maandag 18 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kritiek op controle vuile grond

Het ministerie van VROM en de Belastingdienst zijn tekortgeschoten bij het opzetten en uitvoeren van controle op de verwerking van vuile grond bij bodemsaneringen.
Lees verder...

Foto Rien Zilvold
Twaalf jaar frustratie voor altijd vergeten

De man die de diepste dalen van het schaatsen heeft gezien en na de introductie van de klapschaats zijn sport anderhalf jaar lang de rug toekeerde, plantte zaterdag zijn vlag op de top van de Olympus. De nobody die Gerard van Velde eens was, de sprinter die bij internationale wedstrijden grossierde in vierde plaatsen, werd zaterdag in Salt Lake City olympisch kampioen. Op de 1.000 meter realiseerde hij een verbazingwekkend wereldrecord, 1.07,18. Jan Bos werd tweede.
Lees verder...

Foto Roel Rozenburg
De snelle opmars van het Kamerlid Nebahat Albayrak

PORTRET - Vier jaar geleden was zij een grote onbekende met een exotische naam. Nu wordt het Tweede-Kamerlid Nebahat Albayrak genoemd als een mogelijke bewindsvrouw.
Lees verder...

Foto Reuters
Jörg Haider zwaait af, en blijft

ACHTERGROND - Jörg Haider, de schaduwleider van de rechts-populistische FPÖ in Oostenrijk, zal de regering niet langer voor de voeten lopen. Maar zijn adviezen blijven welkom.
Lees verder...

Dijkstal voorziet 'politiek lastig' WAO-probleem

Rond de WAO is een ,,politiek lastige'' situatie ontstaan, meent VVD-leider Dijkstal. Hij zei dat zaterdag in Rotterdam bij de start van de VVD-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Lees verder...
Japan: steun zowel aan Bush als aan Noord-Korea

Japan steunt de Amerikaanse president Bush in de 'strijd tegen het terrorisme', maar streeft naar normalisering van de relaties met Noord-Korea, een van de drie landen die Bush een 'As van het Kwaad' heeft genoemd.
Lees verder...
'Europa kan pijlen beter richten op Irak'

Europese ministers en functionarissen moeten in de strijd tegen het terrorisme hun kritiek richten op het regime van Saddam Hussein in Irak, niet op de Verenigde Staten.
Lees verder...
Een lugubere vondst in Noble, Georgia

ACHTERGROND - Een Amerikaans dorp is opgeschrikt door de vondst van meer dan honderd lijken achter een crematorium. Ze waren opgeslagen in plaats van verbrand. ,,Mijn man stierf met zijn mond en ogen open. Stel je voor dat hij er nog steeds zo bij ligt.''
Lees verder...
Nepal: nog nooit zoveel doden op één dag

ACHTERGROND- In Nepal kwamen afgelopen weekeinde meer dan honderd mensen om het leven bij gevechten tussen het leger en maoïstische rebellen die van het koninkrijk in de Himalaya's een republiek willen maken.
Lees verder...
'We voelen ons buiten staan, sociaal uitschot'

Het Britse duo Techno Animal maakt groteske, extreme elektronische muziek, waarin weinig zachtzinnig wordt omgesprongen met de zintuigen van het publiek. Op de laatste cd The Brotherhood Of The Bomb werkten Kevin Martin en Justin Broadrick met rappers uit de underground.
Lees verder...
De formulierenbrigade komt bij u thuis

ACHTERGROND - Het zijn vaak al niet de hoogst opgeleide burgers die een uitkering aanvragen. En dan worden ze ook nog eens bedolven onder de formulieren. De sociale dienst helpt.
Lees verder...
'Advies over motel genegeerd'

VRAAGGESPREK - De technische oorzaak is nu bekend, het parkeerdek van een motel in Tiel stortte in door een instabiele staalconstructie. Zag dan niemand het gevaar?
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
'Enron' is teken van structureel bederf

Het Enron-schandaal staat niet los van Big Brother, wildplassen, persoonlijke groeicursussen, vergaande deregulering en doorgeslagen individualisering. Deze verschijnselen zijn onderdeel van dezelfde ontwikkeling: toenemende concentratie op het eigen ik, meent Tom Nierop.
Japans Risico

In de rubriek 'Economie voor Jou' legt Jan Pleus economsiche ontwikkelingen uit. Deze week: Er gloort weer hoop aan de economische horizon. De wereldeconomie die, zeker na de dramatische gebeurtenissen van 11 september vorig jaar, op een recessie leek af te stevenen, vertoont voorjaarsachtige verschijnselen. Meer op de site...
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.