zaterdag 16 maart 2002
NRC Handelsblad
 Nieuwsbrief
 
 =
Eén= oud-politicus op Lijst Fortuyn

Onder de eerste vijftien kandidaten voor de Tweede Kamer op de Lijst Fortuyn staat er één met ervaring in de politiek. Onder die vijftien bevinden zich vier medisch specialisten.
Lees verder...

Foto Peter Hilz
Hier heeft Fortuyn 'geen zin an'

In Rotterdam is het eerste gesprek over de collegevorming geëindigd in een patstelling. Fortuyn wil formeren, de anderen willen eerst praten.
Lees verder...

Foto Newsha Tavakolian
De mode van Teheran is vol kleur

REPORTAGE - In Iran maakt het zwart van de islamitische revolutie plaats voor een steeds breder kleurenpalet. Ook met een chador kan de Iraanse vrouw er modieus uitzien, zelfs als ze op bedevaart naar Mekka gaat.
Lees verder...
OM: Bos hindert onderzoek naar bouwfraude

Binnen het openbaar ministerie is woedend gereageerd op het optreden van oud-directeur A. Bos van bouwbedrijf Koop Tjuchem in de publiciteit. Bos ,,frustreert'' het strafrechtelijk onderzoek naar bouwfraude en ambtelijke corruptie ,,terwijl hij claimt dit onderzoek te helpen'', aldus het OM.
Lees verder...

Polls zijn glazen bol geworden

ACHTERGROND - Pim Fortuyn is niet alleen een probleem voor politieke tegenstanders en journalisten. Ook statistici krijgen geen greep op het 'verschijnsel'. ,,Er valt niet meer tegen op te peilen.''
Lees verder...
Monterrey kan 'historisch' worden

ACHTERGROND - Volgende week begint in het Mexicaanse Monterrey de zwaarste internationale conferentie ooit over ontwikkelingssamen-werking. De rijke industrielanden komen alvast met meer geld over de brug.
Lees verder...
'Palestijn=en winnen strijd tegen Israël'

ACHTERGROND - Steeds meer Israëlische waarnemers komen tot de conclusie dat Israël de strijd tegen de Palestijnen verliest. De Palestijnen zelf verbinden daar hun eisen aan.
Lees verder...
Amerika is Europa moe

ACHTERGROND - In Amerika telt Europa steeds minder mee. Was het onder Clinton nog: we handelen waar mogelijk samen, en in ons eentje indien nodig. Onder Bush geldt: we doen het waar mogelijk alleen, en samen als het niet anders kan.
Lees verder...
Uytdehaage nu favoriet op WK allround

Jochem Uytdehaage ligt bij de WK allround op schema om zijn schaatsseizoen met een wereldtitel te bekronen. Na de 500 en de 5.000 meter gaat hij aan de leiding, voor de Rus Dmitry Sjepel en de Amerikaan Derek Parra.
Lees verder...
Minder arbiters voor meer problemen

ACHTERGROND - Het aantal bondsscheidsrechters in het amateurvoetbal is het afgelopen decennium gehalveerd. Verbaal en fysiek geweld zijn de voornaamste oorzaken van de vergrijzing in het corps. Wie wil er nog fluiten?
Lees verder...
Na de dotbom

ACHTERGROND - Is er leven na de E-zeepbel? Investeerders en ondernemers zien na de dotcomkrach weer hoop gloren. 'Na de crash is een bewustwording ontstaan: internet wordt nu op de juiste waarde geschat, als distributiekanaal.'
Lees verder...
'Muziek is niet gemaakt voor de tv'

ACHTERGROND - Er zijn tv-zenders die alleen muziek uitzenden, maar een concert of opera boeiend in beeld brengen blijft moeilijk. Donderdag organiseerde de NPS in Amsterdam het symposium Toekomstmuziek. 'Er is een nieuwe beeldtaal nodig.'
Lees verder...

Vanmiddag in de krantMorgen op de site
Vier bijlagen op zaterdag

Op zaterdag heeft NRC Handelsblad vier bijlagen: Het Zaterdags Bijvoegsel, Wetenschap en Onderwijs, Thema en Leven &cetera. De bijlage Thema heeft vandaag als onderwerp 'beleggen'.
Dossier Fortuyn

Een uitgebreid dossier met artikelen over Pim Fortuyn, de Lijst Pim Fortuyn en Leefbaar Rotterdam.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.