zaterdag 9 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Onenigheid bedrijven en staat over JSF

Tussen de overheid en de Nederlandse bedrijven die willen meedoen aan de ontwikkeling van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig Joint Strike Fighter (JSF) is onenigheid ontstaan. Beide partijen geven een verschillende uitleg aan de financiŽle onderbouwing van het JSF-besluit.
Lees verder...
Den Haag, 23 februari. Jos en Elena van der Noot trouwen in de Russisch orthodoxe kerk in Den Haag.
Foto Bas Czerwinski
Voormalige Sovjet-Unie levert veel migranten

De meeste nieuwe migranten in Nederland komen sinds twee jaar uit landen van de voormalige Sovjet-Unie. In 2000 en 2001 vestigden zich per jaar meer dan zesduizend nieuwe migranten uit de zogenoemde GOS-landen in Nederland. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder...
'Vorder winst bij voorkennis terug'

A. Docters van Leeuwen, voorzitter van het bestuur van de beurstoezichthouder en toezichthouder op de beurs, wil winst uit handel met voorkennis terugvorderen van de dader. Ook wil hij verdachten zelf kunnen ondervragen. Hij heeft voorstellen daartoe ingediend bij minister Zalm (FinanciŽn).
Lees verder...
Kunstbeurs Tefaf in Maastricht
Foto Leo van Velzen
Voor 14.000 euro heb je al een oude meester

Op de chique kunstbeurs TEFAF in Maastricht is 80 procent van het wereldaanbod oude meesters te vinden. Kwaliteit is al te koop voor zo'n 14.000 euro.
Lees verder...

Amsterdam neemt kosten WAO'ers over

AMSTERDAM, 9 MAART. De gemeente Amsterdam neemt de kosten van arbeidsongeschiktheid over van werkgevers die langdurig werklozen in dienst nemen. Dat is opmerkelijk, omdat de wet zegt dat zij zelf deze kosten moeten dragen.
Lees verder...
FNV tegen SER-advies over WAO

DEN HAAG, 9 MAART. FNV-voorzitter Lodewijk de Waal heeft gisteren FNV Bondgenoten tevergeefs opgeroepen het SER-voorstel over de WAO te steunen. De bondsraad van FNV Bondgenoten heeft zich gisteren definitief tegen dit plan gekeerd.
Lees verder...
Sharon wil praten over vredesregeling

JERUZALEM, 9 MAART. De IsraŽlische premier Ariel Sharon heeft gisteren, op de bloedigste dag sinds het begin van de Palestijnse opstand, gezegd te willen praten over vrede, ook al houden de gewelddadigheden aan.
Lees verder...
Milosevic doet het 'heel goed'

Scherp, soms cynisch. Als Milosevic zo doorgaat, wordt het moeilijk om getuigen naar Den Haag te halen in zijn proces. Afgelopen week kreeg hij zelfs een compliment van hoofdaanklager Carla Del Ponte. Ze zei dat Milosevic het ,,heel goed'' deed.
Lees verder...
Amerikaanse economie herstelt zich

NEW YORK, 9 MAART. De Amerikaanse economie toont duidelijke tekenen van herstel. De werkloosheid daalde in februari boven verwachting met 0,1 procentpunt tot 5,5 procent.
Lees verder...
Vernietigend oordeel over bestuur AND


Lees verder...
Van de Goor bedankt als international

ROTTERDAM, 9 MAART. Volleyballer Bas van de Goor (30) stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands team. Na zijn sabbatsjaar in 2001 heeft hij besloten voorgoed van een rentree af te zien.
Lees verder...
Nog altijd een furieus meisje

VRAAGGESPREK - Op 40-jarige leeftijd werd Bettine Vriesekoop opnieuw Nederlands kampioen tafeltennis. Vandaag kan ze met haar club De Treffers de Europa Cup 1 winnen. ,,De meeste mensen realiseren zich niet hoe ontzettend klote ik me de afgelopen jaren heb gevoeld.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Nieuwe kaart van Nederland

Vandaag in de bijlage Thema van NRC Handelsblad 'De nieuwe kaart van Nederland' met de huizen, de wegen en de natuur in het jaar 2030. Verder bij de krant het Zaterdags Bijvoegsel en de bijlagen Wetenschap & Onderwijs en Leven &cetera.
Vraag & Antwoord

Vragen over financiŽn, internet of taal? Stel ze in de drie Vraag & Antwoord-rubrieken op de website van NRC Handelsblad. Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers over geldzaken, Marie-Josť Klaver over internet en computers en Ewoud Sanders over taal.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.