zaterdag 23 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Rijk negeerde jarenlang bouwfraude

De rijksoverheid heeft de laatste twintig jaar veelvuldig signalen genegeerd van structurele bouwfraude en omkoping van ambtenaren. De overheid nam wel maatregelen in reactie op incidenten, maar een algemene aanpak van illegale prijs- en werkverdelingskartels en van ambtelijke corruptie kwam niet van de grond.
Lees verder...
Duitse Bondsraad ruziet over nieuwe immigratiewet

De Duitse Bondsraad heeft zich gisteren in een tumultueus debat uitgesproken over een nieuwe immigratiewet. Volgens de rood-groene regering is de wet aangenomen, maar de christen-democratische oppositie vindt dat de stemming in strijd is met de grondwet.
Lees verder...
Kloof VS en EU ondanks 'Consensus'

Europa en de Verenigde Staten voerden deze week in Monterrey allebei hun ontwikkelingshulp op. Maar nader tot elkaar kwamen zij niet.
Lees verder...

Foto Reuters
Wat deed Haider eigenlijk in Irak?

Wat deed Jörg Haider onlangs nou precies in Irak? En vooral: wie betaalde zijn reis? Een speciale onderzoekscommissie zoekt antwoord op die vragen.
Lees verder...

'Leger VS wil ruim 400 JSF's minder kopen'

De Amerikaanse strijdkrachten zullen waarschijnlijk ruim 400 minder Joint Strike Fighter (JSF)-gevechtsvliegtuigen aanschaffen dan verwacht. Dat meldde de zakenkrant Wall Street Journal gisteravond.
Lees verder...
Aanval op de provisiejacht

Een oud-bankier, gepokt en gemazeld in de financiële wereld, staat nu gedupeerde beleggers bij. 'De beleggingsindustrie draait om het genereren van provisie.'
Lees verder...
Herover het speelveld op Pim Fortuyn

Voor de gevestigde politici zou het zowel een welbegrepen eigenbelang als een erezaak moeten zijn om de ban van Pim Fortuyns populisme te breken. De risico's die dit kan inhouden, moeten ze voor lief nemen, vindt Jos de Beus.
Lees verder...
'Pim is een aantrekkelijke comedy-figuur'

Vanaf vanavond zijn ze er weer, de cabaretiers die met groot succes politici imiteren in het tv-programma 'Kopspijkers'. Henk van Gelder over Nederlands' 'Spitting Image' van vlees en bloed.
Lees verder...
De rijdende bank komt eraan

De Nederlandse banken sloten vorig jaar meer dan driehonderd filialen. In het Utrechtse dorp Cabauw ging het Rabobankfiliaal dicht. De bankbus biedt uitkomst voor de oudere inwoners.
Lees verder...
Profiteren van bestuurlijk ramptoerisme

Van minister-president Kok tot de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen; allemaal willen ze een bezoek brengen aan het rampgebied in Enschede. Enschede draait telkens hetzelfde programma af. Een toespraak, een gesprek en een wandeling, voor solidariteit en geld.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Dit is enger dan deltavliegen

In de bijlage Leven &cetera: Ellen de Bruin probeert een nieuw type vakantie uit: de verrassingsreis. Bestemming: Glasgow.
De balans van paars

Vandaag op www.nrc.nl/opinie: Discussie over acht jaar paars: Gaat het zó slecht met Nederland? Komt dat door Paars? Valt 'het populisme' te keren? Kortom: wat is de balans van acht jaar paars?
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.