vrijdag 8 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kritiek op lijsttrekkers VVD en PvdA

De voorzitters van PvdA en VVD hebben zware kritiek op de wijze waarop hun lijsttrekkers, Melkert en Dijkstal, de verkiezingscampagne voeren. Vooral hun oordeel over het optreden in het debat na de raadsverkiezingen is negatief.
Lees verder...

Foto WFA
Houding Melkert alom gehekeld

ANALYSE - De beroepspolitici vallen gezamenlijk over het onhandige, om niet te zeggen botte, optreden van PvdA-lijsttrekker Melkert tegenover Fortuyn in een tv-debat. De PvdA probeert de schade zo snel mogelijk te herstellen
Lees verder...
'De kiezer heeft altijd gelijk. Dus moet het beter'

VRAAGGESPREK - Leefbaar Rotterdam van Pim Fortuyn is na de verkiezingen gisteren de grootste fractie in de raad. De burgemeester is geschrokken.
Lees verder...
Weer tientallen doden bij geweld Midden-Oosten

In de snel escalerende oorlog tussen IsraŽl en de Palestijnen zijn het afgelopen etmaal opnieuw tientallen doden gevallen. De Amerikaanse president George Bush besloot gisteren bemiddelaar Anthony Zinni naar het Midden-Oosten terug te sturen, om te proberen een bestand te bewerkstellingen tussen IsraŽl en de Palestijnen.
Lees verder...

SER: geen WAO bij burn-out

Zieke werknemers met de vermoedheidsziekte ME, burn-out, overspannenheid, persoonlijkheidsstoornissen, verslavingen, whiplash of met slijtage aan het bewegingsapparaat komen niet meer aanmerking voor een WAO-uitkering. Dat staat in een nog vertrouwelijk, uitgewerkt WAO-voorstel van de Sociaal-Economische Raad (SER).
Lees verder...
'Wet geldt ook voor rijkste man op aarde'

ACHTERGROND - Maandag begint voor de rechter in Washington een nieuwe fase in de strijd tussen Microsoft en negen Amerikaanse staten die het monopolie van de softwarereus willen breken. Hun regisseur is een rustige jurist in Iowa, Tom Miller.
Lees verder...
Afghaanse vrouwen blijven kwetsbaar

Het is vandaag internationale vrouwendag. De vrouwen in Afghanistan, jarenlang met harde hand onderdrukt door de Talibaan, halen weer iets vrijer adem. Maar hun positie blijft bijzonder kwetsbaar.
Lees verder...
Ahold op eigen kracht vooruit

Supermarkt- en voedingsbedrijf Ahold schroeft het aantal overnames terug op advies van de financiŽle wereld. Het bedrijf zoekt meer groei met bestaande formules als Albert Heijn. Ook daar is nog winst te halen.
Lees verder...
AustraliŽrs ontmaskeren Nederlands hockeyteam

Juichend gingen maandagavond de handen nog de lucht in, nadat Koos Formsma zich in het sfeervolle Chinatown door een waarzegster wijs had laten maken dat Nederland in Kuala Lumpur de wereldtitel zou prolongeren.
Lees verder...
Het gruwelijke werk na de aanslag

Na elke Palestijnse bomaanslag komen de IsraŽlische ambulancedienst en de vrijwilligersdienst die de restanten van de dodelijke slachtoffers bijeenraapt, in actie. 'We steunen elkaar heel erg.'
Lees verder...
Mainport MaleisiŽ

Schiphol wil een 30-procents belang in de luchthavens van MaleisiŽ, KLM zoekt verdergaande samenwerking met Malaysia Airlines. Ondanks het feit dat beide Maleisische bedrijven er financieel rampzalig voor staan en de overheid in allebei een enorme vinger in de pap heeft. Deze maand moet de beslissing vallen.
Lees verder...
TEFAF is groot museum met prijskaartjes

Rubens, Rothko en Maori-sieraden, het is allemaal te zien en te koop op de 15de TEFAF in Maastricht, 's werelds belangrijkste kunst- en antiekbeurs.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Melkert vraagt om afstraffing

Ad Melkert is hardleers. Hij zette zich in het eerste lijsttrekkersdebat met Fortuyn neer als een chagrijnige machthebber, die het debat met een gewone schreeuwlelijk en nieuwkomer maar te min vindt. Dat terwijl hij in zijn eigen partij had kunnen leren van de afstraffing van kandidaat-voorzitter Sharon Dijksma, aldus Jaap-Leen Plaisier, congresafgevaardigde en lid van het Politiek Forum van de PvdA op de opiniepagina.
Nu ook al kwaadaardige mp3's?

BEET - 'Kan niet!' Hoe vaak zegt een computerdeskundige dat niet tegen een leek. En hoe vaak moet de expert niet bakzeil halen. Zo heb ik jarenlang volgehouden dat het lezen van een e-mail geen virussen kon activeren. Dat was jarenlang waar, want mail bestond uit platte tekst die geen programma's kon bevatten, laat staan boosaardige.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.