zaterdag 16 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Coalitie ruziet over hervorming WAO

VVD en PvdA staan lijnrecht tegenover elkaar over de vraag of het kabinet het ontwerpadvies van de Sociaal-Economische Raad (SER) als uitgangspunt moet nemen voor hervorming van de WAO.
Lees verder...
Haider laat FPÖ voortaan met rust

Jörg Haider, officieus leider van de extreemrechtse Oostenrijkse regeringspartij FPÖ, trekt zich terug uit de politiek. Zijn besluit komt na kritiek op het bezoek dat hij eerder deze week bracht aan de Iraakse president Saddam Hussein.
Lees verder...
CDA'er Van Geel liet leiderschap lopen

De Brabantse gedeputeerde Pieter van Geel (50) is rond de val van ex-fractievoorzitter Jaap de Hoop Scheffer, eind september vorig jaar, twee keer gepolst voor het partijleiderschap van het CDA. Hij is daar toen om praktische redenen niet op ingegaan.
Lees verder...
Voor een asielzoeker rijdt de ambulance niet

Als de verhalen van asielzoekers kloppen, is het flink mis met de medische zorg in het AZC Leusden. Ambulances komen er niet. Klachten worden afgedaan als 'flauwekul'. Begin deze maand overleed er een baby.
Lees verder...

De olifant ontwaakt langzaam

India streeft naar een hogere economische groei, maar het land heeft nog een lange weg te gaan. De Indiase minister van handel en industrie, Murasoli Maran, heeft zijn hoop mede op Nederlandse investeerders gevestigd.
Lees verder...
Een comité van intellectuelen voor Karadzic

Een groep intellectuelen heeft geschriften van en over Radovan Karadzic verzameld. Het publiceren van onder andere memoires, correspondentie en poëzie moet hem beschermen.
Lees verder...
Een staat waar 'regering' verdacht klinkt

President Bush kondigde donderdag zijn alternatief voor 'Kyoto' aan (voor beperking van de uitstoot van schadelijke gassen). In Texas, waar hij van 1994 to 2000 gouverneur was, zijn Bush' meeste plannen al beproefd. Deel drie in een serie over de verstrengeling van politiek en bedrijfsleven in de Verenigde Staten.
Lees verder...
Fout beleggingsadvies? De schandpaal dreigt

Zeker in het huidige beursklimaat zijn beleggingsadviseurs en analisten mikpunt van kritiek. De Klachtencommissie DSI wil via internet het kaf van het koren scheiden.
Lees verder...
Partijen laten zich niet door Fortuyn opjagen

Nu Fortuyn, althans tijdelijk, is uitgeschakeld, bepalen de gevestigde partijen weer de agenda. Zij hebben geleerd.
Lees verder...
Verbazing over 'domme' fout bij bouw parkeerdek

Het instorten van het parkeerdek van het Van der Valk-motel in Tiel is te wijten aan een bouwfout. Maar van wie?
Lees verder...
Winterspelen mekka voor kleine handelaren

De Olympische Spelen zijn business. Niet alleen voor de multinationals die miljoenen guldens hebben geïnvesteerd, maar ook voor de kleine middenstanders in en om Salt Lake City en gelegenheidsverkopers.
Lees verder...
Voordelig sparen bij de Turk

GELD TELT - Turkse banken hebben een plek veroverd op de Nederlandse markt. Ze lokten Nederlandse spaarders met hoge rente. Inmiddels zijn de tarieven verlaagd, maar de klanten blijven. ,,Wij zijn geen wild-west bank.''
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Het mannetje van de daden en de massa

Twee jaar gaat het proces duren tegen de vroegere Joegoslavische president Milosevic. Op verzoek van deze krant wonen schrijvers een zittingsdag van het Joegoslavië-tribunaal bij. 'Het raadsel wordt niet alleen door het monster gevormd', schrijft Leon de Winter in het Zaterdags Bijvoegsel.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.