vrijdag 22 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Supporters van FC Utrecht wandelen op de rails van Utrecht CS om af te dwingen dat NS meer supporterstreinen inzet.
Foto Jeroen Stoops
Supporters ontregelen treinverkeer

Ongeveer driehonderd supporters van FC Utrecht hebben gisteravond het treinverkeer rond Utrecht geheel ontregeld. De voetbalfans liepen tussen tien en half twaalf op de sporen van het Centraal Station, waardoor NS gedwongen was het treinverkeer stil te leggen.
Lees verder...
Rosenmöller voorop in strijd tegen Fortuyn

REPORTAGE - De lijsttrekkers van de belangrijkste politieke partijen hebben gisteren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam opnieuw de degens gekruist. De blamage van het debat met Fortuyn van 6 maart moest worden uitgewist.
Lees verder...
Bono met president George W. Bush, 14 maart 2002.
Foto Reuters
Rockactivist Bono smeedt een 'As van het Goede'

President Bush spreekt vandaag op de VN-conferentie in Monterrey over hulp van de VS voor arme landen. U2-zanger Bono ijverde met succes voor een verhoging ervan. De kruistocht van een Ierse rockster.
Lees verder...
Paus veroordeelt priesters die kinderen misbruikten

Paus Johannes Paulus II heeft seksueel misbruik van kinderen door priesters veroordeeld als ,,de ergste vorm van het mysterie van het kwaad in deze wereld''.
Lees verder...

VS stellen regels tribunalen bij

De Verenigde Staten behouden zich het recht voor om gevangen Al-Qaeda- en Talibaan-strijders vast te houden, ook nadat ze door een militair tribunaal zijn vrijgesproken. Dat hebben juristen van het Pentagon gisteren gezegd tegen The New York Times, na de bekendmaking van de procedures die de militaire tribunalen moeten volgen.
Lees verder...
Korthals voor doorlaten drugskoeriers

DEN HAAG, 22 MAART. Minister Korthals (Justitie) heeft gisteren aangekondigd dat justitie op beperkte schaal bolletjesslikkers wil doorlaten op Schiphol, in de hoop zo de criminele organisaties achter de cokesmokkel bloot te leggen.
Lees verder...
Extra geld wachtlijsten en misdaad

DEN HAAG, 22 MAART. Het kabinet trekt dit jaar nog een half miljard euro extra uit voor de bestrijding van wachtlijsten en de aanpak van criminaliteit en terrorisme. Vooral voor de wachtlijsten is fors extra geld gereserveerd, een kleine 400 miljoen euro.
Lees verder...
Nigeria noemt shari'a strijdig met grondwet

NAIROBI, 22 MAART. De toepassing van de shari'a, het islamitisch recht, druist in tegen de Nigeriaanse grondwet. De twaalf noordelijke staten die de shari'a hebben ingevoerd, moeten hun wetgeving aanpassen.
Lees verder...
'Zwitserland droeg bij aan de holocaust'

BERN, 22 MAART. Het vluchtelingenbeleid van Zwitserland heeft bijgedragen aan ,,de meest wrede doelstellingen van de nazi's, namelijk de holocaust''.
Lees verder...
'Belang fundamenteel onderzoek onderschat'

UTRECHT, 22 MAART. Het 'fundamenteel onderzoek' dreigt in de knel te komen, omdat steeds meer universiteiten en bedrijven eisen dat hun wetenschappers toepassingsgericht onderzoek doen. ,,Deze trend ondermijnt het fundament van het toepassingsgerichte onderzoek op de langere termijn.''
Lees verder...
Europa gaat staalmarkt beschermen

BRUSSEL, 22 MAART. De Europese Unie wil met zware invoerheffingen voorkomen dat de eigen markt wordt overspoeld met staal. Want nu de Verenigde Staten hun markt afschermen, dreigen derde landen naar de EU uit te wijken.
Lees verder...
Feyenoord in halve finales tegen Inter

Feyenoord treft Inter Milaan in de halve finales van het UEFA-Cuptoernooi. Dat heeft de loting in Zwitserland vanmiddag bepaald. In de andere halve eindstrijd spelen AC Milan en Borussia Dortmund. Feyenoord bereikte de halve finale na winst op PSV.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Vandaag: CS en Boeken; Morgen: Thema

Vandaag bij NRC Handelsblad het Cultuur Supplement en de bijlage Boeken. Morgen in de bijlage Thema: Europese landbouw.
Nieuwe site om 11.00 uur

Zaterdag om 11.00 uur verschijnt een nieuwe editie van de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.