donderdag 14 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Vredesactivisten hebben in Tel Aviv namaaklijkkisten opgesteld, witte kisten voor de IsraŽlische doden, zwarte voor Palestijnse.
Foto Reuters
Scherpe kritiek Bush schokt IsraŽl

Voor de eerste maal sedert het uitbreken van de tweede Palestijnse intifada heeft de Amerikaanse president George Bush scherpe kritiek geuit op IsraŽls militaire geweld tegen de Palestijnen. Bush' kritiek is in Jeruzalem hard aangekomen.
Lees verder...
'Zorg moet in hele EU vergoed'

Nederlandse ziekenfondspatiŽnten zijn binnen de Europese Unie volledig vrij om zonder voorafgaande toestemming van het ziekenfonds een huisarts of fysiotherapeut te consulteren, of medicijnen aan te schaffen bij een apotheek. Dat heeft de rechtbank in Maastricht onlangs bepaald.
Lees verder...
McBurger verslaat conservatieven Iran

REPORTAGE - In Iran proberen conservatieven hervormingen tegen te houden. Maar het proces lijkt niet meer te keren.
Lees verder...

Foto Martjin Beekman
Afwijzende reacties op boek Fortuyn

De lijsttrekkers van de 'gevestigde' grotere politieke partijen in de Tweede Kamer reageren afwijzend op het vandaag officieel gepresenteerde boek van Fortuyn, dat functioneert als zijn verkiezingsprogramma.
Lees verder...

Geldterugregeling NS wekt onvrede

De terugbetaalregeling van de Nederlandse Spoorwegen is niet effectief. Reizigers vinden de regeling te omslachtig. Ook moeten ze te lang wachten op hun vergoeding.
Lees verder...
Kim (15) heeft tweehonderd cd's

Jongeren kopen minder cd's omdat ze die te duur vinden. Muziek van internet halen en zelf schijfjes branden is bijna gratis en net zo makkelijk. ,,Op mijn vorige school was ik dť cd-dealer.''
Lees verder...
Lockerbiehof wijst beroep LibiŽr af

Het Schotse gerechtshof in Kamp Zeist heeft vandaag in hoger beroep het vonnis tegen de LibiŽr Abdel Basset al-Megrahi bevestigd. Megrahi werd vorig jaar door een Schotse rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens de aanslag op een Amerikaanse Boeing 747 boven het Schotse Lockerbie in 1988, waarbij 270 mensen om het leven kwamen.
Lees verder...
Per e-mail opboksen tegen de EU

Activisten maken zich op voor een grote demonstratie tegen de Europese Unie in Barcelona. De voor-bereidingen lopen vooral via internet en lijken bijna op een militaire operatie.
Lees verder...
Vrouwen als wapens in Parijs

PARIJS, 14 MAART. Is het toevallig dat er zoveel muziek van Marianne Faithful, Janis Joplin en Patti Smith te horen was tijdens de najaarsmodeshows in Parijs? En dat de belichting zo donker was, de modellen zo naturel opgemaakt met hun ogen zwart aangezet en hun haar piekerig opgestoken? Is het toevallig dat ze zich voortbewogen op met banden omwikkelde, stevige laarzen, of juist op gevaarlijk hoge naaldhakken? Dat de kleding zo huidstrak zat, variŽrend van kokerrokjes en getailleerde jasjes tot satijnglanzende broeken en dat de belangrijkste kleuren zwart en donkerbruin waren?
Lees verder...
Kamercentrales VVD: schakel Wiegel meer in

De Kamercentrales (afdelingen) van de VVD eisen van partijleider Dijkstal 'garanties' voor een offensieve verkiezingscampagne, waarbij alle beschikbare VVD-prominenten, ook ex-leider Wiegel, worden ingeschakeld.
Lees verder...
Slimme combinatie van kantoor en klooster

Vraag in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel niet waar de asielzoekers worden verhoord. Want dan kijkt de persvoorlichter je aan alsof hij een heel vies woord heeft gehoord en antwoordt hij dat asielzoekers niet worden ver- maar gehoord. Vraag ook niet of ervaring met gevangenisgebouw bruikbaar was bij het ontwerpen, Want dan zegt de voorlichter bits dat het centrum niets, maar dan ook helemaal niets met een gevangenis te maken heeft.
Lees verder...
Doorwinkelende Joe Blow redt economie van VS

Een half jaar na de aanslagen in de VS herstelt de economie zich sneller dan door menigeen werd verwacht. De groei zou dit jaar wel 4 procent kunnen zijn. Of juicht men te vroeg?
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Pim Fortuyn is er, vluchten kan niet meer

Betrek de Leefbaren in al die gemeenten waar zij zo sterk hebben gewonnen direct bij de collegevorming. Maak hen door opname in het stadsbestuur medeverantwoordelijk, met de kans om te slagen Ė of te mislukken, schrijft cultuurhistoricus Thomas von der Dunk. Ook op de opiniepagina: hoogleraar in de wijsbegeerte Herman Philipse, die vindt dat de belangrijkste oorzaak van Fortuyns succes zijn genegeerd: de immigratieproblematiek. Daar moet met voorrang goed en fatsoenlijk over worden gesproken, vindt hij.
De techniekrubriek Beet

Morgen in de techniekrubriek Beet: Gratis internet nu nog goedkoper!
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.