maandag 11 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Fortuyn geen lijsttrekker meer van LN

Het partijbestuur van Leefbaar Nederland heeft zaterdagnacht besloten Pim Fortuyn te schrappen als lijsttrekker wegens zijn radicale uitspraken over het asielbeleid. Fortuyn hoopt echter aan te kunnen blijven als lijsttrekker. Als dat niet mogelijk is, wil hij met een eigen lijst aan de verkiezingen meedoen.
Lees verder...
OM negeerde informatie in glycerinezaak

Het openbaar ministerie in Den Haag heeft nagelaten gebruik te maken van Amerikaanse autopsierapporten in de zaak rond het Alphense bedrijf Vos BV. Glycerine-leverantie van Vos leidde in 1996 tot de dood van ten minste zestig kinderen in HaÔti.
Lees verder...
Politieke thema's en afgelegen landhuizen in Berlijn

Rassenhaat en klassenhaat, de doodstraf in Amerika en de burgeroorlog in Noord-Ierland vormen de politiek-sociaal explosieve ingrediŽnten van het buitengewoon sterke hoofdprogramma van de 32ste editie van het Berlijnse filmfestival.
Lees verder...

Foto AP
Met of zonder de Talibaan, de burqa blijft gewild

ACHTERGROND - De val van de streng religieuze Talibaan-beweging betekent niet het einde van de burqa. Ook in Pakistan bedekken veel Pathaanse vrouwen zich van top tot teen.
Lees verder...

Compromis in de maak over 'gele kaart' voor Duits tekort

Spanje hoopt, als voorzitter van de Europese Unie, nog vanavond een compromis te bereiken over de 'vroege waarschuwing' van de Europese Commissie aan Duitsland wegens het oplopende begrotingstekort.
Lees verder...
Kameroen wint saaie, voorspelbare finale

ROTTERDAM, 11 FEBR. Kameroen heeft voor de tweede keer op rij de Africa Cup gewonnen. De titelverdediger versloeg in de finale Senegal met strafschoppen, nadat er in zowel de reguliere speeltijd als in de verlenging niet was gescoord.
Lees verder...
Parkeerdek Van der Valk Tiel stort in

In Tiel is gistermiddag een deel van het parkeerdek van een motel ingestort. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Lees verder...
Pim Fortuyn blijft in Rotterdam lijsttrekker

Leefbaar Rotterdam handhaaft Pim Fortuyn als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt Ronald Sorensen, tweede man van de Rotterdamse afdeling van Leefbaar Nederland.
Lees verder...
Voor koele Groenewold is zilver ook een wraakoefening

SALT LAKE CITY, 11 FEBR. Renate Groenewold had zich de afgelopen maanden een beetje gestoord aan alle aandacht voor de prestaties van Gretha Smit. ,,Ik heb er alleen maar om gelachen'', zei ze gisteren.
Lees verder...
Wie niet gelooft, moet dood

Herhaaldelijk was hij al dood verklaard, maar dit keer is het een feit: Antar Zouabri, sinds 1996 de gevreesde emir (leider) van de zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA), is door de Algerijnse veiligheidsdiensten gedood. Zouabri, die 31 jaar oud is geworden, werd vrijdagavond doodgeschoten in een huis in de stad Boufarik, 35 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Algiers.
Lees verder...
Philips schrapt 185 van de 400 banen in Hoogeveen


Lees verder...
G7: herstel wereldeconomie

ACHTERGROND - De Groep van Zeven, oftewel G7, vergaderde dit weekeinde in Ottawa. Op de agenda stond onder meer de crisis in ArgentiniŽ. Maar prominent was de gedachte dat de wereldeconomie snel aan het herstellen is.
Lees verder...
Bijtje
Nederland is vol gegniffel
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Opinie: voor en tegen Fortuyn

Voor de Zonnekoning is artikel 1 maar lastig, stelt de schrijver Abdelkader Benali. Fortuyn praat niet alleen maar onzin, aldus historicus Arend Jan Boekestijn. Op de Opiniepagina.
Nieuws over de Olympische Spelen

Bij de update om 10.00 nieuws en achtergronden over de Winterspelen in Salt Lake City.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.