zaterdag 9 februari 2002
NRC Handelsblad
  Nieuwsbrief
 
 
Kabinet kiest voor Joint Strike Fighter

Nederland doet mee aan de ontwikkeling van de Amerikaanse Joint Strike Fighter (JSF). Dit heeft het kabinet gisteren na moeizaam beraad besloten. Drie ministers hebben een 'aantekening' bij het besluit gemaakt.
Lees verder...

Foto Reuters
De openingsceremonie in beeld

FOTOSERIE - Een beeldverslag van de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City.
Lees verder...

Nederland geeft Marokko laatste kans

Het kabinet wil alsnog proberen het diplomatieke conflict met Marokko snel op te lossen. Wel is besloten per 1 juli geen kinderbijslag uit te keren voor kinderen die in Marokko wonen en hier een ouder hebben.
Lees verder...
JoegoslaviŽ tribunaal in Den Haag.
Foto Vincent Mentzel
JoegoslaviŽ-tribunaal daagt alleen kopstukken

Het VN-tribunaal in Den Haag zal alleen nog de zwaarste oorlogsmisdaden in ex-JoegoslaviŽ onderzoeken, en alleen de hoogste militaire en politieke leiders aanklagen.
Lees verder...

'Lakse houding' wekt ergernis in Salt Lake

Binnen het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) is lichte beroering ontstaan over de minimale inbreng van de Nederlandse delegatie, afgelopen nacht bij de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City. Anton Geesink had gisteren naar eigen zeggen ongeveer een halve dag nodig om zijn collega-bestuurders tekst en uitleg te verschaffen.
Lees verder...
Begin geen band

ACHTERGROND - De moderne artiest moet verzakelijken. Maar hoe past boekhouden in het gevoel van seks, drugs en rock-'n-roll? ,,Als ze eenmaal belastinggeld hebben ontvangen, zijn ze snel overtuigd'', zegt de belastingadviseur. Alleen: wie mag zich artiest noemen?
Lees verder...
CDA streeft VVD voorbij in peiling

DEN HAAG, 9 FEBR. Als er nu Kamerverkiezingen zouden zijn, zou de VVD met 28 zetels de derde partij worden, onder de PvdA (39) en het CDA (29). Dat concludeert onderzoeksbureau Interview/NSS op basis van een opiniepeiling die gisteren in het tv-programma Nova is gepubliceerd. De VVD is nu de tweede partij met 38 zetels, waarvan er dus tien verloren zouden gaan. De PvdA haalt volgens het onderzoek thans zes zetels minder dan in de Kamer, het CDA blijft gelijk met 29. De nieuwe partij Leefbaar Nederland blijft volgens de peiling stijgen en zou thans 22 zetels behalen.
Lees verder...
'Sharon sprak met Bush vooral over Irak'

ACHTERGROND - Premier Sharon kwam niet in de eerste plaats naar de VS om over de Palestijnen te praten, of zelfs Iran, waartegen IsraŽl steeds harder uitvaart, maar over Irak. President Bush zou hebben besloten Irak aan te vallen.
Lees verder...
Twee nieuwe getuigen in zaak Lockerbie

CAMP ZEIST, 9 FEBR. De vijf Schotse rechters in het Lockerbieproces in Camp Zeist hebben gisteren bepaald dat de verdediging twee nieuwe getuigen mag oproepen in het hoger beroep van de vorig jaar tot een levenslange gevangenisstraf veroordeelde Libische verdachte.
Lees verder...
De chinchilla's zijn toch al dood?

Kroonprins Willem Alexander ging trouwen en dat werd gevierd tot in de Servische hoofdstad Belgrado. De uitnodiging beloofde een groot videoscherm om de heugelijke gebeurtenis te volgen. Ook zou het oranjegevoel niet ontbreken. Dagen was het ambassadepersoneel op zoek geweest naar oranje drank, oranje gebak, oranje slingers, oranje bloemen, oranje servetten.
Lees verder...
Coke is weer aan opmars bezig

ACHTERGROND - Ook de strengste maatregelen tegen bolletjesslikkers zullen de toevloed van cocaÔne niet keren, denkt onderzoeker T. Nabben. De vraag stijgt.
Lees verder...
Argentijnen zien in Spanje een soort Disneyland

ACHTERGROND - Veel Argentijnen zoeken hun heil elders nu het land in diepe crisis verkeert. 'Waarheen kan me niet schelen, als ik maar wegkom uit deze zooi.' Spanje blijkt favoriet.
Lees verder...
Bijtje
Blijf oefenen: Salt Shake Shitty
Vanmiddag in de krant Morgen op de site
Nederlanders in de Monsterbusiness

Heeft Ďrealistische' computeranimatie, zoals in de Disney-film Monsters, Inc. de toekomst? Als het aan de Nederlandse animatiemakers die in Hollywood werken ligt, moeten de studio's hun publiek terugwinnen met een terugkeer naar de oerprincipes van de tekenfilm: met slapstick en overdrijving. ,,Je moet als animatiemaker niet altijd realistisch willen werken'', zegt Piet Kroon, co-regisseur van Osmosis Jones, een deels getekende actiefilm in het lichaam van acteur Bill Murray. ,,Je kunt juist ver van de realiteit staan. Daarom kun je in een animatiefilm dingen veel sneller laten gebeu! ren dan in werkelijkheid.''
Nee, geen welcomepackage

Journalisten worden door organisaties en sponsors doorgaans mild gestemd met een welkomstpakketje. Een speldje, een T-shirtje, een rugzak, een sjaal, een petje, een flesopener, een rekenmachientje, sportschoenen of een transistorradio behoren tot de geschenken die een journalist bij een belangrijk sporttoernooi overhandigd kunnen krijgen. Meer... in het verslag van Guus van Holland vanuit Salt Lake City op de website van NRC Handelsblad.
De nieuwsbrief van NRC Handelsblad verschijnt elke werkdag om 16.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur. Hij bevat een selectie van nieuws op www.nrc.nl en een vooruitblik op de krant van die dag. Op onze site vindt u meer informatie over deze gratis dienst, en kunt u de nieuwsbrief desgewenst opzeggen.