vrijdag 22 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
'Advocaat belonen naar resultaat'

Letselschadeadvocaten moeten op basis van het no cure no pay-principe kunnen werken. Dit houdt in dat de cliŽnt, slachtoffer, zijn raadsman alleen betaalt als de zaak wordt gewonnen en de schade is vergoed.
Lees verder...
Wijers nieuwe topman bij Akzo

Hans Wijers wordt volgend jaar de nieuwe topman bij het chemieconcern Akzo Nobel. De voormalige minister van Economische Zaken volgt Kees van Lede op, die met pensioen gaat. Dat heeft het Arnhemse bedrijf vanochtend bij de presentatie van de jaarcijfers bekendgemaakt. Wijers (51) wordt met ingang van 1 juli 2002 adviseur van de raad van bestuur en treedt drie maanden later in dienst als bestuurslid. De voormalige D66-politicus volgt dan in mei 2003 Van Lede op als bestuursvoorzitter.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Weer bezwijkt Kwan onder de druk

Sarah Hughes, 16 jaar en nog vrijwel anoniem, werd gisteren olympisch kampioen kunstrijden. Michelle Kwan, de lieveling van heel Amerika, was weer niet tegen de druk bestand en werd slechts derde.
Lees verder...
Nachtdetentie meer ingezet voor jongeren

Een proef waarbij jeugdige criminelen alleen 's nachts hun straf uitzitten en overdag werk of scholing kunnen volgen, wordt uitgebreid.
Lees verder...

Bestuur van islamitische koepel stapt op

Het bestuur van de ISBO, de koepelorganisatie van moslimscholen in Nederland, is opgestapt.
Lees verder...
Getuige tot Milosevic: Jij hebt 't gedaan!

Een Albanese boer uit Kosovo, getuige voor het JoegoslaviŽ-tribunaal in het proces tegen Slobodan Milosevic, heeft de Joegoslavische ex-president gisteren beschuldigd van moord op drie bejaarde Kosovo-Albanese vrouwen in maart 1999.
Lees verder...
Meer dan Morse

NECROLOGIE - De acteur John Thaw, die de rol van zijn leven speelde als inspecteur Morse in de gelijknamige tv-serie, is gisteren op 60-jarige leeftijd overleden. Toen hij vorig jaar bekendmaakte dat hij werd behandeld aan keelkanker, voegde hij er nog aan toe dat hij daarna meteen weer aan het werk zou gaan.
Lees verder...
Bestand Tamils met regering van Sri Lanka

De regering van Sri Lanka en de separatistische Tamil Tijgers hebben een permanent bestand getekend dat moet leiden tot vrede op het eiland in de Indische Oceaan.
Lees verder...
Akzo Nobel schrapt weer 1.500 banen

ARNHEM, 22 FEBR. Chemiebedrijf Akzo Nobel gaat wereldwijd 1.500 banen schrappen bovenop de eerder aangekondigde 2.000 arbeidsplaatsen. De klappen vallen bij de verfproductie en chemie, en niet bij de farmacie.
Lees verder...
Topman moet alsnog weg bij arbeidsbureau

BERLIJN, 22 FEBR. Bernhard Jagoda, president van de Duitse arbeidsbureaus, moet een schandaal rond gefingeerde bemiddelingscijfers bekopen met zijn vertrek. Dat heeft minister Walter Riester (Arbeid) gisteren bekendgemaakt.
Lees verder...
Feyenoord krijgt te weinig met hoopgevende remise

Glasgow Rangers1Feyenoord1Ruststand 0-0. 72. Ono 0-1, 80. Ferguson 1-1. Poulat (Fra). Tsch: 49.000. Gele kaarten: Ricksen (Glasgow), Rzasa, Van Hooijdonk, Loovens, Tomasson (Feyenoord).
Lees verder...
Faillissement van vliegbedrijf gedekt

ROTTERDAM, 22 FEBR. Vliegtuigpassagiers zijn binnenkort waarschijnlijk weer gedekt tegen een faillissement van luchtvaartmaatschappijen. Reisagenten van brancheorganisatie ANVR en de Nederlandse luchtvaartbedrijven hebben dit gisteren besloten.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Cultureel Supplement en Boeken

Met onder meer een voorpublicatie van gedichten van Vasalis en de serie Vergezichten over kunstoverschrijdende fenomenen van Anna Tilroe.
Woordhoek

Vraag en antwoord: Ewoud Sanders behandelt in zijn taalrubriek vragen en opmerkingen van lezers.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.