maandag 18 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Verlies KPN grootste ooit in Nederland

KPN heeft vanochtend het grootste verlies gemeld dat ooit door een Nederlands bedrijf is geleden. Het telecomconcern boekte over het afgelopen jaar een nettoverlies van 7,5 miljard euro.
Lees verder...
Program Fortuyn verschilt van boek

Het verkiezingsprogramma van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) wijkt aanzienlijk af van wat lijsttrekker Fortuyn vorige week in een boek te berde bracht, zo blijkt op de website van de nieuwe groepering. Het programma houdt onder meer de mogelijkheid open van investeringen in gezondheidszorg en onderwijs, en neemt afstand van de door Fortuyn bepleite opheffing van landmacht en luchtmacht.
Lees verder...

Foto Walter Herfst
'Er zijn hier te veel calculerende migranten'

PORTRET - Jo„o Varela, de nummer twee van de Lijst Pim Fortuyn, gaat in de verkiezingscampagne de rol van geslaagde migrant met een problematisch verleden spelen. ,,Ik wil allochtonen motiveren, prikkelen, maar ook eisen aan ze stellen.''
Lees verder...
Bij betaald voetbal 26 miljoen verlies

De 36 clubs in het betaalde voetbal hebben het afgelopen seizoen 2000-2001 een verlies geleden van 26 miljoen euro. Nog nooit is het tekort van de clubs zo groot geweest. De KNVB omschrijft de cijfers als ,,zorgwekkend''.
Lees verder...

'Leider' Dijkstal sluit de gelederen bij VVD

ACHTERGROND - Lang heeft VVD-leider Dijkstal tegengestribbeld. Maar nu is hij geweken voor de druk uit fractie en partij: meer profiel, eenvoudige taal en Wiegel.
Lees verder...
's Werelds slechtste chef van een centrale bank

PROFIEL - De slechtste centrale bankier ter wereld. Van zo'n bijnaam kom je niet snel af. Zeker als je de kwalificatie als geuzennaam gebruikt, zoals Viktor Gerasjtsjenko (64) deed, centraal bankier van de Sovjet-Unie ťn van Rusland. Gerasjtsjenko hield wel van een grapje. ,,Ik ben niet zo goed in cijfers'', zei hij toen de roebel weer eens op de rand van de afgrond balanceerde.
Lees verder...
'Succes' VS, verzet Al-Qaeda houdt aan

BAGRAM, 18 MAART. Verschillende Amerikaanse en Afghaanse functionarissen hebben gezegd dat ondanks geclaimde militaire successen, zich op meerdere plaatsen in het zuidoosten van Afghanistan nog leden van de terreurgroep Al-Qaeda en aanhangers van het Talibaan-regime bevinden.
Lees verder...
Aanslag op Pakistaanse kerk: 5 doden

ISLAMABAD, 18 MAART. Bij een aanslag op een kerk in de diplomatieke wijk van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn gistermorgen vijf mensen gedood, onder wie de vrouw en dochter van een Amerikaanse diplomaat.
Lees verder...
Ralf Schumacher wint na botsing van broer Michael

ROTTERDAM, 18 MAART. En weer ging het mis in de eerste bocht. Kort na de start van de Grote Prijs van MaleisiŽ werd Michael Schumacher ingehaald door Juan-Pablo Montoya. Terwijl de Colombiaan in de scherpe bocht naar rechts buitenom passeerde, verzuimde Schumacher zijn stuur naar rechts te draaien en drukte hij brutaal Montoya naar de rand van de baan. Schumachers voorvleugel sneuvelde, de Ferrari-kopman moest direct de pits in voor een nieuw exemplaar en werd daardoor tot de negentiende plaats teruggeworpen. Montoya vervolgde vanuit zevende positie zijn jacht op de koplopers.
Lees verder...
Zalm: Fortuyn is gevaarlijke man

VVD-minister Zalm (FinanciŽn) heeft de Rotterdamse politicus Fortuyn gisteren in een tv-uitzending bestempeld als ,,een gevaarlijke man'', ,,waar je niet achteraan moet lopen''. Zalm zei in Buitenhof dat Fortuyn ,,stelt dat er voor alles een eenvoudige oplossing is, en dat is niet zo''.
Lees verder...
Uytdehaage zet kroon op groots seizoen

Tot tweeŽnhalve maand geleden had Jochem Uytdehaage nooit een internationale schaatswedstrijd gewonnen en was het niet ondenkbeeldig dat een groot deel van de Nederlandse bevolking nog nooit van de 25-jarige schaatser uit Utrecht had gehoord. Via tussenstops in Erfurt, Salt Lake City en Heerenveen bracht hij daar in een razendsnel tempo verandering in.
Lees verder...
Zure appel voor motel en Tiel

De gemeente Tiel wilde ooit graag een motel van Van der Valk binnenhalen. Maar nadat het parkeerdek is ingestort heeft het motel nu zijn deuren gesloten.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Kritiek op gedogen niet terecht

Gedogen past in de huidige postmoderne samenleving met haar complexe waardenstructuur. Het probleem met gedogen ontstaat pas waar burgerzin en fatsoen ontbreken, meent historicus Gert Buiten.
Discussie Fortuyn

Het program van de Lijst Fortuyn strookt niet met het vorige week verschenen boek van Fortuyn. Discussieer mee of lees de reacties. Zie ook het uitgebreide dossier met artikelen over Pim Fortuyn, de Lijst Pim Fortuyn en Leefbaar Rotterdam.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.