keer verhoogde kans hebben op een aangeboren afwijking aan de penis (hypospadie).
Lees verder...

Vonnis-Kazaa geen eind aan strijd

ACHTERGROND - De internet-uitwisseldienst Kazaa is volgens het gerechtshof niet verantwoordelijk voor schending van auteursrechten door gebruikers van het programma. Een overwinning voor internet of een 'verbijsterende' uitspraak?
Lees verder...
NMa-onderzoek naar mobiele aanbieders

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoekt of aanbieders van mobiele telefonie misbruik maken van hun machtspositie bij het vaststellen van tarieven. Vooral bellers met een vaste aansluiting die bellen naar een mobieltje betalen mogelijk teveel.
Lees verder...
Er zijn wel ergere stations dan A'dam CS

Qua veiligheid, service, informatie en hygiŽne maakt het Centraal Station in Amsterdam geen beste beurt vergeleken met 22 grote stations in Europa.
Lees verder...
'Niemeyer wist in 1819: nicotine is verslavend'

Tabaksfabrikant Niemeyer wordt voor de rechter gedaagd door twee ernstig zieke ex-rokers. Voor de rechtbank in Assen bleek gisteren dat Niemeyer de gevaren van het roken al tientallen jaren kent.
Lees verder...
Fortuyn product van verveling

DE BALANS VAN PAARS - De omslag van de politieke stemming in Nederland doet denken aan het revolutiejaar 1848, toen in Frankrijk Louis Philippe werd afgezet. Toch is Pim Fortuyn altijd nog beter dan de revolutie, vindt F.R. Ankersmit.
Lees verder...
'Talent afleveren wordt steeds moeilijker'

Na zeges op de eerste elftallen van Volendam, Haarlem, De Graafschap, FC Twente en Telstar speelt het tweede van Ajax vanavond in de halve finale om de KNVB-beker tegen FC Utrecht. De man achter het succes is trainer Jan Olde Riekerink.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Internetfilter schaadt kerntaak bibliotheek

Als de bibliotheek met een žnternetfilter akkoord gaat, dan vrees ik voor de toekomst. Vandaag porno, morgen racisme en volgende week wordt informatie van ongewenste politieke partijen weggefilterd. Wat dat betreft is de overheid voor geen cent te vertrouwen, stelt directeur Willem Huberts van de Openbare Bibliotheek te Nijmegen.
Woordhoek: Dat is minder

Jongeren gebruiken de uitdrukking: ,,Dat is minder.'' Loes Luca sprak over ,,gekke Betje''. Wat wordt er bedoeld? Verder over vergelijkingen die niets duidelijk maken. Zoals bij het afbreken van een stuk van het Antarctisch Schiereiland: ,,Met het water van de plaat zouden 1500 golfbanen gedurende een heel jaar kunnen worden nat gehouden.íí
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.