maandag 11 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Noodplan van VS voor kernaanvallen

De Amerikaanse regering stelt een noodplan op voor een nucleaire aanval op zeven landen, wanneer ťťn van die landen de Verenigde Staten met massavernietigingswapens zou bedreigen.
Lees verder...
Relatie met Turkije verslechtert

DEN HAAG, 11 MAART. De diplomatieke spanningen tussen Nederland en Turkije zijn verder opgelopen. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft de Turkse ambassadeur bij zich op het matje geroepen uit ergernis over de wijze waarop zijn collega De Grave (Defensie) vorige week in Ankara is ontvangen.
Lees verder...
Op de Rembrandttoren in Amsterdam verschenen posters met de tekst: 'We mislead'.
Foto Maurice Boyer
Gijzelingsactie in Rembrandttoren

Een gewapende man is vanochtend de Rembrandttoren in Amsterdam binnengedrongen en heeft daar mensen onder schot genomen. Tegen twee uur was de gijzeling nog niet ten einde; evenmin was bekend hoeveel mensen hij gijzelde.
Lees verder...
IsraŽlische leger intensiveert actie tegen Palestijnen

Het IsraŽlische leger heeft zijn offensief op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook vanochtend uitgebreid, in overeenstemming met het kabinetsbesluit van gisteravond om de legeroperaties tegen Palestijnse terreur te intensiveren.
Lees verder...

Industrie wil JSF-contract weer bekijken

De Nederlandse bedrijven die mee willen doen aan het Joint Strike Fighter (JSF)-project, willen de komende weken opnieuw gaan praten met de overheid over de financiŽle voorwaarden.
Lees verder...
Teeven wil 15 zetels voor LN

HILVERSUM, 11 MAART. Met een toespraak 'tegen het gedoogbeleid' en voor de invoering van wettelijke minimumstraffen, heeft de nieuwe lijsttrekker van Leefbaar Nederland, de Amsterdamse officier van justitie Fred Teeven, gisteren zijn functie aanvaard op het congres van Leefbaar Nederland in Hilversum. Hij verklaarde te hopen op vijftien zetels bij de Kamerverkiezingen.
Lees verder...
Onverzettelijke Karadzic populair

Door hun 'onverzettelijke' optreden stijgt de populariteit van Radovan Karadzic en Slobodan Milosevic. Tot grote ergernis van hun tegenstanders.
Lees verder...
Ronaldo voelt zich fit

ROTTERDAM, 11 MAART. De Braziliaan Ronaldo zegt klaar te zijn voor een comeback in het topvoetbal. De spits van Internationale volgde in zijn vaderland een maand lang een herstelprogramma. De ex-PSV'er verklaarde zich herboren te voelen.
Lees verder...
Wotte trainer Willem II

ROTTERDAM, 11 MAART. Mark Wotte volgt komend seizoen Hans Westerhof op als hoofdtrainer van Willem II. De Hagenaar is nu nog in dienst van de KNVB en fungeert als coach van Jong Oranje. Andrť Wetzel, ook werkzaam bij de voetbalbond, wordt bij de Tilburgse eredivisieclub assistent van Wotte. Hij volgt Adri van Tiggelen op.
Lees verder...
Winst Rabo uit leasing en zakenbank

UTRECHT, 11 MAART. Rabobank heeft vorig jaar vooral geprofiteerd van de prestaties van de divisie voor grote cliŽnten en van de leasingactiviteiten. De nettowinst van de groep groeide met 8 procent tot 1,29 miljard euro.
Lees verder...
Verkoop mobieltjes voor het eerst lager

ROTTERDAM, 11 MAART. De wereldwijde verkoop van mobieltjes is voor het eerst in het bestaan van de sector teruggelopen. In 2001 werden 399,6 miljoen mobiele telefoons verkocht, een daling van 3,2 procent ten opzichte van 2000. Tussen 1996 en 2000 groeide de verkoop jaarlijks gemiddeld met 60 procent.
Lees verder...
Jonge musici bekroond met tal van prijzen

AMSTERDAM, 11 MAART. Bij het jaarlijkse Vriendenkransconcours voor jonge musici in Amsterdam zijn zaterdag namens de Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest twee Vriendenkransen toegekend door een jury onder leiding van Jard van Nes.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Het Midden-Oosten moet nog meer lijden

Voor een regeling tussen IsraŽl en de Palestijnen is het nog te vroeg. Het gevaar van een uitgebreide oorlog is nog niet acuut genoeg om een interventie van Amerika en Europa af te dwingen. En zonder zo'n inmenging zal de strijd onverminderd doorgaan, meent Walter Laqueur.
Nieuws over Fireworks en de gijzeling in de Rembrandttoren

Bij de update van 10 uur het laatste nieuws over het strafproces tegen de directeuren van Fireworks en over de ontwikkelingen rond de gijzeling in de Rembrandttoren.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.