woensdag 13 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Debat in VS over vervolg van oorlog

De leider van de Democratische meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Tom Daschle, vindt dat president George Bush de woorden 'As van het Kwaad' niet had mogen gebruiken toen deze in zijn State of the Union-toespraak over Iran, Irak en Noord-Korea sprak. Dat zei Daschle gisteren in een interview met de publieke televisiezender PBS.
Lees verder...

Foto WFA
Tiel deed niets tegen motel in overtreding

De gemeente Tiel is laks geweest met het uitvoeren van haar vergunningenbeleid voor het motel van Van der Valk, waar zondag het parkeerdek instortte. Het motel opereerde enkele jaren zonder de vereiste vergunningen, voerde verbouwingen uit die niet toegestaan waren en was niet brandveilig genoeg.
Lees verder...
EU-Commissie onder druk

Met de mond bepleiten alle landen van de Europese Unie een sterke Europese Commissie. Maar als een Brusselse aanwijzing niet goed uitkomt, schreeuwen ze moord en brand.
Lees verder...

Foto Vincent Mentzel
Internetstarter neemt zorgsector op de schop

In 1999 was hij nog de hoogste ambtenaar van Economische Zaken, nu is Sweder van Wijnbergen internetondernemer.
Lees verder...

'In een land met files gaat het goed'

Elke grote stad heeft last van files. Rotterdam wijdde er vanmorgen een ontbijt aan. Ook de minister was uitgenodigd.
Lees verder...
'Klikkende illegaal gedogen'

De Europese Commissie stelt voor dat illegalen die de politie helpen bij het oprollen van bendes mensensmokkelaars, een tijdelijke verblijfsvergunning krijgen.
Lees verder...
Beleggers claimen gezamenlijk geld van Labouchere

AMSTERDAM, 13 FEBR. Een groep van 22 gedupeerde beleggers heeft de handen ineengeslagen in zijn strijd tegen Bank Labouchere. Allen hebben de afgelopen jaren belegd bij de bank, die is opgegaan in Dexia Nederland. Zij hebben naar eigen zeggen grote verliezen geleden op hun aandelenportefeuilles. De geschatte schade loopt in de miljoenen euro's. Zij houden de bank verantwoordelijk voor deze schade.
Lees verder...
IsraŽlische lobby heeft wind mee in VS

De pro-IsraŽlische lobby in de VS, de AIPAC, heeft een grote invloed in Washington. Zij neemt vooral een rechtse positie in; premier Rabin zette zij indertijd de voet dwars.
Lees verder...
Rechercheurs: verdachten wel schuldig

LEEUWARDEN, 13 FEBR. Rechercheurs die in de Puttense moordzaak de beide verdachten Herman Du Bois en Wilco Viets hebben verhoord, zijn nog steeds overtuigd van hun schuld aan de moord op Christel Ambrosius.
Lees verder...
Balkenende: inkomensbeleid PvdA faalt

GOES, 13 FEBR. CDA-leider Jan Peter Balkenende deed gisteravond een felle aanval op het sociale beleid van de PvdA. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Goes zei hij dat ,,de rode familie'', namelijk PvdA en FNV, er nog steeds een ,,ouderwetse visie'' op het inkomensbeleid op nahoudt. ,,Zij gaan uit van de visie dat minima het beste af zijn met veel bijzondere bijstand, met mensen die afhankelijk zijn van toeslagen en bijzondere aanvullingen'', aldus de CDA-leider.
Lees verder...
Bijtje
De vereiste vergunningen aub 'Met appelmoes?'
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Klap op je bek

Vrijwel iedereen die klanten ontvangt krijgt met agressie te maken. Van de bakker tot de dierentuinmedewerker. Werknemers krijgen training om een conflict vůůr te zijn. ĎAls iemand zo emtioneel is, helpen kille argumenten niet.'
Oscarnominaties

De volledige lijst van alle oscarnominaties is te bekijken op www.nrc.nl
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.