dinsdag 26 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Veel criminaliteit in Amsterdamse haven

Het Amsterdamse havengebied is een broedplaats voor criminele activiteiten als smokkel, milieu-overtredingen, prostitutie, drugshandel en gewelddadigheden waar de overheid nauwelijks grip op heeft.
Lees verder...
Orde van Advocaten stelt: no cure no pay blijft taboe

De Orde van Advocaten grijpt naar het zwaarste middel om advocaten te verbieden zich te laten betalen volgens no cure no pay. Dat systeem, waarbij cliŽnten hun advocaten pas betalen als ze een schadevergoeding hebben gekregen, is niet toegestaan op grond van de 'gedrags- en beroepsregels'. De Orde gaat het verbod nu ook vastleggen in een zogenoemde 'verordening'.
Lees verder...
Godstdienstles op de Ibn-i Sina-School in Arnhem.
Foto Evelyne Jacq
Ibn-i Sina school leert integreren

REPORTAGE - Staatssecretaris Adelmund heeft het islamitisch godsdienstonderwijs de oorlog verklaard. Wordt in de islam-les haat tegen het westen uitgedragen? ,,Een moslim hoort te integreren dat dragen wij uit.''
Lees verder...
Russische invloed bij NAVO kleiner dan Blair wilde

Rusland krijgt minder invloed binnen de NAVO dan in een plan van de Britse premier Blair van vorig jaar november de bedoeling was. Dit blijkt volgens NAVO-diplomaten uit een voorstel dat de alliantie vorige week aan Rusland heeft gedaan voor de vorming van een NAVO-Rusland-raad. Dit orgaan moet de huidige 'permanente gemeenschappelijke raad' van de NAVO en Rusland vervangen, die volgens beide partijen weinig resultaat heeft.
Lees verder...

FBI speurt nog naar 'de' antraxverdachte

WASHINGTON, 26 FEBR. De Amerikaanse federale recherche (FBI) heeft het aantal potentiŽle afzenders van de antraxbrieven teruggebracht tot twintig, maar heeft nog geen hoofdverdachte.
Lees verder...
Uitvoering bijstand niet uitbesteden

DEN HAAG, 26 FEBR. Maarssen mag de uitvoering van de Algemene bijstandswet (Abw) niet meer uitbesteden aan de geprivatiseerde gemeentelijke sociale dienst, Consense Social Support BV. Maar de gemeente weigert vooralsnog de uitbesteding stop te zetten.
Lees verder...
'Bouwtoezicht schiet al jaren tekort'

Het ministerie van VROM onderzoekt nu alle gemeenten met een Van der Valk-vestiging. Maar VROM weet al jaren dat de diensten bouw- en woningtoezicht slecht functioneren.
Lees verder...
'ServiŽrs schoten geweren leeg op mijn beide neven'

DEN HAAG, 26 FEBR. ,,Servische politiemannen schoten hun magazijn leeg in de lichamen van mijn neven Bujar en Sedat. Ze waren goed getraind, gingen snel te werk en staken de dode lichamen in brand.''
Lees verder...
Afghaanse minister is aangewezen op een bijbaan

De Afghaanse interim-regering wil snel aan het werk voor de wederopbouw van het land, maar kan door geldgebrek niets uitrichten.
Lees verder...
Dertig jaar bloot Amsterdam in De Appel

RECENSIE - Amsterdam heeft er een tijdelijk seksmuseum bij. Op de tentoonstelling Amsterdam revisited: A'dam en Eve: on sex, tolerance and other dependencies in De Appel zijn zoveel vagina's en stijve penissen te zien dat de bestaande erotische musea geduchte concurrentie kunnen verwachten.
Lees verder...
Euro brengt autoprijzen in Europa niet bij elkaar

ROTTERDAM, 26 FEBR. De introductie van de euro heeft niet geleid tot een harmonisatie van de autoprijzen in de Europese Unie. De prijsverschillen zijn zowel vůůr als na belasting even groot gebleven. Dat blijkt uit rapporten van de Europese Unie en van Eurocarprice.
Lees verder...
Gestolen muziek

Morgen dient voor het gerechtshof in Amsterdam het hoger beroep tegen 'uitwisseldienst' Kazaa. De strijd tegen het illegaal kopiŽren van muziek, films en software via internet lijkt hopeloos. ,,Ze verzinnen wel weer een nieuw systeem.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Twijfel over relatie China-VS groeit

OPINIE - Het korte bezoek aan Peking van president Bush was in veel opzichten een mislukking. Zo negeerde Bush ten onrechte de verzoenende gebaren van zijn gastheren in de richting van Taiwan, vindt Chinadeskundige Willem van Kemenade.
Adriaan Hiele beantwoordt vragen van lezers

  • Linke soep: een amateur als regisseur van oma's vermogen
  • Nederland of Spanje: hinken op twee gedachten
  • Middeling: de zachte kanten van de fiscus
  • Grootouderlijk dilemma: Sparen voor een druiloor als kleinzoon?
  • Aflossen: kiezen tussen twee schulden
  • De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.