woensdag 6 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Banken werken aan reddingsplan Laurus

De banken ING, ABN Amro en Rabobank en een onbekende financiŽle partij werken aan een reddingsplan voor Laurus. Het noodlijdende supermarktconcern geeft voor 400 miljoen euro nieuwe aandelen uit.
Lees verder...
Handelsoorlog dreigt tussen VS en rest wereld

Tussen de Verenigde Staten en de rest van de wereld dreigt een handelsoorlog. Aanleiding is het besluit van president Bush, gisteren, de Amerikaanse staalindustrie drie jaar lang te beschermen door middel van forse importheffingen.
Lees verder...

Foto FBF
Lokale partijen geen brokkenmakers

ACHTERGROND - Bij de verkiezingen van vandaag staan lokale partijen tegenover de gevestigde politiek. Ze hebben de reputatie luidruchtig oppositie te voeren. Maar zijn ze geschikt voor het gemeentebestuur?
Lees verder...
PCM-topman Smaling stapt op

C. Smaling stapt eind dit jaar als bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers. Het concern, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw en Algemeen Dagblad, heeft nog geen opvolger voor de vertrekkende bestuursvoorzitter aangewezen.
Lees verder...

'Amerika blijft JoegoslaviŽ-tribunaal steunen'

Het JoegoslaviŽ-tribunaal zal de deuren pas sluiten als de Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic en generaal Ratko Mladic zijn berecht. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur voor oorlogsmisdaden Pierre-Richard Prosper vanmiddag tijdens een persconferentie in het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag.
Lees verder...
Milosevic krijgt hulp van netwerk

Politie, leger en gevluchte Kosovo-ServiŽrs helpen Slobodan Milosevic bij zijn verdediging voor het Joegoslavie-tribunaal. Een netwerk van 'honderden patriotten' verschaft informatie en verifieert de verklaringen van tribunaal en getuigen. Dit heeft de internationale secretaris van Milosevic' socialistische partij (SPS), Vladimir Krsljanik, tegen deze krant gezegd.
Lees verder...
'Dodehoekspiegel eigenlijk te laat'

ACHTERGROND - Minister Netelenbos en de Tweede Kamer willen dat alle vrachtwagens, ook de oude, worden uitgerust met een dodehoekspiegel. Hadden ze die daadkracht maar eerder getoond, vinden betrokkenen.
Lees verder...
Luchtig geklede amazones domineren najaarscollectie

MODE - De nieuwe najaarsmode in Milaan blinkt niet uit in durf en creativiteit. De creaties zijn opvallend luchtig voor de winter.
Lees verder...
Genezen in deeltijd

LOOPBAAN - Lange tijd gingen medische specialisten prat op hun slopende werkweken. Nu wil ook de arts meer tijd voor zichzelf, of voor de kinderen. Bestaat dat, een roeping in deeltijd? Het is wennen, maar het tekort aan specialisten helpt daarbij. 'Iemand die drie dagen wil werken, is beter dan niks.'
Lees verder...
Discussie: Lokale campagne?

Wat heeft u gemerkt van de verkiezingscampagne van lokale politici in uw gemeente? Discussieer mee in Tegenspraak.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Kennis erfelijke ziekte helpt kind niet

Wie kinderen krijgt, neemt een risico. Dat geldt ook als ze met donorzaad worden verwekt. DNA-onderzoek van spermadonoren op allerlei erfelijke ziekten is onzinnig, schrijft neuroloog J.H.J. Wokke.
Verkiezingsuitslagen

Op www.nrc.nl/verkiezingen staat vanavond extra berichtgeving over de verkiezingsuitslagen. Morgenochtend is hier een aanklikbare kaart van Nederland te vinden met de verkiezingsuitslagen van alle gemeenten.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.