donderdag 28 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Onderwijs al eerder getipt over misbruik

Het ministerie van Onderwijs wist al vanaf mei 2000 van mogelijk misbruik van de bekostigingsregels in het hoger beroepsonderwijs. Daarbij is een andere hogeschool betrokken dan de zes die door minister Hermans zijn aangegeven bij justitie.
Lees verder...
Coalitie bekvecht voort over WAO

DEN HAAG, 28 FEBR. Coalitiepartijen PvdA en VVD blijven lijnrecht tegenover elkaar staan over de aanpak van de WAO. Dat bleek vanmiddag in de eerste helft van een spoeddebat in de Tweede Kamer.
Lees verder...
Adviseur Hoge Raad wil alsnog proces Mink K.

DEN HAAG, 28 FEBR. De hoogste juridische adviseur van de Hoge Raad vindt dat er een nieuw strafproces moet komen tegen Mink K. naar aanleiding van een enorme wapenvondst in Amsterdam in 1999. Dit heeft de advocaat-generaal bij het hoogste rechtscollege, F.J.M. Machielse, deze week schriftelijk geadviseerd.
Lees verder...
Tussen stille revolutie en praathuis

ACHTERGROND - Hoe moet het verder met de Europese Unie? De komende twee jaar moeten 105 politici uit 28 landen op die vraag het antwoord geven in de Europese conventie, die vandaag officieel begint.
Lees verder...

'GeorgiŽ wordt marsroute van de NAVO'

Rusland is boos: het zag de VS militair al dichterbij kruipen in Centraal-AziŽ. Amerikaanse militairen in GeorgiŽ, dat betekent: Amerikanen in Ruslands achtertuin.
Lees verder...
'Maak schikking met Vos BV ongedaan'

Een Amerikaanse advocaat heeft het Haagse gerechtshof schriftelijk gevraagd de schikking van ruim 200.000 euro met het Alphense bedrijf Vos BV ongedaan te maken. De schikking betrof een glycerineleverantie die in HaÔti ten minste zestig kinderen het leven kostte.
Lees verder...
'Stroombedrijf kan netwerk huren'

De Kamer gaat snel de netten afsplitsen van de energiebedrijven. Kamerlid Crone (PvdA) wil nog een stap verder gaan: 'Als er even geen brood is, koop je wat anders. Met stroom kan dat niet'
Lees verder...
Aanslag moslims op hindoe-trein in India

In de Indiase deelstaat Gujarat heeft een moslimmenigte gisteren een trein in brand gestoken. Daarbij kwamen 58 hindoe-activisten en hun kinderen om het leven.
Lees verder...
Cultuuromslag laat kiezer koud

REPORTAGE - De gemeente Enschede werkt intern aan een 'cultuuromslag', zoals de commissie-Oosting na de vuurwerkramp bepleitte. De kiezer merkt er weinig van.
Lees verder...
NIPO: 20 zetels Fortuyn

DEN HAAG, 28 FEBR. Als er thans verkiezingen zouden zijn, komt de Lijst-Fortuyn met twintig zetels in de Tweede Kamer. Dat zegt het onderzoeksbureau NIPO in zijn gisteren bekendgemaakte peiling. Leefbaar Nederland zou zes zetels halen.
Lees verder...
Topsport is nu politiek salonfšhig

De fine fleur van de Nederlandse politiek was gisteren aanwezig bij de huldiging van de olympische wintersporters in de Ridderzaal. Topsport is geen politiek discussiepunt meer. ,,De toonzetting is anders.''
Lees verder...
Heineken zoekt zijn afzet in verre oorden

Nu de verkoop van Heineken en Amstel in enkele Europese landen stagneert zoekt de bierbrouwer het in exotischer oorden. En in duurdere biersoorten.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Agenda

Vier pagina's voor een week uitgaan: uitneembare agenda met aanbevelingen, plaatsen, data en tijden. In het economiekatern.
Tussenbalans: Leeft de gemeentepolitiek?

Een eerste inventarisatie van de resultaten van de enquÍte over de gemeenteraadsverkiezingen op de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.