dinsdag 5 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Minister Korthals werft Britse cipiers

Justitie heeft wegens de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt Brits gevangenispersoneel ingezet in de noodgevangenissen voor drugskoeriers die op Schiphol tegen de lamp lopen.
Lees verder...
Leedvermaak om IsraŽlische angst

De Palestijnse zelfmoordaanslagen van de afgelopen dagen steken de Palestijnen in Ramallah een hart onder de riem. 'Zij doden onze kinderen, wij die van hen', roepen demonstraten.
Lees verder...
Bolkestein: Kok heeft Fortuyn gebaard

REPORTAGE - In 1998 vertrok VVD-leider Bolkestein naar Brussel. Nu mengt hij zich, met enige tegenzin, toch weer in de strijd: Fortuyn niet serieus nemen, de kiezer wel.
Lees verder...
Luchtaanval op Al-Qaeda na dood acht VS-militairen

Het grootste grondoffensief in Afghanistan onder leiding van Amerikaanse troepen is vandaag kortstondig stilgelegd om, een dag na de dood van acht Amerikaanse militairen, stellingen van de terreurgroep Al-Qaeda en de Talibaan vanuit de lucht te bestoken.
Lees verder...

Kernfusie ontdekt in een bekerglas

Amerikaanse natuurkundigen zeggen kernfusie te hebben waargenomen in kleine, in elkaar klappende dampbelletjes in een vloeistof. Hun onderzoekresultaten verschijnen vrijdag in het wetenschappelijke tijdschrift Science.
Lees verder...
PatiŽntenstop bij psychotherapeuten

De 1300 vrijgevestigde psychotherapeuten in Nederland nemen met uitzondering van de regio's Arnhem en Groot-Rijnmond vanaf 1 april geen nieuwe patiŽnten meer aan. Hiermee protesteren ze tegen het uurtarief van ruim 53 euro. Ze eisen dat minister Borst (Volksgezondheid) dat tarief, dat al acht jaar is bevroren, verhoogt tot 77 euro.
Lees verder...
Inkoper VOS zweeg over vervuiling

De toenmalige onderdirecteur J.H.O. van Vos BV wist dat de door zijn bedrijf geleverde glycerine, die in HaÔti ten minste zestig kinderen het leven kostte, zeer onzuiver was.
Lees verder...
'Pleeggezin voor Rochelle'

ACHTERGROND - Morgen spreekt de rechter over Rochelle, zusje van het 'meisje van Nulde'. Kinderbescherming adviseert haar onder te brengen bij een 'therapeutisch pleeggezin'.
Lees verder...
Hoe bovennatuurlijker, hoe bloediger

EXPOSTIE - De trip die de bezoekers van Mexico, Een goddelijke reis in de Nieuwe Kerk wordt geboden, is retorisch knap opgebouwd: de thematisch gerangschikte tocht door de oude culturen van wat in Europa de Nieuwe Wereld heette te zijn, begint relatief vredig, met de reusachtige, maar niet onvriendelijke kop van een Olmeekse krijger (drieduizend jaar oud en vierduizend kilo zwaar) die de bezoeker bij binnenkomst aankijkt.
Lees verder...
Automatiseerders moeten nog dieper door de knieŽn

Voor automatiseerders zoals Getronics en CMG was 2001 het slechtste jaar tot nu toe. Nieuwe prikkels zijn er niet. Het dieptepunt moet nog komen.
Lees verder...
Vijf zakken maÔs voor een stem

Op regen hopen hoeft niet meer in Zimbabwe. De droogte heeft al de maÔs en andere gewassen verwoest. Een regendans heeft de zuster vorig jaar oktober, voor aanvang van het verwachte regenseizoen, niet geprobeerd. ,,Bij de laatste grote droogte in 1991-1992, heb ik gezien hoe mijn oma bij diverse regendansen het vel onder haar voeten af gedanst heeft. Zonder effect. Sindsdien geloof ik niet meer in regendansen.''
Lees verder...
Dag Wim, en alsnog de groeten van Pim

Wat een verdriet, wat een bezorgdheid, wat een boosheid, wat een klachten over Den Haag en de nationale paars-verpolderde consensusdemocratie.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: Docenten in hoger onderwijs worden per 'vrijspraak' betaald

De oorzaak van de hbo-fraude ligt in het besluit om onderwijsinstellingen af te rekenen per geslaagde student. Hierdoor is een vermenging ontstaan van taken die eigenlijk strikt gescheiden moeten blijven, schrijft W.J. van der Linden.
Terugblik: Raadsverkiezingen 1998

Op www.nrc.nl/verkiezingen is een terugblik te lezen op de gemeenteraadsverkiezingen van vier jaar geleden. Hoe waren toen de verhoudingen? Wie won, wie verloor? Verder op die pagina: een overzicht van links naar sites over gemeentepolitiek en een enquÍte over de raadsverkiezingen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.