dinsdag 19 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Justitie doet inval bij grote bouwbedrijven

Justitie heeft vanochtend op 45 plaatsen in Nederland invallen gedaan voor het onderzoek naar bouwfraude en ambtelijke corruptie.
Lees verder...
Regeren volgens Fortuyn: Kan dat?

ACHTERGROND - Het boek van Pim Fortuyn staat bol van de onorthodoxe ideeŽn. Hij wil geen extra geld uitgeven, maar zijn plannen kosten miljarden.
Lees verder...
Geweld IsraŽl grotere zorg Arabische leiders dan Irak

ANALYSE - De Amerikaanse vice- president Cheney heeft van bevriende Arabische leiders te horen gekregen dat actie tegen Irak geen steun krijgt.
Lees verder...
In Afgahnistan is nog een hoop te vechten

De Amerikaanse strijdkrachten hebben ,,nog een hoop te vechten'' in Afghanistan. Dat heeft de president Bush gisteren gezegd. Operatie Anaconda is voorbij, maar moslim-extremisten blijven actief.
Lees verder...

Vorming van Rotterdams college mislukt

De college-onderhandelingen tussen Pim Fortuyn (Leefbaar Rotterdam), CDA en VVD in Rotterdam zijn vastgelopen. Het CDA wil alleen verder praten als de PvdA bij de onderhandelingen wordt betrokken. Fortuyn weigert dit. D66 haakte eerder al af.
Lees verder...
'Koe verdwijnt uit de wei bij vrijhandel'

De landbouw in Nederland moet zich richten op intensieve tuinbouw en bio-industrie als Nederland wil kunnen blijven concurreren met de rest van de wereld. In een volledig vrije markt zal de koe uit het landschap verdwijnen - grazende koeien zijn niet productief genoeg - en gaan de stallen voor melkvee lijken op de huidige stallen voor varkens en en kippen.
Lees verder...
Kamer heeft schoon genoeg van hbo-soap

ACHTERGROND - Ondanks eerdere, serieuze signalen van fraude in het hbo greep minister Hermans (Onderwijs) pas laat in. Vanavond moet hij de Tweede Kamer komen uitleggen waarom.
Lees verder...
Broedermoord

ACHTERGROND - Het felle gevecht binnen computerbedrijf Hewlett Packard over de overname van Compaq bereikt vandaag zijn hoogtepunt. De twee kampen hebben er alles aan gedaan de beleggers voor hun standpunt te winnen. 'De fusie is een risico met een potentieel hoge opbrengst.'
Lees verder...
Te weinig hulp grofste inefficiency

ACHTERGROND - Ontwikkelingshulp wordt doelmatiger, concludeert de Wereldbank. Maar er is nog genoeg efficiency te winnen. Niet alleen bij de ontvangers, maar zeker ook bij de donoren.
Lees verder...
'Men zegt dat seks mijn thema is'

'O o o, wat is het fijn om getrouwd te zijn' is de nieuwe roman van Haye van der Heyden van wie dit voorjaar ook de theatervoorstelling 'Midzomerstrandkomedie' op tournee is.
Lees verder...
'Unieke' Inca-stad in Peru ontdekt

In het Peruaanse Andes-gebergte is een Inca-stad van ongekende omvang ontdekt. De stad, die tenminste vijfhonderd jaar oud is, werd in 1999 al waargenomen, maar kon niet worden bereikt. De Britse onderzoeker Peter Frost heeft de stad inmiddels wel onderzocht.
Lees verder...
Topman Eredivisie noemt sanering onvermijdelijk

Hans Herremans, voorzitter van de Eredivisie NV (ENV), voorspelt een natuurlijke sanering in het betaalde voetbal. ,,Een aantal clubs staat op springen en we moeten ons afvragen of Nederland niet te klein is voor 36 betaalde voetbalclubs'', zegt Herremans. De KNVB maakte gisteren bekend dat de verenigingen ruim 26 miljoen euro verlies hebben geleden over het seizoen 2000-2001.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Specialisten van Fortuyn gevaar voor gezondheidszorg

In het kielzog van Pim Fortuyn zouden vier medisch specialisten in de Tweede Kamer kunnen komen. Deze zullen de gezondheidszorg niet verder brengen, schrijft R. Grotenhuis op de opiniepagina. Grotenhuis was algemeen directeur van een thuiszorgorganisatie.
Links naar verkiezingsprogramma's

Een overzicht met links naar de verkiezingsprogramma's voor de Tweede-Kamerverkiezingen van 15 mei is te vinden in het overzicht Partijprogramma's verkiezingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.