vrijdag 15 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 

Foto Roel Rozenburg
Kok neemt afstand van Hoogervorst

Premier Kok heeft vanmiddag afstand genomen van staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) die binnen een paar weken met een eigen WAO-plan wil komen.
Lees verder...
NOC*NSF dwingt Terpstra te gaan

NOC*NSF-bestuurder Erica Terpstra heeft op aandringen van haar voorzitter, Hans Blankert, de Olympische Spelen in Salt Lake City eerder verlaten dan zij zelf had gewild.
Lees verder...
Huisarts Douwe de Vries in gesprek met een patiŽnt in zijn praktijk in Amsterdam-West.
Foto Bram Budel
Allochtonenles voor aanstaande arts

REPORTAGE - Studenten geneeskunde leren onvoldoende over allochtone patiŽnten, blijkt uit recent onderzoek.De Vrije Universiteit is een uitzondering.
Lees verder...
Bestuurders weg om hbo-fraude

Twee bestuursleden van het bedrijf Opleiding en Ontwikkeling (O en O) in Breda hebben vandaag besloten hun functie neer te leggen. Accountants van het ministerie van Onderwijs lichten het bedrijf momenteel door wegens mogelijke betrokkenheid bij een miljoenenfraude in het hoger beroepsonderwijs.
Lees verder...

Hof: zittende regeerders zijn onschendbaar

BelgiŽ kan geen internationaal arrestatiebevel uitvaardigen tegen ministers van andere landen die diplomatieke onschenbaarheid genieten. Dat heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag gisteren bepaald.
Lees verder...
'Kenneth Lay misleid door eigen subtop'

WASHINGTON, 15 FEBR. Kenneth Lay, de oprichter en ex-topman van de bankroete energiereus Enron, werd 'misleid' door zijn eigen subtop met medeweten van de accountants en advocaten van het bedrijf.
Lees verder...
'Overleg in het Torentje moet wel blijven'

DEN HAAG, 15 FEBR. PvdA-lijsttrekker Melkert vindt dat er niets is aan te merken op het zogenaamde Torentjesoverleg, de wekelijkse bijeenkomst tussen de leiders van de regeringsfracties in de Tweede Kamer en de top van het kabinet in het Torentje van de premier aan het Binnenhof.
Lees verder...
Cambodja zet in op textiel en toerisme

De economie van Cambodja krijgt een tik nu de VN zich terugtrekken uit het tribunaal dat daders van de Rode Khmer-genocide zou berechten.
Lees verder...
Chantage om macht bij Rodamco

De strijd om de Amerikaanse winkelcentra van Rodamco North America is gestreden. Drie onderzoekers rapporteren over de schermutselingen. En kraken in beschaafde termen harde noten.
Lees verder...
Eerste gekloonde kat geproduceerd

In een laboratorium van de Texaanse A en M University is de eerste gekloonde kat geboren. Ze heet 'CC' en is inmiddels acht weken oud.
Lees verder...
Herziening campagnefinanciering onzeker

In de VS is een wet voor nieuwe regels van de campagnefinanciering aangenomen. Maar verwatering van de grote schoonmaak dreigt. Amerika weet niet wat het wil.
Lees verder...
MoordscŤne in seksclub Esther overgedaan

Wie loste in de nacht van 19 op 20 februari 2000 de fatale schoten in seksclub Esther? In de justitiebunker in Osdorp werd gisteren een reconstructie getoond.
Lees verder...

Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Beatmeisjes: Ik kon niet eens bij de microfoon

Patricia Paay op de Achterpagina: ,,We woonden op de Schiedamseweg in Rotterdam-West. Een gezellige buurt. Mijn vader had een eigen Big Band. Na schooltijd zat ik op de stoep te luisteren als hij repeteerde. Toen een keer een zangeres was uitgevallen en er toch gespeeld moest worden zei ik: 'Pappa, zal ik een stukje doen?' 'Dat is goed, maar je moet morgen wel naar school.' Ik vond het enig! Ik mocht een paar uur zingen. Na afloop zette hij me op de tram naar huis.
Eerste hulp bij belastingaangifte

In de rubriek Geld telt deel twee in een serie over belastingaangifte.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.