woensdag 20 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kamer is tegen beursgang Schiphol

Voor een meerderheid in de Tweede Kamer is de privatisering van Schiphol van de baan. Het verzet tegen de voorgenomen beursgang is verhevigd nadat de PvdA bekendmaakte geen steun te geven aan het wetsvoorstel waarin die wordt geregeld.
Lees verder...

Foto Reuters
'Irak gaat een zonnige toekomst tegemoet'

VRAAGGESPREK - Voor Koerdenleider Massoud Barzani bestaat er geen twijfel over: voor een zonnige toekomst na Saddam Hussein moet het land een federatie worden.
Lees verder...
Justitie verdenkt bazen in de bouw

Justitie heeft een gerechtelijk vooronderzoek geopend tegen enkele hooggeplaatste werknemers van bouwbedrijven op verdenking van bouwfraude. Betrokkenen bij het justitiŽle onderzoek hebben dat bevestigd.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
Minister Van Aartsen: 'Irak bedreigt ook onze democratie'

VRAAGGESPREK - Minister van Buitenlandse Zaken van Aartsen bracht een bliksembezoek aan de VS. Europa moet oppassen met de kritiek op de Amerikaanse oorlog tegen het terrorisme, vindt hij. 'We moeten niet steeds in de kramp schieten'.
Lees verder...

Verlies Laurus op 442 miljoen

Het supermarktbedrijf Laurus (Edah, Konmar, Super de Boer) is door een verlies van 442 miljoen euro aan de rand van de afgrond gekomen. Accountants hebben een goedkeurende verklaring onthouden aan de vanochtend gepresenteerde cijfers, omdat de financiŽle continuÔteit niet gewaarborgd is. Het eigen vermogen is voor 176 miljoen euro negatief.
Lees verder...
'Slaan van kinderen niet verbieden'

Het kabinet voelt vooralsnog niets voor een wettelijk verbod op het slaan van kinderen. Wel wordt onderzocht of een wettelijke regeling, zoals in enkele westerse landen, waaronder Zweden, een vermindering van kindermishandeling tot gevolg heeft.
Lees verder...
Adviezen Raad van State vaak terzijde gelegd

DEN HAAG, 20 MAART. Het kabinet heeft kritiek van de Raad van State op wetsontwerpen de afgelopen vier jaar nauwelijks gepareerd. Ook de regeringspartijen in de Tweede Kamer betrokken negatieve kritiek van de Raad nauwelijks in debatten.
Lees verder...
Gemenebest veroordeelt Zimbabwe

LONDEN/HARARE, 20 MAART. Het Gemenebest heeft Zimbabwe gisteren voor een jaar geschorst vanwege ,,het hoge niveau van politiek geweld'' bij de presidentsverkiezingen anderhalve week geleden.
Lees verder...
Machtsstrijd in Belgrado spitst zich toe

BELGRADO, 20 MAART. De Servische premier Zoran Djindjic dreigt de samenwerking met de Joegoslavische president Kostunica en het federale leger op te zeggen als de chef van de geheime dienst van het leger, generaal Aca Tomic, niet wordt ontslagen.
Lees verder...
Overname Compaq lijkt definitief

AMSTERDAM, 20 MAART. De stemmen zijn nog niet allemaal geteld, maar volgens topvrouw Carly Fiorina van computerconcern Hewlett-Packard (HP) hebben de aandeelhouders gisteren gestemd voor de overname van Compaq.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Inzet kernwapens voor VS reŽle optie

In de strijd tegen het terrorisme sluiten de Amerikanen de inzet van kernwapens niet uit. Maar ook andere landen zullen zich minder belemmerd voelen dergelijke wapens in te zetten, meent Rob de Wijk.
Vraag & Antwoord: Internet

Marie-Josť Klaver beantwoordt vragen en reageert op bijdragen van lezers over internet.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.