vrijdag 1 maart 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
FNV-bond wil periodiek afschaffen

De automatische periodieke loonsverhoging kan uit de CAO. Werknemers kunnen in plaats daarvan een gedeeltelijk variabele beloning krijgen die afhankelijk is van hun functioneren en inzet.
Lees verder...
Onderwijs werkte zelf met bureau O en O

De accountantsdienst van het ministerie van Onderwijs heeft anderhalf jaar samengewerkt met de inmiddels ontslagen directeur J. van Zwieten van het omstreden onderwijskundig bureau Opleiding en Ontwikkeling (O en O) uit Breda. Dezelfde accountantsdienst presenteerde deze week een rapport waarin staat dat het bedrijf O en O 'een hoofdrol speelt' in de mogelijke fraudezaak, waarbij hbo-instellingen onterecht subsidie kregen. Minister Hermans (Onderwijs) heeft daarvan aangifte gedaan.
Lees verder...
Vuurwerk wordt afgestoken bij het afscheid van de peseta, die 133 jaar  dienst deed als officiele munt.
Foto AP
Winkels slaan geen slaatje uit de euro

Hebben horeca en detailhandel een slaatje geslagen uit de invoering van de euro? Twee van de drie Europeanen denkt in elk geval van wel. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek van de Europese Commissie. Volgens de meeste consumenten in de eurozone zijn veel prijzen door bedrijven naar boven afgerond. Toch meent de Europese Commissie, met een verwijzing naar gegevens van Eurostat, dat de effecten miniem zijn gebleven.
Lees verder...
Weer onderzoek Brussel naar ESF Limburg

Nederland wacht een nieuw onderzoek naar fraude met gelden uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het onafhankelijk bureau voor fraudeonderzoek in de Europese Unie, OLAF, gaat de mogelijke fraude met ESF-gelden in Limburg onderzoeken.
Lees verder...

NAVO-arrestatie Karadzic mislukt


Lees verder...
Europa onder druk: PKK moet op terreurlijst

De internationale druk op de Europese Unie wordt opgevoerd om de Koerdische beweging PKK alsnog op de Europese lijst van verboden terroristische organisaties te plaatsen.
Lees verder...
'ServiŽrs hadden een executielijst'

DEN HAAG, 1 MAART. Politieke tegenstanders van Slobodan Milosevic die streefden naar de onafhankelijkheid van Kosovo werden door speciale Servische eenheden opgespoord en vermoord ,,soms met hun hele familie''.
Lees verder...
Art Rotterdam is gemoedelijk dorp

ACHTERGROND - In de Rotterdam Cruise Terminal zijn alle sectoren van het galeriewezen vertegenwoordigd. Opvallend is de hoge kwaliteit en de aanwezigheid van jonge avantgardistische kunst.
Lees verder...
PSV verrast Engelse knokploeg op doorweekte akker

Leeds UnitedPSV1Ruststand 0-0. Eerste wedstrijd 0-0. 90. Vennegoor of Hesselink 0-1. Schds: Lopez Nieto (Spa). Tsch: 40.000. Gele kaart: Kelly (Leeds United), Bouma (PSV).
Lees verder...
Quasthoff heeft genoeg van Den Haag

DEN HAAG, 1 MAART. ,,Liefdeloos'' noemt de wereldberoemde Duitse zanger Thomas Quasthoff de omstandigheden waaronder hij maandag in de Haagse Dr. Anton Philipszaal een recital gaf.
Lees verder...
Kok verwerpt kritiek op WAO-beleid

DEN HAAG, 1 MAART. Premier Kok heeft de kritiek van de Tweede Kamer op het WAO-beleid van het kabinet naast zich neer gelegd. ,,Ik werp het verre van mij dat het kabinet de boel maar een beetje op zijn beloop heeft gelaten'', zei Kok in gisteren tijdens het spoeddebat over de WAO.
Lees verder...
Trage start ABN Amro in Frankrijk

AMSTERDAM, 1 MAART. ABN AMRO heeft een jaar na de aankondiging van de samenwerking met Pinault-Printemps-Redoute (PPR), in Frankrijk nog geen spaarproduct verkocht. De bank zou in het derde kwartaal van vorig jaar beginnen met de verkoop van financiŽle producten in de winkels van het Frans detailhandelsconcern. De aanval op de Franse spaarmarkt heeft vertraging opgelopen en zal pas op zijn vroegst in mei van dit jaar beginnen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie

De groei van de lokale partijen zegt steeds meer over het beleid op nationaal niveau, betogen Arnold Heertje en Bram Peper op de Opinie-pagina.
Woordhoek

Ewoud Ssanders behandelt reacties van lezers op zijn taalrubriek Woordhoek.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.