donderdag 14 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Staatssecretaris wijst WAO-plan af

Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) legt het plan van de Sociaal-Economische Raad voor een nieuwe WAO goeddeels naast zich neer. Hij doet binnen enkele weken een voorstel aan het kabinet waarin hij hoofdpunten van het SER-plan niet overneemt.
Lees verder...
Amerikaanse Huis pakt campagnefinanciering aan

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vandaag na een marathondebat ingestemd met een grondige herziening van de regels voor de financiering van politieke campagnes. Zodra de nieuwe afspraken van kracht worden, komt een einde aan een lange strijd tegen de buitensporige en ongelimiteerde invloed van geld op de Amerikaanse politiek.
Lees verder...
Edmund Stoiber
Foto AP
Bierfestijn scandeert Stoiber naar Berlijn

Aswoensdag is op de Duitse kalender een politieke feestdag. Vrijwel alle partijleiders verzorgen optredens voor eigen parochie. De conservatieve kanselierskandidaat Stoiber begon in Passau zijn verkiezingscampagne.
Lees verder...
Milosevic: het zijn allemaal leugens

Slobodan Milosevic noemde de beschuldigingen tegen hem vanochtend voor het JoegoslaviŽ-tribunaal ,,leugens''.
Lees verder...

ABN Amro rekent op winstdaling

ABN Amro verwacht in de eerste zes maanden van dit jaar een lager resultaat dan in dezelfde periode vorig jaar. De bank rekent voor het gehele jaar op dezelfde inkomsten als in 2001.
Lees verder...
Winst Unilever stijgt in vierde kwartaal fors

Bij het Nederlands-Britse Unilever (voeding, waspoeder, persoonlijke verzorging) is in het vierde kwartaal van 2001 de nettowinst gestegen tot 228 miljoen euro, 123 procent meer dan een jaar eerder.
Lees verder...
Advies: winst maken in zorg moet kunnen

Het verbod op het maken van winst in de zorgsector moet worden opgeheven. De ziekenfondspatiŽnt krijgt daardoor meer te kiezen, en de stijgende vraag naar hulp kan erdoor worden opgevangen.
Lees verder...
Miljoenen partijgeld voor spots

De publieke en commerciŽle omroepen zetten dit jaar miljoenen euro's om met de verkoop van reclamezendtijd aan politieke partijen. Dat blijkt uit een inventarisatie van deze krant.
Lees verder...
Hulp bedrijf brengt Blair in problemen

LONDEN, 14 FEBR. De Britse premier Tony Blair blijft onder vuur liggen, omdat hij een Indiase magnaat zou hebben geholpen bij de overname van een Roemeens bedrijf, nadat die 125.000 pond (200.000 euro) aan Labour had gegeven.
Lees verder...
Woedende Arafat trekt pistool

JERUZALEM, 14 FEBR. Trillend van woede zou de Palestijnse leider Yasser Arafat zijn opgesprongen. ,,Ik vermoord je ter plekke'', schreeuwde hij, terwijl hij een pistool trok.
Lees verder...
Snerpend fluitconcert voor vleugellam Oranje

Nederland1Engeland1Ruststand 1-0. 26. Kluivert 1-0, 60. Vassell 1-1. Schds: Duhamel (Fra). Tsch: 43.000.
Lees verder...
Medaillekans Nuyt na derde plaats sprint

SALT LAKE CITY, 14 FEBR. Andrea Nuyt is afgelopen nacht in Salt Lake City in de eerste race van de olympische 500 meter als derde geŽindigd. Ze eindigde op geringe achterstand van de twee snelste schaatssters op de sprint.
Lees verder...
Bijtje
'...en ook uw commentatoren nemen even een kwijlpauze'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Uitneembare Agenda

Vier pagina's voor een week uitgaan: aanbevelingen, plaatsen, data en tijden.
Taalrubriek Ewoud Sanders

In de vrijdagse, speciaal voor de site geschreven aflevering van zijn taalrubriek Woordhoek gaat Ewoud Sanders in op reacties en vragen van lezers.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.