dinsdag 26 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Shell koopt topmerken smeerolie

Energieconcern Shell wordt de grootste verkoper van motorolie in de Verenigde Staten door een bod van 2,9 miljard dollar (3,2 miljard euro) op het Amerikaanse bedrijf Pennzoil Quaker State.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Run op prik tegen nekkramp

REPORTAGE - Steeds meer ouders laten hun kind voor ruim 60 euro inenten tegen nekkramp. Ze kúnnen niet wachten op de landelijke inentingscampagne.
Lees verder...
Zware druk VS op Israël om Arafat te laten reizen

De Verenigde Staten oefenen zware druk op Israël uit om de Palestijnse leider Yasser Arafat toestemming te geven morgen in de Libanese hoofdstad Beiroet een Arabische topconferentie bij te wonen waar een Saoedisch vredesplan aan de orde is.
Lees verder...
Herdenkingsteken van de katholieke kerk op het land van René Segeren.
Foto Renée Postma
Boeren op afstand

ACHTERGROND - De landerijen zijn groot, de regels zijn soepel. Nederlandse agrariërs zoeken de ruimte in Polen. Eigenaar van hun grond zijn ze nog lang niet: verkoop van land aan buitenlanders ligt in Polen gevoelig, vooral in de voormalige Duitse gebieden waar de Nederlanders zijn neergestreken. 'Je pakt wat je krijgen kunt.'
Lees verder...

Bibliotheken VS tegen filteren web

Openbare bibliotheken en burgerrechtenorganisaties in de Verenigde Staten betwisten een federale wet die bibliotheken en scholen verplicht de toegang tot 'onbehoorlijke' websites te blokkeren. De zaak dient deze week voor een rechtbank in Philadelphia.
Lees verder...
Kunstdiefstal in Haarlem was 'gerichte' actie

De kunstrovers die zondagavond vijf 17de-eeuwse schilderijen uit het Frans Halsmuseum ontvreemdden, zijn ,,brutaal'' en ,,zeer gericht'' te werk gegaan. ,,Het was een professionele actie'', zegt M. Kersten, hoofd museale zaken en adjunct-directeur van het Haarlemse museum. De politie heeft nog geen spoor van de daders.
Lees verder...
Weg met het knopjesfetisjisme

OPINIE - Mobiele telefoontjes, magnetrons, autoradio's, videorecorders - zónder moderne elektronica zijn ze ondenkbaar, maar mét al hun functies, knopjes en snufjes zijn ze veelal onbedienbaar, signaleert Warna Oosterbaan, redacteur van NRC Handelsblad. Waar ging het mis, en hoe worden we de warboel aan elektronische 'opties' weer de baas?
Lees verder...
Geen baan zonder Nederlands

ACHTERGROND - Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de Wet inburgering nieuwkomers. De eerste resultaten van de inburgeringscursussen zijn desastreus. ,,Vindt u haar nou zo slecht Nederlands praten? Ik niet.''
Lees verder...
Wederopbouw in Rwanda, met ijzeren hand

REPORTAGE - Rwanda portretteert zichzelf als verscheurde natie die aan verzoening werkt. Intussen neemt de onderdrukking toe.
Lees verder...
Belgische cowboy in de bierwereld

ACHTERGROND - Van alle bierconcerns is het Belgische Interbrew het meest agressief. Met overnames in nieuwe markten gokt de brouwer en wint - meestal.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Apathie allochtonen helpt Fortuyn

Politieke onverschilligheid onder allochtonen, met name onder Marokkanen, heeft Pim Fortuyn geen windeieren gelegd. Dat schrijft drs. Youssef Azghari, docent aan de Hogeschool Brabant in Tilburg, vandaag op de pagina Opinie.
Discussie: Nieuwe elektronica?

Weg met de onbegrijpelijke apparaten, schrijft NRC-redacteur Warna Oosterbaan vandaag op de pagina Opinie. Op de website discussiëren lezers over moderne elektronica en knopjesfetisjisme.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.