donderdag 21 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto AP
Terrorisme is in Italië niet uitgeroeid

Na de moord op een regeringsadviseur vraagt heel Italië zich af of het terrorisme van de jaren zeventig en tachtig terugkeert. ,,Dergelijke scènes komen af en toe als een nachtmerrie terug.''
Lees verder...
Sociale Zaken lijdt strop van 353 mln

De ontmanteling van Arbeidsvoorziening (arbeidsbureaus) kost de Nederlandse staat minimaal 353 miljoen euro. Dat blijkt uit een rapport van hoogleraar L. Koopmans in opdracht van minister Vermeend (Sociale Zaken).
Lees verder...

Foto AP
Veel Andersen-cv's bij headhunters

In de duizelingwekkende val van energiehandelaar Enron werd huisaccountant Andersen meegesleept. Zijn de accountants, onderdeel van de Big Five, inderdaad een zondebok? 'Ongelooflijk dat Andersen als eerste op het hakblok wordt gelegd.'
Lees verder...
Klokkenluider zelf verdachte

Het openbaar ministerie beschouwt A. Bos, de oud-directeur van bouwbedrijf Koop Tjuchem die grootscheepse fraude in de bouw aanhangig maakte, inmiddels als verdachte in het onderzoek naar omkoping van ambtenaren. Het onderzoek maakt deel uit van de bouwfraudezaak waarin justitie afgelopen dinsdag op 45 plaatsen in het land invallen deed, voornamelijk bij grote bouwbedrijven.
Lees verder...

VS beperken geld campagnes

De Amerikaanse Senaat heeft gisteren ingestemd met een wet die de invloed van geld op de Amerikaanse politiek drastisch beperkt. President Bush heeft toegezegd dat hij de wet zal tekenen.
Lees verder...
Dopingbureau: regels gentechniek in sport

Het internationale antidopingagentschap WADA wil nog voor de Olympische Spelen van Athene, in 2004, regels voor beheersing en regulering van genetische technieken in de sport. WADA-voorzitter Dick Pound: ,,We willen straks niet, zoals met eerdere dopingtechnieken, achter de feiten aanlopen.''
Lees verder...
OM op de Antillen gaat de KLM helpen

AMSTERDAM, 21 MAART Het Openbaar Ministerie (OM) van de Nederlandse Antillen gaat de KLM helpen om bolletjesslikkers te weren van vluchten naar Nederland. Maar het OM ziet weinig in het plan van Justitie om marechaussees te laten meevliegen.
Lees verder...
PvdA: geef asielzoeker na 5 jaar pardon

De PvdA in de Tweede Kamer wil eenmalig uitgeprocedeerde asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven, maar niet uitzetbaar zijn, een verblijfsvergunning geven.
Lees verder...
Toetreding Polen tot EU dichterbij

De Europese Unie heeft met Polen overeenstemming bereikt over een regeling voor de verkoop van Poolse landbouwgrond aan EU-burgers. Daarmee is een belangrijke hindernis voor de toetreding van Polen tot de EU uit de weg geruimd.
Lees verder...
Bouwbedrijf Holzmann bijna failliet

BERLIJN, 21 MAART. Het Duitse bouwconcern Philipp Holzmann staat op het punt surseance van betaling aan te vragen nadat gesprekken met Duitse banken over extra financiering afgelopen nacht op niets zijn uitgelopen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Modelstaat Nederland vertoont rotte plekken

Waarmee zijn de mensen in de modelpolder zo ontevreden, dat zij een ervaren en op economisch gebied succesvolle generatie politici willen inruilen tegen een decadente parvenu, vraagt de Duitse journalist Dirk Schümer zich af.
Beet

Morgen een nieuwe aflevering van de techniekrubriek Beet door Herbert Blankesteijn. ,,Kazaa kan gebruikers wél tegenhouden''.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.