maandag 25 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Staat draagt meer risico jachttoestel

De staat neemt in het Joint Strike Fighter-project meer financiŽle risico's op zich dan aanvankelijk de bedoeling was. Dat blijkt uit de 'letter of intent' die de Nederlandse luchtvaartindustrie vorige week heeft afgesloten met minister Jorritsma (Economische Zaken).
Lees verder...

Foto AP
Oscars voor drie zwarte acteurs

Vier uur en twintig minuten duurde de 74ste editie van het grootste filmgala ter wereld waarin een historisch aantal van drie zwarte acteurs werd bekroond. Sidney Poitier won een ere-Oscar voor zijn oeuvre, Halle Berry werd bekroond tot beste actrice voor haar hoofdrol in Monster's Ball en Denzel Washington werd beste acteur voor Training Day.
Lees verder...
Japan verheimelijkt doodstraf

De Japanse overheid geeft weinig ruchtbaarheid aan het bestaan van de doodstraf in het land. Toch zijn de afgelopen tien jaar 41 mensen geŽxecuteerd.
Lees verder...

Foto Bas Czerwinski
Eis tegen imam El-Moumni: 1.200 euro boete

Het openbaar ministerie in Rotterdam eist een geldboete van 1.200 euro tegen imam El-Moumni. De geestelijk leider van de Rotterdamse moskee An Nasr in Rotterdam staat terecht op verdenking van discriminatie en het aanzetten tot haat en discriminatie van homoseksuelen.
Lees verder...

Nieuwkomers hebben weinig aan taalcursus

Zestig procent van de deelnemers aan de verplichte inburgeringscursus voor allochtonen en vluchtelingen spreekt na het volgen ervan geen Nederlands. Een derde van hen kan dan lezen noch schrijven.
Lees verder...
Gerichte zoekmachines internet aan banden

Het is voortaan verboden grootschalig gegevens te kopiŽren uit websites om deze te gebruiken voor een eigen internetsite. Het bestaansrecht van gerichte zoekmachines op internet komt daarmee in gevaar.
Lees verder...
'Mamma mia, wat zijn we met veel'

Het was de grootste demonstratie sinds de Tweede Wereldoorlog in ItaliŽ. Een protest tegen de regering-Berlusconi. ,,Wij zijn gekomen om onze waardigheid te verdedigen.''
Lees verder...
Oppermachtig in Den Haag

PORTRET - Straaljagers, WAO, Maasvlakte, marketing door farmaceutische bedrijven. Overal maakt het Centraal Planbureau een analyse van. Woensdag publiceert het CPB de doorrekeningen van de verkiezingsprogramma's. Niet iedereen is blij met de macht van het instituut. ,,Als het CPB in 1944 de landing in NormandiŽ had moeten doorrekenen, hadden die boten nu nog voor de kust gelegen.''
Lees verder...
Geen steniging na overspel Nigeriaanse

Een islamatisch hof in de Noord-Nigeriaanse stad Sokoto heeft vanochtend een 35-jarige moeder van vijf kinderen in hoger beroep vrijgesproken van overspel en daarmee een eerder vonnis van dood door steniging vernietigd. De vermeende misdaad bestond hieruit dat zij als gescheiden vrouw een kind had gekregen.
Lees verder...
Ajax gokt en ontsnapt aan blamage

Met hangen en wurgen blijft Ajax meedoen in de race om de landstitel. De ploeg van Ronald Koeman miste tegen het aangeslagen PSV de allure van een kampioen, net als in eerdere duels met minder goede clubs. Paradoxaal genoeg eindigde het treffen tussen de twee Nederlandse voetbalgrootmachten onbeslist.
Lees verder...
'Muziek en seks zijn eigenlijk hetzelfde'

In bijna een halve eeuw verkende de 67-jarige Amerikaanse zanger Les McCann op meer dan honderd albums blues, soul-jazz en funk. Met zijn niewste album Pump it up keert hij terug naar de funk. McCann: ,,Funk is een lifestyle. De ervaring levend te zijn, je goed te voelen.''
Lees verder...
'Geitenwollensokkenfondsen' leren beleggen

Ethische beleggingsfondsen blijken qua rendement niet onder te doen voor conventionele fondsen, zo wijst een studie van de Maastrichtse universiteit uit. Best-in-class beleggen is het recept. De ethische fondsen zijn in opkomst en ,,de groei is spectaculair''.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Pessimisme kenmerkt The Lord of the Rings

Het eerste deel van de verfilming van het boek The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien is vannacht onderscheiden met enkele, hoewel ondergeschikte, Oscars. De diepe betekenis van Tolkiens werk is nog niet opgemerkt, schrijft Ron Pirson, universitair docent voor de uitleg van het Oude Testament, vandaag op de opiniepagina.
Nieuwe editie scholieren.nrc.nl

Op scholieren.nrc.nl deze week onder meer:
  • Schiphol niet naar de beurs
  • Met de bijbel in de hand tegen 'verpaarsing'
  • Amerika tegen Irak: hou je gedeisd
  • Politiek is lachen bij Kopspijkers
  • Column van Marie-Josť Klaver: Pim Fortuyn wil de computers de klas weer uit
  • De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.