maandag 25 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Een jongetje verwijdert een poster waar op staat: Gezocht:  Ratko Mladic, beloning 5 miljoen US $.
Foto Reuters
ServiŽ is niet bereid Mladic uit te leveren

ServiŽ wil generaal Ratko Mladic, oud-legerleider van de Bosnische ServiŽrs, niet uitleveren aan het JoegoslaviŽ-tribunaal omdat dat tot ,,een burgeroorlog'' zou kunnen leiden.
Lees verder...
Twee dino's leverden commentaar op de slotmanifestatie van de winterspelen in Salt Lake City.
Foto AP
Doping en rellen werpen schaduw over slot Spelen

De laatste dag van de Olympische Winterspelen, gisteren, werd overschaduwd door drie dopinggevallen bij het langlaufen en rellen in het centrum van de organiserende stad Salt Lake City. De dopingzaken waren opzienbarend, omdat bij de betrapte atleten het nieuwe middel darbepoŽtine, een verbeterde vorm van erytropoŽtine (EPO), werd aangetroffen.
Lees verder...
Het CDA, de crisis voorbij, glimt van bescheiden trots

REPORTAGE - Een nieuwe leider en stabiliteit in de opiniepeilingen geven het CDA nieuw zelfvertrouwen. De partij lijkt door het dal heen.
Lees verder...
Presidentskandidaat, senator Ingrid Betancourt, die door linkse rebellenbeweging FARC is ontvoerd.
Foto AP
FARC ontvoert kandidaat

De Colombiaanse presidentskandidaat Ingrid Betancourt, die de linkse rebellen van de FARC heeft beschuldigd van handel in verdovende middelen, is tijdens haar campagne in voormalige guerrillagebied door diezelfde rebellen ontvoerd.
Lees verder...

Jan Nagel in de politiek vooral een 'handige donder'

PORTRET - De mede-oprichter van Leefbaar Nederland, Jan Nagel, is al jaren actief in de lokale politiek met Leefbaar Hilversum. Nagels politieke opponenten blijken niet opgewassen tegen zijn manier van politiek bedrijven.
Lees verder...
FNV eist het aftreden van Hoogervorst

FNV-voorzitter L. de Waal vindt dat staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken, VVD) moet opstappen. Dit heeft hij vanmorgen laten weten.
Lees verder...
Kans op einde burgeroorlog in Angola

ACHTERGROND - De dood van Unita-leider Savimbi betekent niet automatisch het einde van de burgeroorlog. De kans op vrede neemt wel toe.
Lees verder...
LN presenteert 'virtuele' fractie

ACHTERGROND - Leefbaar Nederland presenteerde de kandidaat-Kamerleden die het bestuur het meest kansrijk acht. Nu moeten de leden hen nog kiezen.
Lees verder...
Rodamco's dubbele-pettenfestival

De strijd om winkelcentra-belegger Rodamco North America duurt voort. Dubbele petten en belangentegenstellingen zijn aan de orde van de dag bij het fonds.
Lees verder...
Alleen de knie van Smit is kwetsbaar

Schaatsster Gretha Smit scheurde zaterdag tijdens de huldiging van haar zilveren vijf kilometer een kruisband van haar rechterknie. Een kleine smet op de zilveren medaille. Het goud was voor de Duitse Pechstein.
Lees verder...
Een genezingsproces voor huilende Amerikanen

ACHTERGROND - De Feelgood Games zijn achter de rug. De Amerikanen voelen zich weer gelukkig dankzij de vele gouden medailles. De olympische beweging zit met een probleem. Een van de helden is fel omstreden.
Lees verder...
Amerika is blij: veel goud, veel zilver en geen bommen

ACHTERGROND - Straatfeesten in Canada na de ijshockeywinst op de Verenigde Staten, droefenis in Rusland over de miserabele prestaties, Oostenrijk beleeft een nieuwe bronstijd en in BelgiŽ is de liefde voor Bart Veldkamp danig bekoeld. Acht correspondenten en het ANP over de Olympische Winterspelen.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Maak niet te veel kosten voor bolletjesslikker

OPINIE - Er komen meer cellen en minder schikkingen voor 'bolletjesslikkers'. Maar vanuit kosten-batenoverwegingen lijkt heensturen het beste alternatief, menen Walter Kanning (Universiteit van Amsterdam) en Paul van der Weijden (Rechtbank Dordrecht).
Huilen voor Argentina

ECONOMIE VOOR JOU - ArgentiniŽ was aan het begin van de vorige eeuw een van de rijke landen in de wereld. Door financieel wanbeheer en corruptie is het nu in de afgrond getuimeld. Het land heeft jaren gekend waarin de inflatie duizenden procenten per jaar bedroeg. Het was eenvoudig: als de overheid geld tekort kwam, drukte men peso's bij.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.