dinsdag 12 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Misdaden Milosevic 'middeleeuws wreed'

De misdaden die onder verantwoordelijkheid van Slobodan Milosevic op de Balkan zijn gepleegd getuigen van een ,,bijna middeleeuwse wildheid'' en een ,,berekenende wreedheid''.
Lees verder...
De Canadese sprinter Jeremy Wotherspoon kwam gisteren op de 500 m meteen na de start ten val.
Foto AP
Wotherspoon valt op beslissende moment

Een medaille winnen op de Winterspelen en plezier hebben. Met die aan zichzelf verstrekte opdracht was supersprinter Jeremy Wotherspoon volgens de persgids van de Canadese schaatsbond naar Salt Lake City gereisd.
Lees verder...

Argentijnse peso houdt stand op eerste handelsdag

De schade voor de Argentijnse peso is gisteren beperkt gebleven op de eerste dag dat de munt vrij mocht zweven ten opzichte van de Amerikaanse dollar.
Lees verder...

Foto Lex van Rossen
Blanke rapper uit het diepste zuiden

INTERVIEW - Akoestische gitaren en samples van hinnikende paarden, rapper Bubba Sparxxx verloochent zijn landelijke achtergrond niet. Vanavond treedt hij op in Amsterdam. 'Hiphop is de rauwste, puurste vorm van emotie op deze planeet.'
Lees verder...

De baby schreeuwde nog twee uur

Genocide en misdaden tegen de menselijkheid in drie oorlogen in ex-JoegoslaviŽ - daarvan wordt Slobodan Milosevic beschuldigd.
Lees verder...
Nederlandse vrouw krijgt asiel in de VS

Een Nederlandse vrouw heeft asiel gekregen in de Verenigde Staten. Ze verbleef daar de afgelopen twee jaar al op kosten van de Nederlandse staat. Het Nederlandse ministerie van Justitie heeft meegewerkt aan de asielprocedure omdat de veiligheid van de vrouw in Nederland niet kon worden gegarandeerd.
Lees verder...
'Geef mensen de keuze bij zorgpolis'

ACHTERGROND - In 2005 wordt een nieuw zorgstelsel ingevoerd. ,,Gebruik de komende jaren om te experimenteren met polisdifferentiatie'', luidt het advies van het CTV.
Lees verder...
'Wij zijn geen zigeuners die stelen, wij werken'

ACHTERGROND - Wat in het westen doorgaans in de inzamelbakken verdwijnt, kan op de markt in RoemeniŽ nog een lucratief tweede economisch leven krijgen. De neven GŠbor zien handel in gebruikte schoenen en laarzen.
Lees verder...
'Zwart geld' meldt zich bij Belastingdienst

Nederlanders met een bankrekening in het buitenland doen meer dan ooit 'uit zichzelf' aangifte bij de Belastingdienst. ,,Enkele tientallen'' belastingplichtigen hebben zich volgens een woordvoerder van FinanciŽn bij de fiscus gemeld met informatie over hun buitenlandse tegoeden.
Lees verder...
OM: brieven kwijt in glycerinezaak

ROTTERDAM, 12 FEBR. Bij het Haagse openbaar ministerie zijn gegevens verdwenen over de Amerikaanse advocaat die betrokken is bij de omstreden schikking met het Alphense bedrijf Vos BV. Dit blijkt uit schriftelijke antwoorden van het OM op vragen van deze krant.
Lees verder...
Op Molukken vredesakkoord ondertekend

JAKARTA, 12 FEBR. Molukse moslims en christenen hebben vandaag een vredesovereenkomst getekend in IndonesiŽ. Beide partijen hebben de wens uitgesproken een definitief einde te maken aan het nu al drie jaar slepende conflict
Lees verder...
Hockeyers bannen twijfels uit het hoofd voor WK

Na een jaar vol twijfel en tegenslag begint de Nederlandse hockeyploeg over twaalf dagen aan het WK in MaleisiŽ. ,,We doen mee om te winnen'', sprak bondscoach Joost Bellaart gisteren vastberaden.
Lees verder...
Bijtje
Nederland is vol lijsttrekkers
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Gevecht om de wereldzeeŽn

In de cruisewereld is het grootste overnamegevecht ooit gaande. De twee grootste bedrijven, Carnival en Royal Caribbean, grootste azen allebei op de P&O Princess. Behalve om de de overheersing van de leisure op zee gaat het om een titanenstrijd tussen de ego's van topmannen. Overmorgen beslissen de aandeelhouders. Wie wordt de eigenaar vande Love Boat?
De Stemming

U kunt op de site discussiŽren over de vraag of Leefbaar Nederland terecht heeft gebroken met Pim Fortuyn.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.