dinsdag 19 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Directie betrokken bij glycerinezaak

De directie van het Alphense bedrijf Vos BV was persoonlijk betrokken bij de inkoop van de vervuilde glycerine die in 1996 aan ten minste zestig HaÔtiaanse kinderen het leven kostte.
Lees verder...
Fortis komt voor tweede keer met een winstalarm

Bank en verzekeraar Fortis heeft drie weken voor publicatie van de jaarcijfers een winstwaarschuwing gegeven. De eigenaar van onder meer Amev en MeesPierson verwacht een daling van zijn resultaten.
Lees verder...

Foto Reuters
Milosevic houdt eerste kruisverhoor

De Joegoslavische ex-president Slobodan Milo en caron;≠sevic heeft vanochtend de eerste getuige in zijn proces, de Kosovo-Albanese politicus Mahmut Bakalli, onderworpen aan een kruisverhoor. Milosevic staat voor het JoegoslaviŽ-tribunaal in Den Haag terecht voor oorlogsmisdaden in KroatiŽ, BosniŽ en Kosovo.
Lees verder...
Sfeerbeeld tijdens de landenwedstrijd 120 meter skischansspringen
Foto Rien Zilvold
Hannawald op valreep alsnog in bezit goud

Na twee mislukte pogingen heeft skispringer Sven Hannawald alsnog een gouden olympische medaille gewonnen. De grote favoriet in Salt Lake City eindigde gisteren, bij de landenwedstrijd vanaf de 120-meterschans, met Duitsland op de eerste plaats. Het team van Hannawald had een zeer geringe voorsprong (0,1 punt) op Finland. SloveniŽ won het brons.
Lees verder...

Positie OM verzwakt na vijf dagen 'Puttense moordzaak'

ACHTERGROND - De positie van het openbaar ministerie lijkt er na vijf dagen verhoren over de Puttense moordzaak niet steviger op geworden. Een tussenbalans.
Lees verder...
Harde aanpak moslimscholen

Staatssecretaris Adelmund (Onderwijs) gaat islamitische scholen aanpakken die nauwe banden onderhouden met fundamentalisten in bijvoorbeeld Saoedi-ArabiŽ en extremistische ideeŽn in hun lesstof verwerken. 'Scholen die over de grens gaan, kunnen hun borst nat maken', zei Adelmund gisteravond in het tv-programma Nova.
Lees verder...
Melkert: banken in dorpen niet sluiten

PvdA-fractieleider Melkert wil banken straffen voor gebrekkige dienstverlening in kleine gemeenten en stadswijken. Melkert vindt dat het afgelopen moet zijn met het sluiten van bank- en postfilialen. Vooral ouderen en gehandicapten zouden hiervan de dupe zijn.
Lees verder...
Zaak-Pandy lijkt op horrorfilm

De aanklacht tegen AndrŠs Pandy, verdacht van de moord op zes naaste familieleden, leest als het scenario van een horrorfilm. In Brussel is de rechtszaak tegen hem en zijn dochter begonnen.
Lees verder...
Kunststukjes voor jeugdig publiek

ACHTERGROND - Luchtacrobatiek op ski's is een van de sporten die de harten van het Amerikaanse publiek heeft veroverd. De Australische Alisa Camplin werd een winnaar in de aerials die velen zich wensten. Een mooie meid met durf.
Lees verder...
'Ik raak mijn lijkkisten in dit dorp zeker kwijt'

'Of ik meer lijkkisten ga maken voor het verkiezingsweekend?' De lijkkistenmaker staat onder een houten afdakje in de brandende zon te zagen en te timmeren, houtkrullen tot aan zijn enkels. Al tien jaar is hij lijkkistenmaker in dit dorp: 'Toen ik hier begon, was ik de enige kistenmaker. In ons dorp zijn nu meer dan tien lijkkistenmakers. Of ik extra kisten ga maken voor het verkiezingsweekend? Ik denk het niet.'
Lees verder...
'Klokkenluider beter beschermen'

De kernreactor in Petten heeft onjuist gehandeld door de klachten van een medewerker niet serieus te nemen maar hem daarentegen zijn baan te ontnemen, meent hoogleraar arbeidsrecht E. Verhulp.
Lees verder...
Aanslag sloot deur voor 'lastige' handelaar

In de eerste negen maanden van vorig jaar kregen 66.645 werknemers gedwongen ontslag, 18 procent meer dan een jaar eerder. Ook '11 september' kostte mensen hun baan. Zoals M. bij Bank Labouchere.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Geen cola maar kokossap

De Wereldbank schaart India onder de winnaars van de mondialisering, maar de boeren van de zuidelijke deelstaat Kerala denken daar anders over. Zij boycotten de producten van westerse multinationals. 'Als de wereldmarkt onze producten niet wil, dan hoeven wij haar spullen ook niet meer.'
Discussie: Kunnen bedrijven zonder computers?

Kunnen bedrijven zonder computers? Ja, schreef Wijnand Westerveld dinsdag 5 februari op de pagina Opinie. Automatisering is voor grote delen van het bedrijfsleven een blok aan het been geworden. Schop de computer het bedrijf uit? En de klas? Discussieer mee op www.nrc.nl/opinie.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.