dinsdag 12 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
88 Lampen verbeelden sinds gisteravond de verwoeste torens van het WTC in New York. De VS herdachten gisteren de aanslagen.
Foto Reuters
VS omzeilen wet bij uitlevering van terroristen

De Amerikaanse autoriteiten ondervragen verdachten van terrorisme bewust in andere landen dan de Verenigde Staten. Daardoor kunnen de VS uitleveringsverdragen en uitwijzingsprocedures omzeilen.
Lees verder...
Leger Israël grootscheeps in offensief

Het Israëlische leger heeft vannacht en vanochtend bij grootscheepse acties in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever zeker 29 Palestijnen gedood.
Lees verder...
Wie wil er nog bij de NS?

ACHTERGROND - Ondanks het slechte imago van NS leverde een reclamecampagne voor personeel 45.000 reacties op. In de spotjes kwam de naam NS dan ook niet voor. Wie zijn de sollicitanten?
Lees verder...
Krappe meerderheid FNV akkoord met WAO-voorstel

De vakcentrale FNV heeft ondanks verzet van FNV Bondgenoten steun gekregen voor het voorstel van de Sociaal-Economische Raad (SER) voor een nieuw WAO-stelsel. De federatieraad, met daarin alle FNV-bonden, heeft hier gisteren in meerderheid mee ingestemd.
Lees verder...

VNO: verlaag lasten, matig loonstijging

DEN HAAG, 12 MAART. Werkgeversvereniging VNO-NCW wil dat de overheid dit jaar met een forse lastenverlichting voor het bedrijfsleven komt in de vorm van een verlaging van de sociale premies.
Lees verder...
Historisch verlies voor Lufthansa en vliegbedrijven VS

ROTTERDAM, 12 MAART. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft voor het eerst in acht jaar een verlies geleden. Het bedrijf maakte vanochtend de voorlopige cijfers bekend over het afgelopen jaar.
Lees verder...
China reageert geschokt op dreiging VS

PEKING, 12 MAART. China heeft zich geschokt verklaard over een rapport aangehaald door de Los Angeles Times, waarin staat dat de Verenigde Staten eventueel kernwapens willen inzetten tegen China in het geval dat Peking besluit tot een militaire aanval op Taiwan. Dat heeft een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Buitenlandse Zaken, gisteren gezegd.
Lees verder...
VS beloven wereld hulp terreurstrijd

WASHINGTON, 12 MAART. Zes maanden na de terreuraanslagen in New York en Washington heeft de Amerikaanse president George W. Bush gezegd dat de Verenigde Staten bereid zijn militaire training en hulp te bieden aan ,,regeringen, waar dan ook'' ter wereld in de strijd tegen het terrorisme.
Lees verder...
Failliete opleiding Colofon gaat weer schrijflessen geven

AMSTERDAM, 12 MAART. Het schrijfonderwijs van 't Colofon, de schrijversvakschool die afgelopen december failliet ging, wordt voortgezet. Onder de naam 'Nieuw Colofon' begint een deel van de docenten komende zaterdag weer met de lessen. De financiering van Nieuw Colofon is onder meer mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen, Stichting Lira en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Lees verder...
Ruzie over nazorg Turkse aardbevingen

ROTTERDAM, 11 MAART. Verenigingen van slachtoffers van de twee aardbevingen in 1998 in West-Turkije willen geen hulp meer aannemen van hulporganisatie Kerken in Actie (KIA).
Lees verder...
Schikking Máxima

AMSTERDAM, 12 MAART. De advocaat van prinses Máxima heeft een schikkingsvoorstel ingediend bij de raadsman van Wassenaarder H. van der Bent. Máxima en Van der Bent kwamen op 18 oktober 2001 in botsing bij paleis Huis ten Bosch. De vleeshandelaar eist schadevergoeding, omdat hij bij het ongeluk een gecompliceerde beenbreuk opliep en enkele maanden niet kon werken.
Lees verder...
Scherpe woorden Chirac en Jospin

PARIJS, 12 MAART. ,,Bijna misdadige vuilspuiterij'' vindt de Franse president Jacques Chirac de aanval op zijn persoon van zijn rivaal, premier Lionel Jospin. Op de terugweg, afgelopen zondag, van het overzeese gebiedsdeel La Réunion, waar Jospin in het kader van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen een bliksembezoek aflegde, had de premier zich in het bijzijn van een groepje journalisten laten ontvallen dat hij het huidige staatshoofd ,,versleten, ouder geworden en passief'' vond.
Lees verder...!

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Schrijver moet kijken, niet bekeken worden

De schrijvers Herman Stevens en Arnon Grunberg over het schrijverschap aan de vooravond van het Boekenbal.
Filmrecensies

Woensdag de pagina met filmnieuws en recensies van de films die donderdag uitkomen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.