donderdag 21 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Groot-BrittanniŽ: wijzig bestuur EU

Een bescheidener rol voor de Europese Commissie, meer macht voor de Raad van Ministers, en afschaffing van het roulerende halfjaarlijkse voorzitterschap van de Europese Unie.
Lees verder...
Verdeeldheid over islamitisch onderwijs

De voorgenomen inspectiecontrole op islamitische scholen zorgt voor verschil van inzicht tussen minister Van Boxtel (Integratie) en de Onderwijsinspectie.
Lees verder...
De Palestijnse leider Yasser Arafat kijkt naar de schade aan zijn hoofdkwartier in Ramallah.
Foto AP
Mogelijke daders moord Ze'evi opgepakt

De Palestijnse politie heeft vanmorgen in Nablus drie mogelijke daders opgepakt van de moord op IsraŽls minister van Toerisme Rehavam Ze'evi.
Lees verder...
Schoolplein van de Rotterdamse Al Ghazali, de eerste Islamistische basisschool die werd opgericht.die
Foto Jan van der Ploeg
Haat van Adelmund mist onderbouwing

ACHTERGROND - Staatssecretaris Adelmund trok fel van leer tegen islamitische scholen, die extremistische ideeŽn zouden verspreiden. Het BVD-rapport van gisteren geeft een ander, soms zelfs tegengesteld beeld te zien.
Lees verder...

Notaris mag met accountant samen

Notarissen mogen voortaan een kantoor openen met accountants. Wel moeten de notarissen zich organiseren in een aparte bv om hun onafhankelijkheid te garanderen. Dat blijkt uit de verordening waarover de leden van de Koninklijke NotariŽle Beroepsorganisatie (KNB) het gisteravond eens zijn geworden.
Lees verder...
Bloeddonaties na '11 september' bijna ongebruikt

ROTTERDAM, 21 FEBR. De 213.750 liter bloed die Amerikaanse bloedbanken verzamelden voor de gewonden van de aanslagen van 11 september, is gedeeltelijk weggegooid en grotendeels ongebruikt gebleven. Slechts 116 liter was nodig om de 200 gewonden in New York en Washington te helpen. ,,Een noodoproep om bloed af te staan is noch een veilige noch een efficiŽnte manier om bloed te verzamelen'', concludeert de bloedtransfusie-arts Paul Schmidt in het gezaghebbende medische tijdschrift New England Journal of Medicine, dat vandaag verschijnt.
Lees verder...
Bolkestein wijt 'Enron' aan regels VS

ROTTERDAM, 21 FEBR. Europees commissaris F. Bolkestein (Interne Markt) heeft de aanval ingezet op de Amerikaanse boekhoudsystematiek. De creatieve boekhoudmethoden van het energieconcern Enron zijn volgens hem mede een gevolg van de Amerikaanse accountancyregels (US Gaap).
Lees verder...
Gemeente Velsen: Dance Valley mag, maar moet kleiner

AMSTERDAM, 21 FEBR. De organisatie van Dance Valley heeft van de gemeente Velsen toestemming gekregen een festival te organiseren voor 40.000 bezoekers. Als de voorzorgsmaatregelen voldoen, zal er een vergunning worden verleend, aldus Penny McLaughlin, woordvoerder van de gemeente Velsen.
Lees verder...
Elsevier bereikt prognose jaar eerder

AMSTERDAM, 21 FEBR. Uitgever Reed Elsevier heeft zijn doelstellingen voor 2002 al in het voorbije jaar gerealiseerd. Het bedrijf boekte meer dan 10 procent winstgroei en zegt harder te groeien dan de markt. Met zijn resultaten ligt Reed Elsevier voor op het schema dat voortvloeit uit de strategische wending die bestuursvoorzitter C. Davis twee jaar geleden inzette.
Lees verder...
Aankoop van Cobra-collectie van de baan

ROTTERDAM, 21 FEBR. De onderhandelingen tussen het Cobra Museum in Amstelveen en de particuliere verzamelaar Karel van Stuijvenberg over gedeeltelijke aankoop van diens Cobra-collectie zijn mislukt.
Lees verder...
Goud Ohno leidt tot protesten

SALT LAKE CITY, 21 FEBR. Tot grote woede van al zijn aanwezige landgenoten en een deel van het publiek werd gisteravond de Zuid-Koreaanse shorttracker Kim Don-Sung op de 3.000 meter gediskwalificeerd ten gunste van de Amerikaanse favoriet Apolo Ohno. De Koreanen betichten Ohno en de Australische James Hewish van een samenzwering. Kims coach Hyung-Kyo overweegt alsnog een protest in te dienen tegen de jurering van deze finale.
Lees verder...
Feyenoord wacht 'carrousel van emoties'

Ruim 50.000 supporters van Glasgow Rangers zullen Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk vanavond vervloeken wegens zijn verleden bij de gehate rivaal Celtic. ,,Nergens is het publiek zo gepassioneerd als in Glasgow.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Uitneembare agenda

Vier pagina's voor een week uitgaan. Met aanbevelingen, plaatsen, data en tijden.
Woordhoek

Vraag en antwoord: Ewoud Sanders behandelt in zijn taalrubriek vragen en opmerkingen van lezers.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.