vrijdag 15 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Vrije doorgang voor drugssmokkelaars

De douane op CuraÁao laat bolletjesslikkers ongemoeid richting Schiphol reizen. Het openbaar ministerie zegt geen faciliteiten voorhanden te hebben om opgepakte bolletjesslikkers na aanhouding op te vangen.
Lees verder...
ABN Amro beboet om World Online

De mislukte beursgang van World Online krijgt voor ABN Amro een pijnlijk vervolg. De beurswaakhond, de Autoriteit FinanciŽle Markten, heeft de bank een boete van ruim 25.000 euro opgelegd voor zijn rol bij de beursgang in maart 2000.
Lees verder...

Foto Jan Boeve/ HH
Koerden zijn beducht voor val Saddam

REPORTAGE - Iraaks Koerdistan is de facto onafhankelijk. Maar Saddams schaduw ligt over het gebied.
Lees verder...
Leefbaar Rotterdam stapt uit college-onderhandelingen

Leefbaar Rotterdam is vanmiddag uit de college-onderhandelingen in Rotterdam gestapt. Fortuyn heeft geen zin tevoren zijn standpunten over allerlei zaken in de stad duidelijk te maken. ,,Ik heb hier geen zin in'', zei hij.
Lees verder...

Fortuyn: Ik heb geen spreekplicht

In Rotterdam werd gisteren de nieuwe gemeenteraad geÔnstalleerd. Eerste daad van Leefbaar Rotterdam: het indienen van een motie van wantrouwen tegen een afvallig partijlid.
Lees verder...
'Topambtenaar Rijkswaterstaat werd omgekocht'

Een ,,topmanager van Rijkswaterstaat'' is verdachte van omkoping in het justitiŽle onderzoek naar bouwfraude. Hij heeft zich op kosten van het bouwbedrijf Koop Tjuchem laten fÍteren in een bordeel en steekpenningen geÔncasseerd in ruil voor bevoordeling van Koop, aldus oud-directeur A. Bos van Koop.
Lees verder...
IsraŽl trekt tanks terug uit steden

Onder Amerikaanse druk hebben IsraŽls tanks zich vannacht teruggetrokken uit de meeste steden in Palestijns autonoom gebied op de Westelijke Jordaanoever.
Lees verder...
Wiegel roept de VVD op tot eendracht

VVD-erelid Wiegel heeft vandaag zijn partijgenoten opgeroepen de eenheid te bewaren en zich te scharen achter lijsttrekker Dijkstal.
Lees verder...
Angstig zwijgen niet voorbij

SERIE OVER ZIMBABWE - De zusters in het ziekenhuis bewegen zich traag als duikers onder water door de ziekenzaal. Geen lach, geen kreet, geen lied klinkt door de gangen. Alleen het zachte ruisen van verpleegsterjurken.
Lees verder...
Vuurtorens, zonnebloemen en steenuilen gaan de oven in

ACHTERGROND - Wat gebeurt er met de oude guldenbiljetten? De Nederlandsche Bank doet een boekje open over vernietiging van bankbiljetten sinds 1814.
Lees verder...
Dominantie links in Europa nadert einde

Zes landen van de Europese Unie gaan dit jaar naar de stembus, te beginnen zondag met Portugal. Daarmee lijkt een einde te komen aan de dominantie van centrum-links. Wat betekent dat voor het engagement met Europa?
Lees verder...
Etniciteit belangrijker dan aantal stemmen

ACHTERGROND - 'Witte vrouw' Monique Vermin doet ondanks vele voorkeurstemmen haar zetel namens GroenLinks in de Haagse gemeenteraad over aan een Koerdische.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Haags taalbehang zit de gevestigde politici in de weg

In de Haagse politiek is een stelsel van rituelen met een verhullend taalgebruik ontstaan waarni politici zich thuis voelen maar dat ni het contact met de burgers tot vervreemding leidt. Oud-Kamerlid Hans Jeekel (D66) pleit voor terugkeer naar de eigen taal in het openbare debat. Vandaag op de opiniepagina van NRC Handelsblad
Woordhoek

Een nieuwe aflevering van Woordhoek, de taalrubriek van Ewoud Sanders.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.