donderdag 28 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Op grote schaal stakingen bij Philips

Stakingen hebben het werk bij de Nederlandse vestigingen van Philips en in delen van de bouwsector vandaag ernstig ontwricht. De acties zijn de grootste die Philips de afgelopen vijftig jaar meemaakte.
Lees verder...
Onderwijs keurde subsidietruc goed

Het ministerie van Onderwijs heeft in 1996 expliciet goedgekeurd dat de Erasmus Universiteit Rotterdam subsidie kreeg voor 259 buitenlanders die studeerden aan de particuliere poot van de universiteit, de Rotterdam School of Management (RSM), en voor 61 studenten van het particuliere Netherlands institute for health sciences. Minister Hermans (Onderwijs) staat het subsidiŽren van deze studenten niet toe.
Lees verder...
Bellen naar mobiel goedkoper

Het bellen van een vaste telefoonaansluiting naar een mobiele telefoon wordt aanzienlijk goedkoper. Dat heeft de Opta, de toezichthouder op de Nederlandse telecommarkt, vandaag bekendgemaakt.
Lees verder...

Foto Reuters
Britse tv-crisis treft veel voetbalclubs

Het dreigende faillissement van televisiezender ITV Digital zorgt voor crisis in de Britse sport en de media. Aan tv-geld verslaafde voetbalclubs komen daardoor mogelijk bij zinnen.
Lees verder...

IsraŽl dreigt met zware vergelding

TEL AVIV, 28 MAART. IsraŽl dreigt na een zware Palestijnse zelfmoordaanslag gisteren in een hotel met een nieuw en diep militair offensief in de Palestijnse gebieden in weerwil van Amerikaanse aansporingen tot terughoudendheid.
Lees verder...
Linda Kwok koos voor China

Anti-Chinese gevoelens in IndonesiŽ dwongen etnische Chinezen meer dan veertig jaar geleden 'huiswaarts te keren'.
Lees verder...
Graaien in de CPB-snoepwinkel

ACHTERGROND - De analyses van de verkiezingsprogramma's zijn klaar. Politieke zelfbeheersing is ver te zoeken met zo'n snoepwinkel aan economische resultaten. Alle partijen roepen zichzelf tot winnaar uit.
Lees verder...
'Nederland dacht slechts aan Dutchbat'

ACHTERGROND - Nederland is de hoofdverantwoordelijke voor het drama in Srebrenica, zeven jaar geleden, schrijft IKV-voorzitter Faber. Terwijl de Bosnische ServiŽrs de moord op de moslim-mannen beraamden, was Nederland louter bezorgd om zijn eigen soldaten.
Lees verder...
'We worden al jaren uitgeperst door Philips'

Volgens de organiserende vakbonden staakten vandaag meer dan tienduizend Philips-werknemers om een procent meer loon.
Lees verder...
VendexKBB saneert in winkelketens

Detailhandelsconcern VendexKBB gaat de komende vijf ŗ acht jaar een reeks winkelketens verkopen. Het bedrijf wil zich in de toekomst vooral concentreren op mode, doe-het-zelf en warenhuizen.
Lees verder...
Top in Beiroet ontaardt in ruziŽnde chaos

De Arabische top in Beiroet is verworden tot een tragi-komische chaos. SyriŽ wordt ervan verdacht de boel te hebben willen saboteren.
Lees verder...
Hof: technologie Kazaa legaal

Kazaa, de Nederlandse aanbieder van software waarmee het uitwisselen van (muziek)bestanden via internet mogelijk is, mag ondanks een eerder gerechtelijk verbod deze technologie blijven aanbieden. Dit heeft het Gerechtshof van Amsterdam vanochtend in hoger beroep bepaald.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Privť-klinieken moeten sluitstuk zijn

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg wil commerciŽle ziekenhuizen en privť-klinieken toelaten om de wachttijden te verminderen. Wynand van de Ven vindt dit de verkeerde weg. Eerst moet er gezonde mededinging tussen niet-commerciŽle klinieken komen en daarna pas commercie.
Tweede huis in Colombia: reacties van lezers

Een Nederlandse belastingplichtige koopt een tweede huis in Colombia en laat daar een familielid in wonen. Valt dat huis in box 3? Ja, want je moet in Nederland je wereldinkomen en wereldvermogen opgeven, ongeacht eventuele belastingverdragen met het betrokken buitenland. Lezers van de vragenrubriek van Adriaan Hiele denken er anders over. Morgen op www.nrc.nl/hiele enkele reacties.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.