woensdag 13 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
V-raad stemt voor Palestijnse staat

In een historische stemming heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vannacht voor het eerst in een resolutie gesproken van een Palestijnse staat naast IsraŽl.
Lees verder...
Fortuyn komt met programma in boek

Invoering van een dienstplicht van een of twee jaar voor alle jongens en meisjes, afschaffing van land- en luchtmacht en hervorming van de zorgsector tot een stelsel van vrij ondernemerschap en individuele verzekeringen. Dat zijn enkele voorstellen van Pim Fortuyn, lijsttrekker van de Lijst Fortuyn, in zijn gisteren verschenen boek De puinhopen van acht jaar Paars, dat tevens geldt als zijn verkiezingsprogramma.
Lees verder...
Accountant vangt bot in ESF-affaire

De Nederlandse regering heeft tevergeefs het Britse accountantskantoor Robson Rhodes ingeschakeld om de ESF-claim van de Europese Commissie van tafel te krijgen.
Lees verder...
Mugabe zegeviert in Zimbabwe

President Robert Mugabe is vanmorgen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Zimbabwe uitgeroepen. Oppositieleider Morgan Tsvangirai noemt die uitslag ,,illegaal''. Zijn oppositiepartij MDC heeft de internationale gemeenschap opgeroepen het resultaat niet te erkennen. Het leger is in verhoogde staat van paraatheid gebracht.
Lees verder...

Advies: minder provincies

Het aantal provincies in Nederland moet worden teruggebracht tot vijf ŗ zeven met grotere bevoegdheden dan nu het geval is. Die provincies-nieuwe-stijl moeten ook verregaande zeggenschap krijgen over de stadsgewesten in de Randstad (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht) en andere stedelijke knooppunten in het land. Dat adviseert de commissie-Geelhoed.
Lees verder...
De dood raakt nu iedereen in IsraŽl

Met hun aanslagen hebben de Palestijnen bereikt dat nu talrijke IsraŽliŽrs rondlopen met plannen het land te verlaten. De stemming in IsraŽl is zeer gedrukt.
Lees verder...
Nederlandse ijshockeyfinale in teken van nostalgie

ACHTERGROND - Oude tijden herleven even in het Nederlandse ijshockey. Amsterdam (Boretti Tigers) en Heerenveen (Formido Flyers) spelen in een best-of-five-serie om de nationale titel. Twee rivalen hebben elkaar na negentien jaar weer gevonden.
Lees verder...
Afscheid van techneut bij Volkswagen

Ferdinand PiŽch, miljardair en techneut, neemt afscheid bij Volkswagen. Zijn opvolger is Bernd Pischetsrieder, de enige man die PiŽch wel eens tegensprak.
Lees verder...
Handel in zieke werknemers

Er zit brood in zieke werknemers, sinds ze toevallen aan de private markt. Maar reÔntegreerder Kliq ziet zijn klandizie verdwijnen.
Lees verder...
'Daar is er ook geen bal aan'

Het Leidseplein beleefde gisteravond twee Boekenballen; het officiŽle en traditionele Bal d'Amour in de Stadsschouwburg en het officiŽuze en uitverkochte Bal der Geweigerden in Paradiso. 'Is het leuker aan de overkant?'
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
De droevige puinhoop van niet-regeren

Selectie uit het eerste hoofdstuk van het gisteren verschenen boek 'De puinhopen van acht jaar Paars' van Pim Fortuyn.
Uitgaansagenda

Elke donderdag verschijnt de landelijke uitgaansagenda op de website van NRC Handelsblad, met links naar recensies van film, theater en expositie.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.