maandag 4 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Reuters
Isral verzwaart druk op Palestijnen

Het Isralische kabinet heeft vannacht besloten de militaire druk op de Palestijnen te vergroten na een golf van aanslagen in de voorgaande 24 uur. Daarbij vonden 22 Isralirs de dood, onder wie vijf kinderen.
Lees verder...

Foto Gerhard van Roon
'Cel in Marokko nu vergeten'

VRAAGGESPREK - Na anderhalf jaar in een Marokkaanse cel zijn de tweelingbroers Omar en Taoufik weer huis in Leidschendam.
Lees verder...

Foto Reuters
Critici Berlusconi zijn wanhoop nabij

Ook al kwamen er dit weekeinde in Itali meer dan 100.000 mensen naar een demonstratie tegen de rechtse premier Silvio Berlusconi, de linkse oppositie lijkt amper in staat een vuist te maken.
Lees verder...

Met een rappende suppoost door de museumnacht

REPORTAGE - Negenentwintig musea namen afgelopen weekend deel aan de eerste Rotterdamse Museumnacht. Kunstliefhebbers trokken er massaal op uit. In sommige musea was de toeloop zelfs zo groot, dat de medewerkers de stroom bezoekers niet aankonden.
Lees verder...

OM wl ontvankelijk in zaak Fireworks

De Almelose rechtbank acht justitie wl ontvankelijk in de zaak tegen de eigenaren van S.E. Fireworks. Maar de rechtbank noemt het een ,,ernstige onzorgvuldigheid'' dat uitgewerkte gesprekken tussen de verdachten en hun advocaten in het tapdossier terecht zijn gekomen.
Lees verder...
PvdA op bezoek bij de 'Bijlmermens'

REPORTAGE - ,,Als jullie iets tegen Pim Fortuyn willen doen, dan moeten jullie op 6 maart allemaal gaan...?'', roept Hannah Belliot, scheidend 'burgemeester' van de Bijlmer. ,,Stemmen!'', gilt de zaal. ,,Anders kunnen de politici jullie niet...?'', vervolgt Belliot. ,,Horen!'', klinkt het in koor. Belliot: ,,Dus vanavond gaan jullie al je familie en vrienden en kennissen...?'' Zaal: ,,Bellen!''
Lees verder...
'Franse officier tipte Karadzic'

Een Franse officier van de NAVO-vredesmacht in Bosni, SFOR, heeft vorige week aanhangers van de van genocide en oorlogsmisdaden verdachte Radovan Karadzic getipt dat SFOR zou gaan proberen hem te arresteren. Door deze waarschuwing kon de vroegere president van de Servische Republiek ontkomen.
Lees verder...
Troepen Al-Qaeda bieden fel verzet tegen coalitie

De Amerikaanse strijdkrachten hebben vandaag hun bombardement en grondoffensief op vermeende leden van de terreurgroep Al-Qaeda en het verdreven Talibaanregime in Oost-Afghanistan voortgezet.
Lees verder...
Islamitische vrouwen worstelen met imago

De westerse maatschappij moet haar negatieve, stereotiepe beeld van de moslim-vrouw veranderen. Dat hebben islamitische vrouwen onderstreept op een conferentie in het Spaanse Cordoba, waar ruim 220 vrouwen uit Spanje en uit islamitische landen waren vertegenwoordigd, evenals mannen en niet-moslims.
Lees verder...
Kapers 11/9 op vliegveld wel gecheckt

Negen van de negentien kapers van de vliegtuigen waarmee de aanslagen van 11 september werden gepleegd, zijn voor zij aan boord gingen tegengehouden bij veiligheidscontroles. Omdat hun bagage geen explosieven bevatte, mochten de kapers inchecken.
Lees verder...
De cd heeft na 20 jaar zijn beste tijd gehad

De geluidskwaliteit van de cd, ooit gezien als een 'revolutie', viel uiteindelijk toch tegen. Nu wordt de cd verslagen door door dvd-a en super audio.
Lees verder...
Wie is niet groot geworden in de lokale politiek...

DE HAAGSE STAAT - ,,All politics is local'', weten ze al sinds jaar en dag in de Verenigde Staten. Dr en niet in Washington wordt de verkiezingsstrijd gewonnen. In Nederland was het de afgelopen weken precies andersom. Tenminste, zo leek het.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Politiek in de grote steden

Hoe staat de politiek er in de drie grote steden van Nederland voor. NRC Handelsblad beantwoordt aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen de belangrijkste vragen over de politiek in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.
Tussenbalans enqute gemeentepolitiek

Op de site van NRC Handelsblad is een enqute in te vullen over de gemeentepolitiek. Tussentijdse resultaten van de enqute 'Leeft de gemeentepolitiek?' is hier te lezen.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.